RX 7900 XTX kullanılmış mıdır?

Şu anmin 42 Max 60-63 civarında geziyor Forza 5 extream ayarlarda normal mi?

Arkadaş başka bir model ile karıştırdı sanırım. MSI Trio classic 7900 XTX hiçbir büyük ve güvenilir kaynakta incelemeye sahip değil. Ha AMD olunca Sapphire ve PowerColor daha bir özenli oluyorlar sadece bu markaya çalıştıkları için ama MSI da işini yapmış görünüyor. Kaç MHz'lere çıkıyor? Undervolt ve üstüne overclock ile çıkabileceğiniz tepe değerleri görebilirsiniz. %10'u geçen bir FPS artışı olabiliyor. Hayırlı olsun.

Edit: Hotspot ve bellek sıcaklıklarını da takip edin HWiNFO yükleyip oyun oynarken arka planda açık bırakın. Oyun bittikten sonra bunlara bakın bakalım kaç derecelere çıkıyor.

Arkadaş başka bir model ile karıştırdı sanırım. MSI Trio classic 7900 XTX hiçbir büyük ve güvenilir kaynakta incelemeye sahip değil. Ha AMD olunca Sapphire ve PowerColor daha bir özenli oluyorlar sadece bu markaya çalıştıkları için ama MSI da işini yapmış görünüyor. Kaç MHz'lere çıkıyor? Undervolt ve üstüne overclock ile çıkabileceğiniz tepe değerleri görebilirsiniz. %10'u geçen bir FPS artışı olabiliyor. Hayırlı olsun.

Edit: Hotspot ve bellek sıcaklıklarını da takip edin HWiNFO yükleyip oyun oynarken arka planda açık bırakın. Oyun bittikten sonra bunlara bakın bakalım kaç derecelere çıkıyor.
Nesini karıştırcam hocam diğer kartlar 35cm uzunluk 75cm kalınlık var bu kart 32cmye 56 cm.Görüntüden belli zaten.
Şuan min 42 Max 60-63 civarında geziyor forza 5 extream ayarlarda normal mi .
İlk yazıda abartmışım biraz ama red devil nitro ve merc modellerinin soğutması bariz daha iyi ucuz olmalarına rağmen.

Markalara göre değişen bir durum bu, giga mesela dış kutuya güvenlik etiketi koymuyordu geçen yıl fakat tüm markaların ortak yaptığı şey kartın üzerindeki statik poşete güvenlik bandı yapıştırmaları. Dış kutuya çok takılmayın derim statik poşette etiket yok ise ya da açılıp geri kapatılmışmı ona dikkat edin.

Nesini karıştıracağım hocam diğer kartlar 35cm uzunluk 75cm kalınlık var bu kart 32Cm'ye 56 cm. Görüntüden belli zaten.

İlk yazıda abartmışım biraz ama Red Devil Nitro ve merc modellerinin soğutması bariz daha iyi ucuz olmalarına rağmen.

Bu tam olarak bir ölçü değil hocam. Biri 35x75 düz fin kullanmıştır. Diğeri eğilip bükülmüş dalga kavisli vs diye açıkladıkları fin kullanmışsa işler değişebiliyor. 2 hafta önce arkadaşın kasasından Red Devil 6900XT söktüm ve 7900 XTX Nitro taktım. Boyutlar sadece 9 mm daha kalın fakat Red Devil'e göre çok daha ağırdı Sapphire. Baktım meğerse o da dalga kavisli fin kullanmış. Tam olarak parçalanıp alüminyum blokların tartınca farkı anlayabiliriz. Çok da bir fark yokmuş fakat MSI'ın sürekli aynı bloğu kullandığı, bellek ve çekirdeğe temas noktasında sınıfta kaldığını yazıyorlar. Sorun boyut değil de dizaynla alakalı olabilir gibi duruyor fakat sıcaklıkları gayet iyi duruyor. Belki bir şeyleri düzeltmişlerdir. Kaç wattda o dereceleri görüyor acaba arkadaş.

Radeon™ RX 7900 XTX Gaming Trio classıc 24G - 325mm X 141mm X 56 mm.
Red Devil AMD radeon™ RX 7900 XTX 24 GB GDDR6 - 338mm X 135mm X 73mm.
Red Devil AMD radeon™ RX 6900 XT 16 GB GDDR6 - 320mm X 135mm X 62 mm.
Nitro+ AMD radeon™ RX 7900 XTX Vapor-X 24 GB - 320mm X 135.75mm X 71.6mm

XFX'i eklememişim. Fakat o bir ölçü olamaz diye düşünüyorum. Ben de de 6800xt var merc. Kartın sonundaki bir çıkıntı CM olarak uzatıyor. Elimdeki kasaya red devil 6900xt kolayca girerken 6800xt kasaya sürterek giriyor. Blok aslında o kadar uzun değil. Onu da ekleyelim yine de ;

XFX SPEEDSTER MERC 310 AMD Radeon™ RX 7900 XTX Black Edition - 344mm x 128mm x 57mm

Bu tam olarak bir ölçü değil hocam. Biri 35x75 düz fin kullanmıştır. Diğeri eğilip bükülmüş dalga kavisli vs diye açıkladıkları fin kullanmışsa işler değişebiliyor. 2 hafta önce arkadaşın kasasından Red Devil 6900XT söktüm ve 7900 XTX Nitro taktım. Boyutlar sadece 9 mm daha kalın fakat Red Devil'e göre çok daha ağırdı Sapphire. Baktım meğerse o da dalga kavisli fin kullanmış. Tam olarak parçalanıp alüminyum blokların tartınca farkı anlayabiliriz. Çok da bir fark yokmuş fakat MSI'ın sürekli aynı bloğu kullandığı, bellek ve çekirdeğe temas noktasında sınıfta kaldığını yazıyorlar. Sorun boyut değil de dizaynla alakalı olabilir gibi duruyor fakat sıcaklıkları gayet iyi duruyor. Belki bir şeyleri düzeltmişlerdir. Kaç wattda o dereceleri görüyor acaba arkadaş.

XFX'i eklememişim. Fakat o bir ölçü olamaz diye düşünüyorum. Ben de de 6800xt var merc. Kartın sonundaki bir çıkıntı CM olarak uzatıyor. Elimdeki kasaya red devil 6900xt kolayca girerken 6800xt kasaya sürterek giriyor. Blok aslında o kadar uzun değil. Onu da ekleyelim yine de ;

XFX SPEEDSTER MERC 310 AMD Radeon™ RX 7900 XTX Black Edition - 344mm x 128mm x 57mm
Hocam ağırlık farkı sadece soğutma bloğundan değildirki ama.Saphirin ön ve arka yüzeyi çok kalın gözüküyor. Kavisli muahbbeti o kadar önemliyse diğer markalarda koymuştur diye düşünüyorum.Benim tanıdığım birinde var o msi kartı ondan gördüm bende fan devri çok yüksek çalışıyor.
Boyut farkı önemli bir fark bence diğer markalar çift sıra bakır boru dizmiş.

Deneyim yine aktarırım. Teşekkürler

Bı ayar vardı AMD yaziliminda ultra performans diye onu açtığımda 310 w ta geziyordu ortalama 68 i gördü forza 5 extream de 2k da 8x te HDR açık şekilde . AMD standart ayarlarda ise 42-60-63 derecede stabil gidiyor

Hocam ağırlık farkı sadece soğutma bloğundan değildirki ama. Saphirin ön ve arka yüzeyi çok kalın gözüküyor. Kavisli muahbbeti o kadar önemliyse diğer markalarda koymuştur diye düşünüyorum. Benim tanıdığım birinde var o MSI kartı ondan gördüm bende fan devri çok yüksek çalışıyor.
Boyut farkı önemli bir fark bence diğer markalar çift sıra bakır boru dizmiş.

Fan bloğu malum değiştirilebilir diye artık ayrı yapılıyor. Garanti etiketi bozulmadan söküp bakabiliyorsunuz. Yeni nesilleri söktüyseniz bilirsiniz ön taraf kuru ağırlık. Fanın çerçevesini uzatırak üretilen havayı dışarı kaçmadan direk bloğun içinden geçirmek için dizayn oluşturmak amaç. Millet RGB delisi diye EVGA FTW3 dizaynını kendi kartlarına getirmiş Sapphire. Kocaman RGB çubuk koymuş. Böyle derli toplu güzel duruyor yalnız. Ben simetrik seviyorum diye öyle güze herhalde bilemiyorum.

Ekte 7900XTX'deki Sapphire sunduğu ve front plate dediği çılgın çözümlerden birisi ile standart kabul edebileceğimiz düzende yapılmış Red Devil 6900XT'yi de ekledim. Sapphire'in bu VRM soğutma dizaynı da ekstra ağırlık ekliyor. Bunun üstüne dalga kavisli fin kullanmışlar. Herkes kullanmak istemeyebilir çünkü birim alana düşen alüminyum miktarı arttığı için maliyet yükseliyor. Sapphire 6xxx serisinde sürekli Red Devil'in konuşulmasından rahatsız olmuş olacak ki çok fena bir cevapla geri dönmüş duruyor. Karttaki her şeyi bir önceki jenerasyondan farklı yapmışlar. Şu an Sapphire'den başka XFX'in 7xxx serisine biraz özendiğini(fermuar tipi fin kullanmış) söyleyebiliriz.

Boyut farkının önemli olmadığını o plastik ya da fan korumak için yaptıkları şekilli dizayn yüzünden söyledim. Yoksa dediğiniz gibi blok da o kasa ile uzuyorsa tabii soğutma bloğu hacmi büyüyeceği için büyük bir artı olabilir. Fakat XFX'deki gibi gereksiz bir v tipi çıkıntı yapacağım derken kart uzun görünürse iş değişiyor.

Fan sesi yaprak dizaynından mı yoksa yüksek RPM çalıştığı için mi yüksek acep ona dikkat ettiniz mi?
Tuhaf bir şekilde hiçbir şirket incelemeye adamakıllı kart göndermedi. Normalde alüminyum bloğu her şeyden arındırıp tartıda gram olarak veren incelemeler olurdu. Yok hiçbir yerde. 450wlara çıkan TDP ve NVIDIA'nın pazarı domine etmesinden ötürü çok da istekli değiller mi acep diye düşünmeden edemiyorum.

Deneyim yine aktarırım. Teşekkürler.

Bir ayar vardı AMD yaziliminda Ultra performans diye onu açtığımda 310W'ta geziyordu ortalama 68'i gördü Forza 5 extream de 2K da 8X te HDR açık şekilde. AMD standart ayarlarda ise 42-60-63 derecede stabil gidiyor.

Hmm. 310W bu kart için hiçbir şey değil. Yüzde kullanımı nedir %100 kullanımda mı 310W kullanıyor?

edit:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
normal gibi duruyormuş. Sanırım oyundan oyuna ciddi fark ediyor watt kullanımı.

Dosya Ekleri

• Sapphire 7900xtx.png
    Sapphire 7900xtx.png
    466,2 KB · Görüntüleme: 33
  • Red Devil 6900xt.png
    Red Devil 6900xt.png
    660,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri