RX470 sistem oyunda kapanıyor

Gökberk3935

Centipat
Merhaba arkadaşlar sistemim.
i7 4790.
H81-H3-M4 anakart (1600)
12 GB RAM (1600) DDR3.
Coolmaster 600W+80.
Ekran kartım GT1030'du hiç sıkıntı yaşamadım üst modele yani RX 470 Gaming 4 GB modeline geçtim. Driver'ları kurdum PC açıldı ama oyuna girince PC kendini kapatmaya başladı. Birkaç kere denedim normal zamanda fanlar çalışıyor hatta MSI Gaming uygulamasından extra soğutmaya aldığımda da kart buna cevap veririyor. Ama oyuna girince 90 dereceye kadar ısınıyor sonra kapanıyor. Oynadığım oyunda kart için basit sayılabilecek oyun CS:GO.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam cevaplarınız için.Bu dediklerinizi bilgisayarcıya yaptırsam ne kadar tutar hocam temizlemesi macunu falan bide diyelim sıcaklık olayını hallettik ne kadar sürer bu durum

Teşekkürler hocam cevaplarınız için. Bu dediklerinizi bilgisayarcıya yaptırsam ne kadar tutar hocam temizlemesi macunu falan bir de diyelim sıcaklık olayını hallettik ne kadar sürer bu durum.

Kasa içi hava sirkülasyonu güzelse önde, arkada fanlar ve toz filtreleri varsa 8-12 ayda bir temizlik hiç fena olmaz normal kasa varsa 4-6 ayda bir temizlik yapmalısınız PC tamircisinde 20TL para isteyebilirler sadece ekran kartı temizliği pek zorlayıcı bir şey değildir.

bugün bilgisayarcıya gittim adam pc yi monitöre takınca taktığı monitör bir görüntü verdi bir vermedi sonra karıncalaştı senin anakartın desteklemiyor diye tanı koydu sonra gt1060 ın takılı olduğu tüplü monitör gördüm kendi kasamı da orda denettirdim gayet açtı evde pc açıldığı gibi 60 derece olan kart 38 de çalıştı oyuna girince 90 derece olan kart maksimum o tüplü monitörde 61 dereceyi gördü ve buna ek benchmark uygulamasından kapansın diye high ayarlarda 4k test yaptım yine kapanmadı bunun sebebi ne olabilir ilk kez böyle bir şey görüyorum

Bugün bilgisayarcıya gittim adam PC'yi monitöre takınca taktığı monitör bir görüntü verdi bir vermedi sonra karıncalaştı senin anakartın desteklemiyor diye tanı koydu sonra GT1060'ın takılı olduğu tüplü monitör gördüm kendi kasamı da orada denettirdim gayet açtı evde PC açıldığı gibi 60 derece olan kart 38'de çalıştı oyuna girince 90 derece olan kart maksimum o tüplü monitörde 61 dereceyi gördü ve buna ek Benchmark uygulamasından kapansın diye High ayarlarda 4K test yaptım yine kapanmadı bunun sebebi ne olabilir ilk kez böyle bir şey görüyorum.

Anakartın desteklemiyor diye olay yok saçmalamış tüplü monitör düşük çözünürlükte çalışıyor 4K testi yapsanda monitör çöp 720HD test yapıyormuş gibisinden yoruluyor kart. GPU'da sorun var gibi. Ekran kartında hangi çıkışlar var HDMI, VGA (D-Sub), DVI-ı gibi. Hem tüplüyü hem de LCD monitörü nasıl bağlıyordunuz bir söyler misiniz.

Anakartın desteklemiyor diye olay yok saçmalamış tüplü monitör düşük çözünürlükte çalışıyor 4K testi yapsanda monitör çöp 720HD test yapıyormuş gibisinden yoruluyor kart. GPU'da sorun var gibi. Ekran kartında hangi çıkışlar var HDMI, VGA (D-Sub), DVI-ı gibi. Hem tüplüyü hem de LCD monitörü nasıl bağlıyordunuz bir söyler misiniz.
Bilmiyorum hocam bi medium ayarda test yaptım 240 fps gelsi bide ultura ayarlarda yaptım 30 fps geldi yani yaptı diye düşündüm o yüzden , tv ye bağlarken hdm kullanıyorum tüplü monitörede dönüştürücü ile bağladık hdm ya döndürdük vga çıkışı yok yani hdm ve dvi çıkışı var GPU da sorun olup olmadığını nasıl anlarım hocam
Bilmiyorum hocam bi medium ayarda test yaptım 240 fps gelsi bide ultura ayarlarda yaptım 30 fps geldi yani yaptı diye düşündüm o yüzden , tv ye bağlarken hdm kullanıyorum tüplü monitörede dönüştürücü ile bağladık hdm ya döndürdük vga çıkışı yok yani hdm ve dvi çıkışı var GPU da sorun olup olmadığını nasıl anlarım hocam
37 saattir uyumuyorum bu sorunu çözmeye çalışıyorum

Bilmiyorum hocam bir medium ayarda test yaptım 240 FPS gelsi bir de ultura ayarlarda yaptım 30 FPS geldi yani yaptı diye düşündüm o yüzden, TV'ye bağlarken HDM kullanıyorum tüplü monitörede dönüştürücü ile bağladık HDM ya döndürdük VGA çıkışı yok yani HDM ve DVI çıkışı var GPU'da sorun olup olmadığını nasıl anlarım hocam.

37 saattir uyumuyorum bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Elinde normal LCD monitörün var mı yoksa eskiden de televizyondan mı görüntü alıyordun? Kafam karıştı bugünde gerçekten yoruldum :) sabah 11'den beri aralıksız sayısız kişiye yardımcı oldum kafam allak bullak.😅

Monitör değil küçük TV gibi bir şey şimdi atayım hocam fotoğrafı.

Diğer HDMI soketlerinden dene bir de. Belki de elindeki cihaz ekran kartı için fazla geliyor olabilir. Normal bir monitör bulabiliyorsanız o monitör ile test yapın.

LCD monitörüm yok bu ve normal evde kullandığım büyük TV var hepsinde aynı sıkıntı oluyor.

Ekran kartı diye düşünüyorum sıkıntıyı ama yukarıda tüplü ile sıkıntı olmadığını belirtmiştiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı