Çözüldü RX 9070 XT sistemde oyun oynarken bilgisayar kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 EVO
Ekran kartı
RX 9070 XT
Anakart
Msi b850 Gaming Plus WİFİ
İşlemci
Ryzen 7 7700X
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 7 7700X CPU, Sapphire 9070 XT Nitro GPU, 32 GB RAM, MSI B850 Gaming Plus anakartlı bir sistemim var.

Başta RDR2 oynarken işlemcimin çok gereksiz ısındığını fark ettim, 95 derecelere geliyordu. Ben de forumlarda araştırdıktan sonra undervolt yaptım.
Isınma sorununu böylece çözdüm ancak oyunu oynarken belli zamanlarda bilgisayar mavi ekran tarzında hiçbir belirti vermeden kendini kapatıyor, anında geri açılıyor veya PC kapanmıyor ama işlem yapabilir hale gelmiyor, kasıyor.

Oyun ayarlarından DirectX 12'den Vulkan'a geçtim ama yine bir kez yaşadım. Konuyla alakalı önerileriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu an çalışıyorum eve gidince direkt yapacağım ana ekranda CPU ile alakalı o tarz bir ayar yapabileceğim yeri görmüştüm sanırım.

Ancak bir sorum olacak PBO ve curve de gercekten ısınma sorunum düzelmiş ve performans kaybım yok denecek kadar azdı. Yine ayni sekilde devam eder mi bu durum sizce?

AMD eco hakkında şöyle bir açıklık getireyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dün aksam aralıksız 4 saat RDR2 oynadım BIOS reset sonrası bu ayarı yaptıktan sonra, teşekkürler üstat.

RAM'i de EXPO 1 cektim, baska yapmami önerdiğin bir ayar veya test var mı?

Yok, güle güle kullanın sıcaklık değerlerinizi de arada bir kontrol edin. İyi oyunlar.

Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 7 7700X CPU, Sapphire 9070 XT Nitro GPU, 32 GB RAM, MSI B850 Gaming Plus anakartlı bir sistemim var.

Başta RDR2 oynarken işlemcimin çok gereksiz ısındığını fark ettim, 95 derecelere geliyordu. Ben de forumlarda araştırdıktan sonra undervolt yaptım.
Isınma sorununu böylece çözdüm ancak oyunu oynarken belli zamanlarda bilgisayar mavi ekran tarzında hiçbir belirti vermeden kendini kapatıyor, anında geri açılıyor veya PC kapanmıyor ama işlem yapabilir hale gelmiyor, kasıyor.

Oyun ayarlarından DirectX 12'den Vulkan'a geçtim ama yine bir kez yaşadım. Konuyla alakalı önerileriniz var mı?
Hocam aynı sorunu aynı cpu ve ekran kartıyla birebir 4 aydır yaşıyorum yapmadığım şey kalmadı çözemedim. Power değiştim. GPUyu iade ettim yine 9070 xt aldım yine aynı problem oluyor. Bence bu kartta bir sıkıntı var ben söyliyim size.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı