RX 9070 XT sistemde stabil olmayan ComfyUI için dual boot Linux yapılır mı?

domdom

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle selamlar. Yaklaşık 7 gündür ComfyUI kullanıyorum. Sistemim: Windows 11 Pro, ASUS Prime RX 9070 XT, Ryzen 5 9600X, 32 GB 6000 MHz RAM, 700W PSU, Thermalright kule tipi soğutucu ve ASUS TUF B850M Plus anakarttan oluşuyor. Her yeni workflow’da yeni bir model veya araç denemeye çalıştığımda, sürekli yeni sorunlarla uğraşıyorum. Benim gibi AMD + Windows 11 kullanan çok az kişi olduğu için kimse bu sorunları bilmiyor ya da anlamıyor; bilenler de uğraşmak istemiyor, bu da ayrı bir sıkıntı. Son 7 gün içinde yaşadığım her bir problem için 1 ila 1.5 günümü harcadım ve hâlâ sorunlar devam ediyor. İmkânsız değil, çözülebilecek sorunlar gibi geliyor ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Mental olarak çok yoruldum. Her sıkıntıda araştırma yapıyorum, ancak yaşadığım problemlere benzer bir örnek bile bulamıyorum. Böyle olunca da her bir sorunla dünyada bir ilki yaşıyor gibi hissediyorum. Şu anda dual boot geçmek çözüm olur mu diye düşünüyorum. Sonuçta ROCm desteği var. Benim için önemli olan render süresi değil, sistemin stabil ve sorunsuz çalışması. Boş vakitlerimde ComfyUI ile uğraşıyorum, onun dışında genelde oyun oynayan birisiyim. Dual boot yaptıktan sonra bilgisayarda hiçbir sorun yaşamayacaksam, yapmak istiyorum. Sistemim göz önüne alındığında aklıma en çok SUSE Linux geliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, öncelikle selamlar. Yaklaşık 7 gündür ComfyUI kullanıyorum. Sistemim: Windows 11 Pro, ASUS Prime RX 9070 XT, Ryzen 5 9600X, 32 GB 6000 MHz RAM, 700W PSU, Thermalright kule tipi soğutucu ve ASUS TUF B850M Plus anakarttan oluşuyor. Her yeni Workflow'da yeni bir model veya araç denemeye çalıştığımda, sürekli yeni sorunlarla uğraşıyorum. Benim gibi AMD + Windows 11 kullanan çok az kişi olduğu için kimse bu sorunları bilmiyor ya da anlamıyor; bilenler de uğraşmak istemiyor, bu da ayrı bir sıkıntı. Son 7 gün içinde yaşadığım her bir problem için 1 ila 1.5 günümü harcadım ve hâlâ sorunlar devam ediyor. İmkânsız değil, çözülebilecek sorunlar gibi geliyor ama nereye kadar dayanırım bilmiyorum. Mental olarak çok yoruldum. Her sıkıntıda araştırma yapıyorum, ancak yaşadığım problemlere benzer bir örnek bile bulamıyorum. Böyle olunca da her bir sorunla dünyada bir ilki yaşıyor gibi hissediyorum. Şu anda Dual boot geçmek çözüm olur mu diye düşünüyorum. Sonuçta ROCm desteği var. Benim için önemli olan render süresi değil, sistemin stabil ve sorunsuz çalışması. Boş vakitlerimde ComfyUI ile uğraşıyorum, onun dışında genelde oyun oynayan birisiyim. Dual boot yaptıktan sonra bilgisayarda hiçbir sorun yaşamayacaksam, yapmak istiyorum. Sistemim göz önüne alındığında aklıma en çok SUSE Linux geliyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba;
Güzel sistemin var hayrını gör öncelikle.

Hardware'i detaylandırmışsın ama ComfyUI için isminden başka bir şey yazmamışsın. Şu an seni nasıl yönlendireceğimi de bilmiyorum.

Birçok yazılım SD ve ComfyUI için AMD GPU patchli versiyonlar var.

Server mantığındaki kurulumlar haricinde birçok kullanıcı sadece Windows 11 de zaten kullanıyor. Ben birçok farklı versiyonu yükledim. VGA olarak düşük olsa da sonuç da NVIDIA. İlk zamanlarda aşırı zor idi. Birçok YouTuber'a CUDA'nın extra yüklemem gerek mi diye sordum ama hiçbiri cevap vermemiş idi ki, bir webgui desteklisinde CUDA'yı kendisi yüklerken gördüm.
Stable Diffusion için kullandığımın webgui'nin settings kısmında AMD GPU seçimi var idi.
Bazı scriptler içinde ise gpu'suz sistemler için CPU desteği imkanı da var.

Ayrıca Linux yüklemekten bahsetmişsin ama kullanım amacını bahsetmemişsin. Suse ilk otomatik install kurulum yapan versiyonlardan bir tanesi olsa da, kullanım olarak ülkemizdeki kullanıcı sayısı az. Ama oturaklı bir dağıtımdır kendileri.

Linux konusunda tecrübeniz yok ama kurmayı düşünüyor iseniz, Fedora - Arch gibi versiyonları tercih etmeniz avantaj olabilir. Arch içinden de CachyOS'un Desktop'u oldukça hoştur her açıdan.

Windows 11 için.

Kod:
https://www.comfy.org/

https://www.youtube.com/watch?v=8rB7RqKvU5U&ab_channel=FE-Engineer

https://www.youtube.com/results?search_query=comfyui+amd+gpu+windows

https://github.com/comfyanonymous/ComfyUI

(Supports all operating systems and GPU types (NVIDIA, AMD, Intel, Apple Silicon, Ascend)

Sitesindeki hazır kurulum paketini denediniz mi?

Son düzenleme:
Merhaba;
Güzel sistemin var hayrını gör öncelikle.

Hardware'i detaylandırmışsın ama ComfyUI için isminden başka bir şey yazmamışsın. Şu an seni nasıl yönlendireceğimi de bilmiyorum.

Birçok yazılım SD ve ComfyUI için AMD GPU patchli versiyonlar var.

Server mantığındaki kurulumlar haricinde birçok kullanıcı sadece Windows 11 de zaten kullanıyor. Ben birçok farklı versiyonu yükledim. VGA olarak düşük olsa da sonuç da NVIDIA. İlk zamanlarda aşırı zor idi. Birçok YouTuber'a CUDA'nın extra yüklemem gerek mi diye sordum ama hiçbiri cevap vermemiş idi ki, bir webgui desteklisinde CUDA'yı kendisi yüklerken gördüm.
Stable Diffusion için kullandığımın webgui'nin settings kısmında AMD GPU seçimi var idi.
Bazı scriptler içinde ise gpu'suz sistemler için CPU desteği imkanı da var.

Ayrıca Linux yüklemekten bahsetmişsin ama kullanım amacını bahsetmemişsin. Suse ilk otomatik install kurulum yapan versiyonlardan bir tanesi olsa da, kullanım olarak ülkemizdeki kullanıcı sayısı az. Ama oturaklı bir dağıtımdır kendileri.

Linux konusunda tecrübeniz yok ama kurmayı düşünüyor iseniz, Fedora - Arch gibi versiyonları tercih etmeniz avantaj olabilir. Arch içinden de CachyOS'un Desktop'u oldukça hoştur her açıdan.

Windows 11 için.

Kod:
https://www.comfy.org/

https://www.youtube.com/watch?v=8rB7RqKvU5U&ab_channel=FE-Engineer

https://www.youtube.com/results?search_query=comfyui+amd+gpu+windows

https://github.com/comfyanonymous/ComfyUI

(Supports all operating systems and GPU types (NVIDIA, AMD, Intel, Apple Silicon, Ascend)

Sitesindeki hazır kurulum paketini denediniz mi?
Hocam selamlar tekrardan rocm 6.4.2 HIP kurulumu yaptım baktım hiç kimse denememiş ön izleme olarak geçiyordu zaten, dedim belki düzelir uğraştırmaz fakat hiç kimse denemediğinden diğerlerine göre daha zor olacaktı önce bir hali hazırdaki default comfyuı yedekleyerek zluda kurulumu yaptım zluda ekran kartı driver 25.4.1 istediği için daha sonradan vazgeçtim daha sonra yedeklediğim comfyuı dosyamdan chekcpoint, loraları çektim comfyuı'ı sıfırdan sildim ekstra kalan uzantıları ise "everything" programı ile temizledim daha sonra ilk başta dediğim gibi rocm 6.4.2 HIP kurulumu yaptım daha sonra Python sürümünü 11'den 12'ye çıkardım desteğe baktığım zaman şarttı 12'ye çıkarmam Rocm'i Path'e ekledim daha sonra Config dosyalarını kontrol ettim ve Path'e birkaç tane daha ekleme yaptım
"Mıopen_debug_conv_dırect_naıve_conv_fwd = 1"
"Ytorch_tunableop_enabled = 1"
"Torch_rocm_aotrıton_enable_experımental = 1"
Daha sonra PC yeniden başlatıp sıfırdan default comfyuı kurulumu yaptım başlatmadan önce CUDA'yı görüyor mu diye gerekli kodu girdim baktım görüyor hem RX 9070 XT'yi hem de AMD Radeon(tm) Graphics sonra comfyuı start komutlarına göz attım ekstra 100%100 performans için ne yapabilirim diye

"Python main.py --use-pytorch-cross-attention --highvram --CUDA-device 1 --reserve-VRAM 2.0 --disable-Smart-Memory --async-offload --Preview-method none --port *" olarak sonunda karar verdim başlattım bu süre içerisinde abartısız 200'den fazla sorunla karşılaştım comfyui tekrar kurduktan sonra eksik, uyumsuz sürüm derken hepsine tek tek baktım en çok önemli olan Node'leri, modelleri destekleyecek rocm_git, cp sürümleriydi ve buldum, kurdum daha sonra yedeklediğim checkpoint, diffusion_model, loras vesaire derken hepsini yeni comfyui'a attım başlattım daha sonra çalıştığını gördüm kapattım Custom Manager kurdum tekrar açtım eksik Node'leri kurdum son olarak hepsi kurulduktan sonra yeniden başlattım ağır bir workflow yükledim çift lora, load diffision model flux1-dev weight_dtype: F/P8_e4m3FN olarak ayarlı, 3 batch size, Dual clip olarak ise clip1 t5xxl_fp16 clip2 clip.ı, load VAE tarafında normal AE kullandım, 1024x1024, 60 steps, 1CFG, beta, dpmpp_2m bastım başlata render süresi 30 saniye sürdü vallahi hocam eskiden 1, 2 saatten fazla süren render süresi 25, 30 saniyelere düştü şu an memnunum artı olarak halen tam performans kullanamıyorum rocm halen Windows'ta tam destek mevcut değil ne yazık ki bende zaten uğraşıp edip önizlemesini kurdum AMD'nin dediğine göre temmuz-Ağustos 2025 Windows destekli rocm 7 getireceklerini söylüyorlar bakacağız artık NVIDIA ile şu an render performansı hemen hemen aynı diyebilirim üstelik dediğim gibi rocm 6.4.2 sürümü kurulu rocm 7 ön izlemesi mevcut olsa da şu an Cloud üzerinde mevcut sadece yani hocam özetlemek gerekirse şu an NVIDIA ile eş değer performanslarda tam destek rocm 7 ile geçeciğini düşünüyorum. İnsanlar ilk başta AMD ile comfyuı kullanamazsın edemezsin diyordu inat ettik 2 hafta oldu 2 haftada dünyada hiçbir kişinin yapmadığını yaptık :D kanıtlamış olduk en azından.

Hocam selamlar tekrardan rocm 6.4.2 HIP kurulumu yaptım baktım hiç kimse denememiş ön izleme olarak geçiyordu zaten, dedim belki düzelir uğraştırmaz fakat hiç kimse denemediğinden diğerlerine göre daha zor olacaktı önce bir hali hazırdaki default comfyuı yedekleyerek zluda kurulumu yaptım zluda ekran kartı driver 25.4.1 istediği için daha sonradan vazgeçtim daha sonra yedeklediğim comfyuı dosyamdan chekcpoint, loraları çektim comfyuı'ı sıfırdan sildim ekstra kalan uzantıları ise "everything" programı ile temizledim daha sonra ilk başta dediğim gibi rocm 6.4.2 HIP kurulumu yaptım daha sonra Python sürümünü 11'den 12'ye çıkardım desteğe baktığım zaman şarttı 12'ye çıkarmam Rocm'i Path'e ekledim daha sonra Config dosyalarını kontrol ettim ve Path'e birkaç tane daha ekleme yaptım.
"Mıopen_debug_conv_dırect_naıve_conv_fwd = 1"
"Ytorch_tunableop_enabled = 1"
"Torch_rocm_aotrıton_enable_experımental = 1"
Daha sonra PC yeniden başlatıp sıfırdan default comfyuı kurulumu yaptım başlatmadan önce CUDA'yı görüyor mu diye gerekli kodu girdim baktım görüyor hem RX 9070 XT'yi hem de AMD Radeon(tm) Graphics sonra comfyuı start komutlarına göz attım ekstra 100%100 performans için ne yapabilirim diye.

"Python main.py --use-pytorch-cross-attention --highvram --CUDA-device 1 --reserve-VRAM 2.0 --disable-Smart-Memory --async-offload --Preview-method none --port *" olarak sonunda karar verdim başlattım bu süre içerisinde abartısız 200'den fazla sorunla karşılaştım comfyui tekrar kurduktan sonra eksik, uyumsuz sürüm derken hepsine tek tek baktım en çok önemli olan Node'leri, modelleri destekleyecek rocm_git, cp sürümleriydi ve buldum, kurdum daha sonra yedeklediğim checkpoint, diffusion_model, loras vesaire derken hepsini yeni Comfyui'a attım başlattım daha sonra çalıştığını gördüm kapattım Custom Manager kurdum tekrar açtım eksik Node'leri kurdum son olarak hepsi kurulduktan sonra yeniden başlattım ağır bir workflow yükledim çift lora, load diffision model flux1-dev weight_dtype: F/P8_e4m3FN olarak ayarlı, 3 batch size, Dual clip olarak ise clip1 t5xxl_fp16 clip2 clip.ı, load VAE tarafında normal AE kullandım, 1024x1024, 60 steps, 1CFG, beta, dpmpp_2m bastım başlata render süresi 30 saniye sürdü vallahi hocam eskiden 1, 2 saatten fazla süren render süresi 25, 30 saniyelere düştü şu an memnunum artı olarak halen tam performans kullanamıyorum rocm halen Windows'ta tam destek mevcut değil ne yazık ki bende zaten uğraşıp edip önizlemesini kurdum AMD'nin dediğine göre temmuz-Ağustos 2025 Windows destekli rocm 7 getireceklerini söylüyorlar bakacağız artık NVIDIA ile şu an render performansı hemen hemen aynı diyebilirim üstelik dediğim gibi rocm 6.4.2 sürümü kurulu rocm 7 ön izlemesi mevcut olsa da şu an Cloud üzerinde mevcut sadece yani hocam özetlemek gerekirse şu an NVIDIA ile eş değer performanslarda tam destek rocm 7 ile geçeciğini düşünüyorum. İnsanlar ilk başta AMD ile comfyuı kullanamazsın edemezsin diyordu inat ettik 2 hafta oldu 2 haftada dünyada hiçbir kişinin yapmadığını yaptık :D kanıtlamış olduk en azından.

Ben sadece Stable Diffusion ile denemeler yaptım. Doğal olarak ben de yavaş çalışıyor idi (1660 Ti) . Siz eğer video amaçlı kullanıyor iseniz tecrübem yok. Sadece resim üzerine odaklı iseniz, alternatif bu konuda çok fazla yazılım mevcut.

Umarım en kısa sürede daha başarılı sonuçları burada paylaşırsınız.

Extra performans için,
1) RAM'i ilk fırsatda 64'e çıkartmanız.
2) program ve model dosyalarını ikinci diske yüklemeniz.

Bu tür işlerde ikinci disk her zaman faydalıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı