RX 7800 XT - R5 7500F vs RTX 4070 Super - R5 5600

Size AMD tam olarak ne veriyor dostum. 16 GB VRAM mi veriyor. Hangi kart kullanacak 16 GB VRAM´i ayrıca 12G VRAM NVIDIA için gayet yeterli. NVIDIA çok daha optimize edilmiş bir kart üretiyıor. AMD bir oyunda 12 GB VRAM tüketirken NVIDIA 10GB bile tüketmiyor. AMD kart aldığın anda teknolojiden yoksun oluyorsun. Sadece saf kas veriyor. RTX açık şekilde 2K´da oyun bile oynatmaz 7800XT. Evet 4070 Super´de çok oynatıyor demiyorum ancak teknoloji sayesinde oynayabiliyorsun.

RTX açık deyip duruyorsun dostum, 4070S'de oynatamıyor zaten, teknoloji ile oynadığında anlamı kalmıyor güzelleşen görüntü tekrar kötüleşiyor.
Ayrıca gir bakalım Squad 4 gibi oyunlara az VRAM mi kullanıyor?
VRAM darboğazından dropsuz oynayabilirsen oyna.

AMD neyi sunabiliyor ki? Hala driver problemleri devam ediyor. Teknolojisi çok kötü, RT teknolojisi aşırı FPS düşürüyor. AMD sana bir şey vermiyor.

Kötülemek için sürekli RTX, RT, Ray Tracing, Path traycing gibi teknolojileri mi kullanacaksın? :D
Kartın savunulacak yanı olmayınca teknolojisi kötü oluyor zaten, AM4 sistem savunuyorsun diyorum bana hala kart kavgası yapıyorsun ilk önce neden AM4 alması gerektiğini açıkla bana.

Size AMD tam olarak ne veriyor dostum. 16 GB VRAM mi veriyor. Hangi kart kullanacak 16 GB vram´i ayrıca 12g VRAM NVIDIA için gayet yeterli. NVIDIA çok daha optimize edilmiş bir kart üretiyıor. AMD bir oyunda 12 GB VRAM tüketirken NVIDIA 10GB bile tüketmiyor. AMD kart aldığın anda teknolojiden yoksun oluyorsun. Sadece saf kas veriyor. RTX açık şekilde 2k´da oyun bile oynatmaz 7800XT. Evet 4070 super´de çok oynatıyor demiyorum ancak teknoloji sayesinde oynayabiliyorsun.

Bu saf gücün teknolojiye karşı ne gibi bir artısı var. AMD 2 GB daha yüksek diyelim daha iyi saf gücü var. NVIDIA'nın zaten o 2 GB'ye o saf güce ihtiyacı yok ki. Olsa ne olur olmasa ne olur?

Haklısın da en önemlisi teknoloji zaten. Arkadaşım 12 GB AMD kullanıyor, teknoloji istiyor DLSS istiyor mesela. Kişiden kişiye değişiyor işte, ben şahsen teknolojiyi seçerim.

Ben seçmezdim, 50-60FPS saf kas gücünü 120FPS teknolojiye yeğliyorum.

FSR varlığı sayılmayacak kadar kötü bir teknoloji.
O yüzden ben FSR'ın en eski versiyonu olan FSR 1 ile Call Of The Wild'de 40 FPS'den 75 FPS'e çıkıyorum değil mi? Veya Satisfactory'de FSR3 FG açınca 55-60 FPS'ten 130 FPS'lere çıkıyorum değil mi?

RTX diye bir şey duymuş gelip bundan başka bir şey söylemeyen insanlar komik. Bir şey bildiklerini sanıyorlar. Klasik türk milleti.

RTX açık deyip duruyorsun dostum, 4070S'de oynatamıyor zaten, teknoloji ile oynadığında anlamı kalmıyor güzelleşen görüntü tekrar kötüleşiyor.
Ayrıca gir bakalım Squad 4 gibi oyunlara az VRAM mi kullanıyor?
VRAM darboğazından dropsuz oynayabilirsen oyna.

Kötülemek için sürekli RTX, RT, Ray Tracing, path traycing gibi teknolojileri mi kullanacaksın? :D
Kartın savunulacak yanı olmayınca teknolojisi kötü oluyor zaten, AM4 sistem savunuyorsun diyorum bana hala kart kavgası yapıyorsun ilk önce neden AM4 alması gerektiğini açıkla bana.

Zaten başta da dedim, 5 6 sene kullanacaksa alayım kafam rahat olsun deyip yükseltmeyecekse NVIDIA alsın. Kafasında yükseltme gibi bir şey var mı bilmiyoruz ki AM4 AM5 önerelim.

Zaten başta da dedim, 5 6 sene kullanacaksa alayım kafam rahat olsun deyip yükseltmeyecekse NVIDIA alsın. Kafasında yükseltme gibi bir şey var mı bilmiyoruz ki AM4 AM5 önerelim.

Yükseltmese de 7800XT daha iyi tercih, teknolojileri NVIDIA gibi bir seriye özel yapmıyor, güncellilik açısından sürekli güncelleniyor, ve dediğim gibi, işlemcisi ayrı olarak daha güçlü, daha uzun süre gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kötülemek için sürekli RTX, RT, Ray Tracing, Path traycing gibi teknolojileri mi kullanacaksın? :D

AM4 işlemciler kötü değiller, önleri açık olmayabilir. Ancak 4070 Super gibi bir kart alabilecek durumda iken AM4 tercih edilebilir. AM4´e neden kötü diyorsunuz anlamış değilim. Kullanıcı 2K´da sorunsuz yıllarca zaten 4070 Super kullanabilir. AM5 alsın önü açık olsun diyorsunuz, ancak adam uzun yıllar kullanabilir. Uzun yıllar kullandıktan sonra komple sistemi satıp yeniler.

O yüzden ben FSR'ın en eski versiyonu olan FSR 1 ile call of the Wild'de 40 FPS'den 75 FPS'e çıkıyorum değil mi? Veya Satisfactory'de FSR3 fg açınca 55-60 FPS'ten 130 FPS'lere çıkıyorum değil mi?

RTX diye bir şey duymuş gelip bundan başka bir şey söylemeyen insanlar komik. Bir şey bildiklerini sanıyorlar. Klasik Türk milleti.

Görüntüyü tamamen bozup 30 FPS yükseltmiş FSR 1. helal olsun, kullanmasam tamam diyeceğim FSR 3 bile yeterli değil. Kalite modunda bozulmalar çamurluklar oluyor. Neden bahsediyorsunuz.

Tam tersi yükseltme yapamayacaksa 7500F - 7800XT almalı. Birbirine neredeyse denk iki ekran kartının karşısında birbirinden çok farklı iki işlemci var. Biri hem daha güncel hem daha iyi. FSR da FG çıkardı ve FSR 4'e az kaldı. Her FSR güncellemesinde git gide iyileşiyor. Bunu bu kadar uzatmak da akıl karı değil tabi ki tartışmasız 7500F - 7800XT alınmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı