RX470 sistem oyunda kapanıyor

Gökberk3935

Centipat
Merhaba arkadaşlar sistemim.
i7 4790.
H81-H3-M4 anakart (1600)
12 GB RAM (1600) DDR3.
Coolmaster 600W+80.
Ekran kartım GT1030'du hiç sıkıntı yaşamadım üst modele yani RX 470 Gaming 4 GB modeline geçtim. Driver'ları kurdum PC açıldı ama oyuna girince PC kendini kapatmaya başladı. Birkaç kere denedim normal zamanda fanlar çalışıyor hatta MSI Gaming uygulamasından extra soğutmaya aldığımda da kart buna cevap veririyor. Ama oyuna girince 90 dereceye kadar ısınıyor sonra kapanıyor. Oynadığım oyunda kart için basit sayılabilecek oyun CS:GO.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ekran kartın aşırı ısınıyor kapanması normal ekran kartı fanlarına kablo gibi bir cisim temas etmediğine emin misin? Ekran kartını sıfırmı aldın 2.el aldıysan ekran kartı fanı düzgün takılmamış olabilir ya da macuna ihtiyaç duyuyor olabilir.

Kart 0 mı 2.el mi? İkinci el ise test yapmadan aldıysan mining yapılmış bir ekran kartı olabilir.

kartı 2. el aldım ama mining yapılmadığı söylendi. uygulamadan ekstra soğutmaya alınca fanı kart soğutmaya geçiyor ama oyunu açınca bişi oluyor karta 5 dakika içerisinde 90 derece oluyor ve kapanıyor
öncelikle cevap için teşekkürler hocam ama ekran kartı fanlarına kablo gibi bir cisim temas etmediğine emin misin? sorusu nasıl yani hocam anlamadım

Ekran kartının fanlarını sökün radyatörlerini ve fanları iyice temizleyin GPU üzerinde macun varsa peçete ile iyice temizleyip yenisini sürün. Bilmiyorsanız ellemeyin ekran kartı aşırı ısınıyor. Ayrıca MSI Afterburner ile fan hızını %100'e çekiniz.

100 e çekiyorum hocam yine kapanıyor peki kesin sorun kartta mı benim sistemim bu kartı destekliyor mudur Peki?

100'e çekiyorum hocam yine kapanıyor peki kesin sorun kartta mı benim sistemim bu kartı destekliyor mudur peki?

Sistemin destekliyor ama kartında bir problem var maalesef. Aşırı ısınıyor dediğim yöntemleri deneyin fanı ve radyatörü temizleyip ekran kartına macun sürün.

Anladım hocam. Bu yaptıklarınızı yapsam ne kadar fark eder ? çok fark etmeyecek gibiyse kartı iade etmeye çalışacağım

Anladım hocam. Bu yaptıklarınızı yapsam ne kadar fark eder? Çok fark etmeyecek gibiyse kartı iade etmeye çalışacağım.

İade edeceksen kurcalama derim ama misal kurcaladın kesin bir sonucu yok yine aynı sıcaklıklara çıkabilirde çıkmayabilirde macunu sürüp radyatörleri temizlediğinde normalde ısınmadan çalışması şart. Buna rağmen 85 dereceyi geçiyorsa o kartta bir problem olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…