RX460 nasıl overclock yapılır?

PIXRa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem;
ASUS RX460 4 GB ekran kartı.
i5 6600K işlemci.
Corsair 8 GB 2400MHz CL 16 RAM.
MSI Z170-A PRO (MS-7971) anakart.
Kingston 1TB HDD.
Kingston 110GB SSD.
ASUS 60Hz monitör.

Ekran kartına overclock yapmayı düşünüyorum ama MSI Afterburner'da ayarların nasıl olması gerek bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem;
ASUS RX460 4 GB ekran kartı.
i5 6600K işlemci.
Corsair 8 GB 2400MHz CL 16 RAM.
MSI Z170-A PRO (MS-7971) anakart.
Kingston 1TB HDD.
Kingston 110GB SSD.
ASUS 60Hz monitör.

Ekran kartına overclock yapmayı düşünüyorum ama MSI Afterburner'da ayarların nasıl olması gerek bilmiyorum.
Şimdi MSI Afterburner uygulamasını indiriyorsun. OC yapacağın 2 farklı değer var. Biri çekirdek frekansı biri bellek frekansı. Sırasıyla ikisininde sınırını keşfetmen gerek. Önce çekirdek frekansını +25'er +25'er arttırarak stres testiyle stabilitesini kontrol etmen gerek. Misal veriyorum arttıra arttır +150 değerine geldin ve test sırasında mavi ekran hatası aldın, veya kendiliğinden program kapandı ters giden bir şeyler oldu. Bu durumda bir önceki değeriniz stabil değerdir. İsterseniz örnekteki değeri 5'er 5'er düşürerek tam sınırı bulabilirsiniz.(Mesela 150'de stabilite bozulduysa 125-150 arasında bir değer olacaktır.) Sonra aynısını bellek frekansı için yapacaksınız. Bellek frekansı, çekirdek frekansına göre daha çok yükselebiliyor. +300 +400 değerlerini görme ihtimaliniz var. Kendi ekran kartımdan örnek vereyim, GTX 1050 kullanıyorum. Çekirdek frekansım +125, bellek frekansım +450'de bıraktım. Çekirdek frekansını +130 yapınca oyun 30 saniye içerisinde kapanıyor. Bellek frekansı biraz daha gider gibi ama zorlamadım.
Yazdıklarımın tamamı VOLTAJSIZ OC içindir.
Arkadaş başka bir konuda bu şekilde yazmış denemekte yarar var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı