RX 7800XT sistemde görüntü gidiyor

Taric bin Zilean

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşa yeni sistem aldık. Pc görüntü veriyor ama biraz kullanımdan sonra bi anda monitörde sinyal gitti şeklinde bildirim veriyor. Ara ara res atıyor ara ara atmıyor. Mavi ekran hatası vs. de varsa da göremiyoruz görüntü gittiğinden.
Parçalar şu şekilde:

1ASUS PRIME B650M-R AMD DDR5 7200+(OC) HDMI M.2 AM5
2LEXAR THOR LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2X16GB) DDR5
3SISTEM MONTAJ HIZMETI
4Hydro Bronze Tavsiye Sistem - 810
5Cooler Master Hyper 212 Halo Black Edition CPU SOĞ
6AMD RYZEN 5 7500F 3.70GHZ 38MB AM5 MPK
7VENTO VG4051L 750W GEN5&ATX3.0 PSU SIYAH KASA
8KINGSTON RENEGADE SRNGS/1000G 1TB 7300/6000MB/S PC
9POWERCOLOR RX7800XT 16G-P GDDR6 256Bit

- Hazır sistemlerde ekran kartı takılı gelmiyor. Kendim taktım kartı ve kartın güç girişini PSU'dan tek kablo üzerinden 8+8 verdim. Birkaç yerde hata bundan dolayı olabilir diyordu ama deneyemedim henüz PC yanımda değil diye.

- Kasada bir güç girişi daha vardı ayrı bir kablo ama üstünde 300W yazıyordu. CPU veya GPU yazmıyordu diye onu takmadım. Denemedim yani.

- Bir de PSU 3.0 görünüyor burada. Kartın 4.0 olduğunu söylüyordu biri forumların birinde. Bundan dolayı oluyor olabilir mi? Nasıl çözeriz?

- Sizce sorun tek kablodan 8+8 takmamız mı? NVIDIA'da neden bir problem olmuyor? 4070 Ti Super kullanıyorum ve tek kablodan verdim güç girişlerini.

Son düzenleme:
Görüntü kaybı PSU'nun yeterli güç sağlamadığı veya tek kablodan 8+8 pin bağlantısı nedeniyle yaşanıyor galiba. RX 7800 XT ekran kartı yeterli güç için iki ayrı 8-pin kablosu gerektiriyordu bildiğim.

PSU'nun 300W'lık ekstra kablosunu kullanmayı deneyin.

PSU'nun 3.0 ve kartın 4.0 uyumsuzluğu büyük ihtimalle sorun yaratmayacaktır ama güç dağıtımı ve stabiliteyi kontrol etmek için 8+8 pinleri ayrı kablolarla bağlamayı deneyin.

Görüntü kaybı PSU'nun yeterli güç sağlamadığı veya tek kablodan 8+8 pin bağlantısı nedeniyle yaşanıyor galiba. RX 7800 XT ekran kartı yeterli güç için iki ayrı 8-pin kablosu gerektiriyordu bildiğim.

PSU'nun 300W'lık ekstra kablosunu kullanmayı deneyin.

PSU'nun 3.0 ve kartın 4.0 uyumsuzluğu büyük ihtimalle sorun yaratmayacaktır ama güç dağıtımı ve stabiliteyi kontrol etmek için 8+8 pinleri ayrı kablolarla bağlamayı deneyin.
Evine gittiğimde arkadaşımın deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BSoD vermeden bilgisayarın tekrar başlatılması olası bir güç kesintisi sebebiyle yaşandığını düşündürüyor. PSU için OCCT testi yapar mısınız? Bakalım 12v kanalından ne kadar güç geliyor.
Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası mı alıyorsunuz?

BSoD vermeden bilgisayarın tekrar başlatılması olası bir güç kesintisi sebebiyle yaşandığını düşündürüyor. PSU için OCCT testi yapar mısınız? Bakalım 12v kanalından ne kadar güç geliyor.
Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası mı alıyorsunuz?
Kontrol edemedim. PC arkadaşımında. Bakınca hber ederim. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı