RX 9060 XT hangi marka ve model alınmalı?

• Konuyu başlatan Winhor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 90
  • Görüntüleme 835
Hocam çok uzun taksit yapmayacaksanız olur bence bende sistemi taksit yaptırmıştım. Diğer soruya ise kesin bir şey diyemem kasım ayı indirimi altında tekrar girme ihtimalide var başka modelinin girme ihtimalide.

İlgimi çekti bekliyorum hocam. Bende sıvı soğutma istiyordum ama baktım fiyat performans olarak epey zayıflar.

Şu an zaten kasım indirimlerinde değil miyiz 16.600'un aşasına inme ihtimali yok bence.

Hocam çok uzun taksit yapmayacaksanız olur bence bende sistemi taksit yaptırmıştım. Diğer soruya ise kesin bir şey diyemem kasım ayı indirimi altında tekrar girme ihtimalide var başka modelinin girme ihtimalide.

İlgimi çekti bekliyorum hocam. Bende sıvı soğutma istiyordum ama baktım fiyat performans olarak epey zayıflar.

DeepCool fiyatına göre çok performanslı bence. LS520 gibi çok pahalı olmayan bir modelde, 7800x3D boşta 40, oyunlarda ortalama 60-66, tam yükte ise 82 derece üstüne çıkmıyor. Şu kasanın aynısıydı hocam. Güme gittikten sonra zaten aynısından tekrar alıp yeni kasaya aktardım.2. sistem olarak evde duruyor. Peder genelde Knight Rise falan oynuyor. 14400F ile 6650XT var içinde. Kart 3 yılın sonunda teklemeye başladı alacak para da yok. Bozulmasın diye dua ediyoruz. Bu kart Nitro+ olmasa çoktan gümlemişti aldığımız 2. haftasında ben fanlarıyla oynarken sağda ki fanı bozdum 1.5 yıl tek fanla çalıştı. 1 kere termal macun bakımı yaptım. Bakımdan sonra alirxpressden 1 tane fason fan aldım gayet iyi çalışıyor şimdi 65 derecelerde. Tahminimce yakında VRAM'lerden dolayı gümleyecek ama :).video falan izlerken donup kalmaya başladı 1 haftadır bayağı sorun çıkartıyor.

Şu an zaten kasım indirimlerinde değil miyiz 16.600'un aşasına inme ihtimali yok bence.

Bence de daha fazla düşmez. Alsam mı diye düşünmüyor değilim.

Dosya Ekleri

• 632B93F1-3B21-4E0C-82D3-86D3082CAAF3.jpeg
    632B93F1-3B21-4E0C-82D3-86D3082CAAF3.jpeg
    206,3 KB · Görüntüleme: 7
  • C0E33A1C-0A10-495E-8811-17C82BFDCD85.jpeg
    C0E33A1C-0A10-495E-8811-17C82BFDCD85.jpeg
    174,3 KB · Görüntüleme: 7
DeepCool fiyatına göre çok performanslı bence. LS520 gibi çok pahalı olmayan bir modelde, 7800x3D boşta 40, oyunlarda ortalama 60-66, tam yükte ise 82 derece üstüne çıkmıyor. Şu kasanın aynısıydı hocam. Güme gittikten sonra zaten aynısından tekrar alıp yeni kasaya aktardım.2. sistem olarak evde duruyor. Peder genelde Knight Rise falan oynuyor. 14400F ile 6650XT var içinde. Kart 3 yılın sonunda teklemeye başladı alacak para da yok. Bozulmasın diye dua ediyoruz. Bu kart Nitro+ olmasa çoktan gümlemişti aldığımız 2. haftasında ben fanlarıyla oynarken sağda ki fanı bozdum 1.5 yıl tek fanla çalıştı. 1 kere termal macun bakımı yaptım. Bakımdan sonra alirxpressden 1 tane fason fan aldım gayet iyi çalışıyor şimdi 65 derecelerde. Tahminimce yakında VRAM'lerden dolayı gümleyecek ama :).video falan izlerken donup kalmaya başladı 1 haftadır bayağı sorun çıkartıyor.

Bence de daha fazla düşmez. Alsam mı diye düşünmüyor değilim.

Teklemek derken kastınız nedir hocam? Bir de ekran kartı her an portu yıkıp kıracak gibi duruyor. Vallahi ben sistemi aldıktan sonra pek kurcalamadım açıkçası korkuyorum zarar veririm falan diye. Hava soğutmayı değiştirdim korka korka bu kadar. Vallahi sizdekide cesaretmiş. Hocam hava soğutmalar ne olursa olsun r5 7600 gibi bir işlemci için gereksiz geliyor gözüme. 500TLye 145 tdplik hava soğutma aldım 80watt 85 derece gördü max. Minimal değişim için pek para vermek istemedim ama üst segment bi işlemci olsa alması şart sayılır.

Teklemek derken kastınız nedir hocam? Bir de ekran kartı her an portu yıkıp kıracak gibi duruyor. Vallahi ben sistemi aldıktan sonra pek kurcalamadım açıkçası korkuyorum zarar veririm falan diye. Hava soğutmayı değiştirdim korka korka bu kadar. Vallahi sizdekide cesaretmiş.

Vallahi ben 2018 de ilk parça parça sistemimi topladıktan sonra el alışkanlığı ve o korkuyu yıktıktan sonra her şey kolay gelmeye başladı. Arkadaşlar vesaire sistem aldığında demonte gelsin diye işaretleyin, parçalar içinde kırılıyor diye kandırıp gidip evlerine kendim kuruyordum kdkdkdkdkdk. Dokunmadığım çok az DDR4 anakart RAM fan kasa modeli var hepsine alışkınım. Daha önce 1660 Ti karta da bakım yapınca az çok ezbere yapıyorsun ve sıkıntı olmuyor. Vallahi oyun oynarken sistem genel 1sn takılıyor sonra kendime geliyor. Daha önce hiç AMD yazılım hatası vermeyen kart ve oynanan oyunlar yaklaşık 3 senedir aynı. 1 haftada 2 günde 1 bir ya yazılım hatası verdi ya WattMan'a düştü. Güncelledim kartı olmazsa eski sürümlere alacağım. Bazen siyah ekrana düşüp kalıyor, reset atınca beklenmedik bir hatadan dolayı Radeon ayarları sıfırlandı hatası veriyor. Klasik WattMan'a benzer.

Ha bir de altına ne koyabilirim ben bu kartın harbiden aşağı büküyor.

Son düzenleme:
Vallahi ben 2018 de ilk parça parça sistemimi topladıktan sonra el alışkanlığı ve o korkuyu yıktıktan sonra her şey kolay gelmeye başladı. Arkadaşlar vesaire sistem aldığında demonte gelsin diye işaretleyin, parçalar içinde kırılıyor diye kandırıp gidip evlerine kendim kuruyordum kdkdkdkdkdk. Dokunmadığım çok az DDR4 anakart RAM fan kasa modeli var hepsine alışkınım. Daha önce 1660 Ti karta da bakım yapınca az çok ezbere yapıyorsun ve sıkıntı olmuyor. Vallahi oyun oynarken sistem genel 1sn takılıyor sonra kendime geliyor. Daha önce hiç AMD yazılım hatası vermeyen kart ve oynanan oyunlar yaklaşık 3 senedir aynı. 1 haftada 2 günde 1 bir ya yazılım hatası verdi ya WattMan'a düştü. Güncelledim kartı olmazsa eski sürümlere alacağım. Bazen siyah ekrana düşüp kalıyor, reset atınca beklenmedik bir hatadan dolayı Radeon ayarları sıfırlandı hatası veriyor. Klasik WattMan'a benzer.
Ben 3 ay öncesine kadar laptop kullandığım için neredeyse hiç bilgim yoktu. Hatta sistem almam yakınlaşmadan bir kaç ay öncesine kadar ekran kartları hakkında dahi bilgim yoktu. Kablolama hariç gözümü korkutan birşey yok ama hava soğutmayı takmak için o kadar çaba verdimki yapınca halsiz düştüm. Hem zarar vercem diye korkuyordum zaten birde zarzor oturtabildim yerine. Zaman geçtikçe alışırım diye düşünüyorum tabiki. Sizin ekran kartınada geçmiş olsun hocam. Umarım eski sürümleri kurmanızla düzelir güncelleme desteği hala geliyormu 6000 serisine.

Ben 3 ay öncesine kadar laptop kullandığım için neredeyse hiç bilgim yoktu. Hatta sistem almam yakınlaşmadan birkaç ay öncesine kadar ekran kartları hakkında dahi bilgim yoktu. Kablolama hariç gözümü korkutan bir şey yok ama hava soğutmayı takmak için o kadar çaba verdimki yapınca halsiz düştüm. Hem zarar vereceğim diye korkuyordum zaten bir de zar zor oturtabildim yerine. Zaman geçtikçe alışırım diye düşünüyorum tabii ki. Sizin ekran kartınada geçmiş olsun hocam. Umarım eski sürümleri kurmanızla düzelir güncelleme desteği hala geliyor mu 6000 serisine.

Şu an benim kartla aynı sürüm. Yüksek ihtimal yeni güncellemeler gelecek ama üstüne çok düşünüp uğraşılan güncellemeler olmayacaktır. Vallahi soğutucu takarken benim bile sırtım ağrıyor. Pcleri 2 3 ayda bir tamamen temizliyorum. Her şeyi çalışmadığım tek gün cuma gününde yapıyorum, o gün bile PC'lerle uğrarşırken çalışmış gibi yoruluyorum. Laptop kullanırken masaüstüne geçmek trenden inip uçağa binmek gibi ya çok güzel bir his değil mi? PC hakkında ne kadar sorun yaşamak o kadar bilgili olmak demek bence. Sorun yaşamadığımız sürece çoğu zaman ne neden olur ilgilenmiyoruz bile. Parçaların aslında mesela ne kadar alt detayları var. Ben bu yüzden fazla teknik bilmeyen insanlara kızamıyorum. Sorun yaşamadan önce bende bilmiyordum çoğu şeyi. Öğrenip öğretmek lazım bilgi paylaştıkça güzelleşiyor harmanlanıyor. 9060XT almaya kendin mi karar verdin yoksa başkası mı önermişti sana.

Şu an benim kartla aynı sürüm. Yüksek ihtimal yeni güncellemeler gelecek ama üstüne çok düşünüp uğraşılan güncellemeler olmayacaktır. Vallahi soğutucu takarken benim bile sırtım ağrıyor. Pcleri 2 3 ayda bir tamamen temizliyorum. Her şeyi çalışmadığım tek gün cuma gününde yapıyorum, o gün bile PC'lerle uğrarşırken çalışmış gibi yoruluyorum. Laptop kullanırken masaüstüne geçmek trenden inip uçağa binmek gibi ya çok güzel bir his değil mi? PC hakkında ne kadar sorun yaşamak o kadar bilgili olmak demek bence. Sorun yaşamadığımız sürece çoğu zaman ne neden olur ilgilenmiyoruz bile. Parçaların aslında mesela ne kadar alt detayları var. Ben bu yüzden fazla teknik bilmeyen insanlara kızamıyorum. Sorun yaşamadan önce bende bilmiyordum çoğu şeyi. Öğrenip öğretmek lazım bilgi paylaştıkça güzelleşiyor harmanlanıyor.
Haklısınız cidden rastgele bakarken bile milletin yaşadığı sorunları sanki benim sorunummuş gibi inceliyorum. Laptopdan kasaya geçince bence rahatlık olarakta bin kat üst kademeye geçiyorsun. Laptopa yatakta bakardım dizlerimde sıcaktan izler çıkardı uyumadan önce hep kaldırır uyanıncada geri alır herşeyi dizerdim bana gereksiz yorucu gelirdi. Şimdi tek tuşa basıyorsun bide kalkıp sandalyeye oturuyorsun bitiyor. Laptop alma fikrim vardı ama almadığıma şükürler ediyorum. Performansada çok önem veririm bu kadar performans alamayıp muhtemelen ilerdede artık eskiyeceği için moralim bozulur pişman olurdum. Bende sistemi temiz tutmayı düşünüyorum ama kablolama gözüme hep korkunç geliyor kasanın arkasını açsam fanları söküp başka fan takmaya çalışsam elime yüzüme bulaştırırım muhtemelen.

Haklısınız cidden rastgele bakarken bile milletin yaşadığı sorunları sanki benim sorunummuş gibi inceliyorum. Laptopdan kasaya geçince bence rahatlık olarak da bin kat üst kademeye geçiyorsun. Laptopa yatakta bakardım dizlerimde sıcaktan izler çıkardı uyumadan önce hep kaldırır uyanınca da geri alır her şeyi dizerdim bana gereksiz yorucu gelirdi. Şimdi tek tuşa basıyorsun bir de kalkıp sandalyeye oturuyorsun bitiyor. Laptop alma fikrim vardı ama almadığıma şükürler ediyorum. Performansada çok önem veririm bu kadar performans alamayıp muhtemelen ilerdede artık eskiyeceği için moralim bozulur pişman olurdum. Bende sistemi temiz tutmayı düşünüyorum ama kablolama gözüme hep korkunç geliyor kasanın arkasını açsam fanları söküp başka fan takmaya çalışsam elime yüzüme bulaştırırım muhtemelen.

PC'yi ilk temizlediğim zaman üfleyerek tozları almaya çalışıyordum :D. Annem ıslak mendil uzattığında korkudan elim titriyordu sürsem mi sürmesem mi diye. Bence kasayı bol bol temizle, kabloların fotoğraflarını çekip söküp fotoğrafa bakarak tekrar tak. Ben öyle alıştım şimdi gözüme bant çeksinler hepsinin yerini ezbere takarım. Fotoğraflar hala kafamın içinde. Yeni sistem topladığım arkadaşım da aynı durumda üniversite okumaya giderken laptop almıştı. Bana da satın aldıktan sonra atmış ve kötü bir laptop almıştı. O fiyata çok daha iyileri vardı o zaman. 2 ay önce işe girdi 2 maaşının hepsini nakit olarak yememiş içmemiş biriktirmiş benim gibi. 14600KF 9060XT sistem topladık. Başta NVIDIA'dan başka bir şey kullanmam ben falan diyordu. Fiyatları görünce AMD CEO'su gibi davranmaya başladı :D.şimdi her yeni oyuna girdiğinde FPS atıyor bu nasıl bir şey lan diye. FC 26 oynayamıyordu laptopta ne VRAM ne de RAM yetiyordu. Şimdi ballandıra ballandıra anlatıyor oynadığı her şeyi.

Bu da ona topladığım sistem

Dosya Ekleri

• 3DB59A1F-B50E-470F-BD6A-92F57EA10FDD.jpeg
    3DB59A1F-B50E-470F-BD6A-92F57EA10FDD.jpeg
    186,9 KB · Görüntüleme: 5
PC'yi ilk temizlediğim zaman üfleyerek tozları almaya çalışıyordum :D. Annem ıslak mendil uzattığında korkudan elim titriyordu sürsem mi sürmesem mi diye. Bence kasayı bol bol temizle, kabloların fotoğraflarını çekip söküp fotoğrafa bakarak tekrar tak. Ben öyle alıştım şimdi gözüme bant çeksinler hepsinin yerini ezbere takarım. Fotoğraflar hala kafamın içinde. Yeni sistem topladığım arkadaşım da aynı durumda üniversite okumaya giderken laptop almıştı. Bana da satın aldıktan sonra atmış ve kötü bir laptop almıştı. O fiyata çok daha iyileri vardı o zaman. 2 ay önce işe girdi 2 maaşının hepsini nakit olarak yememiş içmemiş biriktirmiş benim gibi. 14600KF 9060XT sistem topladık. Başta NVIDIA'dan başka bir şey kullanmam ben falan diyordu. Fiyatları görünce AMD CEO'su gibi davranmaya başladı :D.şimdi her yeni oyuna girdiğinde FPS atıyor bu nasıl bir şey lan diye. FC 26 oynayamıyordu laptopta ne VRAM ne de RAM yetiyordu. Şimdi ballandıra ballandıra anlatıyor oynadığı her şeyi.

Bu da ona topladığım sistem
Elinize sağlık hocam işlemcinin üstündeki şey sıvı soğutma sanırım. Modeli nedir?

Ben peçeteyle ekran kartını falan temizledim falan ancak benim kasanın arkasına erişmem için anakartıda sökmem gerek sanırım o korkutucu geliyor bana.Ve şuanda arkadaşınızın yaşadığı şeyi bende yaşıyorum o laptoptan i3 8130lu ddr4 8gb ram ve mx130lu laptoptan sonra bu sisteme geçince oyun oynamaktan çok fpse bakıyorum. Bende o laptoptan fifa 22yi 200 saat oynamışım ana menüde donup duruyordu maçları 30 40 fps oynuyordum. Sistem toplamadan önce bende Nvidia istiyodum ama biraz bilgilenince AMDnin fiyat olarak harika gpular ortaya çıkardığını çözünce kararı kıldım. Normalde 7700xtli sistem alcaktım 28000e r5 7600 32gb ddr5 ramde vardı onu kaçırdım üstünede 9060xt çıktı fsr 4 çok ilgimi çekiyordu ama 9070de bütçemi aşıyordu. Şansıma mükemmel bir kart çıkardı AMD bütçem için.

Merhaba arkadaşlar ben cuma indirimde 9060XTLI sistem aldımda anakartı Colorful olarak özelleştirmiştim biraz araştırınca BIOS'u sorunlu oldugunu gordum cok sıkıntı yaratır mı bana BIOS'ta 2 3 ayar açarım sadece PBO, EXPO Secure Boot falan anakart modeli şu.
Colorful B650M-E Pro v14.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı