RX 9070 XT - 7800x3D oyun oynarken oyun atıyor

Mudhe

Hectopat
RAM
viper 32 gb ddr5 6000mhz ram
SSD veya HDD modeli
1 tb samsung ssd
Ekran kartı
rx 9070 xt
Anakart
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 7800x3D
Arkadaşlar iyi günler. Yeni topladığım sistemde oyunlardan atma sorunu yaşıyorum. Oyundan attıktan sonra AMD yazılımı error verip oyun kapanıyor. AMD yazılımından stres testine soktuğumda 30 saniye dayanamadan AMD yazılımı kapatıp aynı erroru verip AMD yazılımı kapanıyor. GoW Ragnarok gibi oyunlarda oluyor. 1 saat boyunca GTA 5 oynadığımda bunu yaşamadım. Battlefield 1 de de yaşadım aynı durumu. OCCT testinde ekran kartını teste soktuğumda 1 dakika sonra 3 adet error ile karşılaştım. Sorun PSU'dan diye düşündüm fakat PSU Delta 1000W Platinum yeni alındı. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
  • Ekran kartı: ASUS Prime RX 9070 XT.
  • RAM: 32 GB DDR 5 Viper 6000MHz.
  • Soğutucu: DeepCool LS520 240mm sıvı soğutucu.
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • SSD: 1TB Samsung SSD.
  • PSU: Delta 1000W 80+ Platinum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunları CPU ile çalıştırmak için ne yapmam gerekiyor tam olarak

Hiç fikrim yok ya, araştırabilirsin.

Denedim oyun içinden oluyormuş zaten. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan 15 dakika boyunca oynadım. Normalde bu kadar sürmeden kapanırdı. Peki bir sorum daha olacak. Sistemi yeni kurduğumu söylemiştim. Yani Windows'u 2 gün önce kurdum. Yazılımsal olabilme durumuna karşı yeni bir formatla sürücüleri tekrar kursam acaba düzelme olabilir mi? Yoksa sorun garantiye vermem gerektiğini mi söylüyor?

Denedim oyun içinden oluyormuş zaten. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan 15 dakika boyunca oynadım. Normalde bu kadar sürmeden kapanırdı. Peki bir sorum daha olacak. Sistemi yeni kurduğumu söylemiştim. Yani Windows'u 2 gün önce kurdum. Yazılımsal olabilme durumuna karşı yeni bir formatla sürücüleri tekrar kursam acaba düzelme olabilir mi? Yoksa sorun garantiye vermem gerektiğini mi söylüyor?
Hocam gpuyu nerden aldınız? ekran kartından bahsediyorum hocam psu değil.

Son düzenleme:
Abi aynı mevzuyu aynı kartla iade edip başka marka vs alıp denememe rağmen çözemedim. 9070 XT sorunlu bir kart arkadaşlar. İade edip nvidia'ya geçicem malesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı