MFG dediğimiz teknolojinin %1 FPS'i ne ölçüde öldürdüğünü bilmiyorum ancak benim yaptığım testte görüntü akıcılığını arttırdığı kesinlikle gözümle görebiliyorum.
DLSS Q (presentleri ellemedim, güncellemeden sonra FPS düşüşleri oldu muhtemelen yakında düzelecektir) ve MFG'yi kapattığım şekilde;
DLSS Q ve MFG 2X açıldığı zaman ( FPS benci geç resetledim 5:00 da %1 seviyesi görünüyor );
Yani bilemiyorum tam olarak burada ölen nedir? İşlemci 24W ekran kartı 50W güç çekerken RT Max'ta oynayabiliyorum hem de işlemci 70 derece bile değil hatta cihazın sesi %50 açıkken fan sesini duymuyorum bile cihaz sessiz modda. MFG dediğimiz teknoloji tam olarak burada devreye giriyor bana göre, verimli bir çalışma sağlaması başı başına bir güzellik. 200 FPS yerine 230 FPS alınca başım göğe ermez ama akıcı olmayan bir oyunu akıcı olarak oynamak insanların başını göğe erdirir.
Bu gönderiyi yazarken oyuna girdim aynı şekilde DLSS Q ve MFG'yi kapattım ve sonra açtım ciddi derecede fark vardı kesinlikle kapatmadan oynamazdım.
Sonrasında ise DLSS Q ve MFG'yi kapatıp cihazı performans moduna aldım tabii işlemci 90 derecelere, ekran kartı 80 derecelere yükseldi, fan sesi aşırı arttı hissettiğim akıcılık 65 derece işlemci sıcaklığı 68 derece ekran kartı sıcaklığı olan DLSS Q ve MFG 2X açıkken olan his ile bayağı yakındı. Yani bu özellik cihazdan nasıl bir yük alıyor inanılmaz.
Bu görsel DLSS ve MFG kapalı performans modunda;
Eki Görüntüle 2636710
Gerçekten bu özellik verimlilik anlamında çok iyi bir noktaya gelecek gibi, dün yayınlanan güncelleme ile FPS düştü ancak yakın zamanda bir güncelleme ile bu olayı da çözerler. Öncesinde FPS 120'nin pek altına inmezdi düzelirse daha akıcı bir deneyim olacaktır, şuan bile gayet iyi.