Çözüldü RX 9070 XT sistemde oyun oynarken ekran kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eray ÖZGÜR

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Oyun oynarken birden ekran kapanıyor ekran ışığı normal sinyal yokta nasıl oluyorsa o hale geçiyor. Klavye bu esnada çalışıyor. Işıkları yanıp sönüyor. AMD'nin kronik sorunlarından birimi bu. NVIDIA kullanıyordum yeni geçtim hiç böyle bir şey yaşamadım. Spider-Man 2 ve CP2077 de çok yaşıyorum. PC'yi kapatıp açmadan da düzelmiyor sistem aşağıdaki gibidir. Ekran kartı ısılarım 55 derece ile 60 derece arasındadır.

Anakart: Gigabyte B650 DS3.
RAM: 2x16 5200 MHz DDR5.
CPU: Ryzen 5 7600X.
GPU: RX 9070 XT.
PSU: Cooler Master 700 watt.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Konuyu çözüldü olarakta işaretleyebiliriz. PSU dan yada monitörden şüphelenmiştim fakat detaylı araştırmalarım ve testlerim sonucu PSU dan çıktı sonuç. 700W Cooler Master Thunder marka PSU vardı değiştirdim. 1200 Watt aldım ve birdaha bu sorunu yaşamadım. Psu yetmiyormuş. Bilginize tüm herkes faydalansın bu bilgiden. İyi günler
Watt yetiyor mu diye kontrol amaçlı. Sistem yük altındayken kapanıyorsa PSU sıkıntılıdır. Sadece ekran gidiyorsa ekran kartı sıkınıtılıdır.
PC kapanmıyor sadece ekran gidiyor oyun oynarken. Testte hala sorun yok devam ediyor. Ekran kartını sıfır aldım ne sorunu olabilir ki. Kronik sorun bence bu

psu yetersiz kalıyor muhtemelen

psu yetersiz kalıyor muhtemelen
Tamamda bundan nasıl emin olcaz. 🙂 Testte çatır çatır çalışıyor kapanmadan

Hocam garantiye yolla gitsin ya da iade et 4070 Ti Super falan al. Bu mesaja beğenmedim atacaklar muhtemelen ama AMD hiçbir zaman güven vermeyecek bence.
Kartın performansları gayet iyi ya bence de işte bu sorunları çok. Yazılımsal mıdır başına gelen olmuşmudur diye konu açayım dedim. 4000 serisinden çok iyi bi kart bu. Bende Nvidia kullandım hep. Bu fiyata bu performans bence gayet iyi. Ama işte bu sorunlar 🙂

WattMan olabilir mi? Bu arada her şey bence FPS değil. 3D falan olsun çoğu platformda ve iş sektöründe NVIDIA önde.

Ben oyun için aldım ya. NVIDIA zaten daha iyi kart. Onu kabul ediyorum ben Nvidiacıyum ama 5070 Ti almak istiyordum çok pahalı olduğu için bunu aldım. Bence oyunlarda gayet iyi

WattMan olabilir mi? Bu arada her şey bence FPS değil. 3D falan olsun çoğu platformda ve iş sektöründe NVIDIA önde.
Bu arada watman ne oluyor ?

WattMan sebebini tam bende bilmiyorum ama çözümü undervolt diye biliyorum. Wattmann ise AMD ekran kartlarında özellikle 5000 ve 6000 serilerinde vardı. İnsanlar bayağı bıkmıştı. Bir ara azaldı bir ara yine çoğaldı şu an çok yok diye biliyorum. Wattmann sorunu olunca sistem aniden siyah ekran veriyor. Oyunun tam ortasında olması da ayrı bir tilt edici.

Ben oyun için aldım ya. NVIDIA zaten daha iyi kart. Onu kabul ediyorum ben Nvidiacıyum ama 5070 Ti almak istiyordum çok pahalı olduğu için bunu aldım. Bence oyunlarda gayet iyi

9070XT Steel Legend kartta aynı hatayı alıyorum biz ve başka bir sürü insan ne gibi bir çözüme ulaştınız.

Ayrıca burdakiler bir tık fazladan sallıyor bakmayın PSU OCCT testinde şak diye kapanmadıysa Power Stress testte PSU'dan yana sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı