RX480 için işlemci ve anakart tavsiyesi

Forsea

Hectopat
İşlemcimi değiştirmek istiyorum çok darboğaz yapıyor.
  • Ana kart: MSI A68HM-E33 V2
  • İşlemcim: A10-7870K
  • RAM: GSKILL 8bg (4gbx2) DDR3 2400MHz
2016'da toplamıştım PC'yi geçen sene ekran kartını aldım artık işlemciyi ve dolayısıyla anakart yükseltip dar boğazdan kurtulmak istiyorum. Bütçe 1500₺ anakarttaki RAM slot yeri 4 olursa daha iyi olur ilerde bir 8GB RAM daha takabilirim.

Ben Ryzen 2600 olabilir diye düşündüm ama yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Msi Rx 480 Gaming x 8 G var, oynadığın oyuna göre değişir.
Alacağın anakartın sitesinden , anakart modelinin destek kısmında uyumluluk vb. başlıklarda ram listesi bulunur. Özellikle Amd sistemlerde çok can sıkıyor ram uyumsuzluğu. Sen sen ol riske atma.
Ben Bf5, Pubg ve Rainbow Six Siege oynuyorum.
Monitörüm 144 Hz olduğu için olabildiğince ayar kısıp Bf5'te bile 95-100 Fps'in altına düşmüyorum. Özellikle Bf5'te işlemci darboğazına düşmemek için Msi B360 Gaming Pro Carbon anakart, 9600k işlemci (diyeceksiniz hızaşırtma desteklemeyen anakartla bu işlemciyi kullanmamın sebebi işlemcinin bu haliyle bile yüksek frekansda çalışması.) ve 16 gb ram kullanıyorum.
Forumda gördüğüm bir hastalık var, ihtiyaç olmadığı halde hızaşırtma yapılıyor. Uzun vadede acısı ya anakarttan ya da işlemciden çıkıyor. Aşamalı olarak anakart ölüyor, performansı düşüyor.
Kurbağayı kaynar suya atarsan sıçrar, azar azar ısıtırsan farkına varmaz pişer içinde.
Arkadaşlarım Asus Hero serisi anakart kullanıyorlar, 240 mm radyatörlü Corsair sıvı soğutma kullanıyorlar ve işlemci serin bir halde hızaşırtmalı olarak 1-2 ay kullandıktan sonra anakart saçmalamaya başladı.
Hızaşırtma potansiyeline güvenip işlemci almak mantıklı değil.

Türk sitelerinde sana ve elindeki RAM' lere uygun bir anakart bulamadım. Aslında 1 tane buldum yalan olmasın oda 1000 TL civarındaydı. Gereğinden fazla pahalı. Aliexpress üzerinden aradım bende çok kolay bir şekilde buldum hemde oldukça ekonomik fiyata. Elindeki RAM'ler ile de uyumlu. Kullanabilirsin. Toplamda 16GB RAM desteği var ve 4+4+4+4 şeklinde kullanılıyor bu anakart ile.

Link;
Asus M5A78L LE = TRY 232.17

İleride elindeki RAM' lerden 2 tane daha alıp 16GB' a tamamlayabilirsin.

Ekran kartın için darboğaz sorunu olmayacak en uygun işlemci AMD FX-8350 Eight-Core bu belirttiğim anakart ile sorunsuz bir şekilde de kullanabilirsin.

Gelgelelim bundan daha iyi alabileceğin işlemciler de var bu anakart üzerinde kullanabileceğin.

372729

Bu listedeki işlemciler yukarıdan aşağı iyiden kötüye doğru sıralanmış ve en az FX-8350 kullanman gerekiyor.

Fiyatlara gelince;

FX-8350 = TRY 531.68

FX-8370 = TRY 615.49

FX-9370 = TRY 656.32

FX-9590 = TRY 695.73

Bu işlemcilerin fiyatları bu şekilde artık bütçene göre bu anakart ile en iyi işlemciyi alabiliyorsun. Sorunsuz bir şekilde 3-5 yıl daha götürürsün.

Önceki işlemcim AMD fx 8320 idi, 16 gb Ram ile Bf1 ve Bf5, Pubg ve Rainbow Six Siege oynadım. Ekran kartım o sistemden kalma.
Bf1 ve Bf5'te efsane drop oluyordu. 45-65 fps alırken fps droplardan başım ağrıyordu. Şimdiki sistemimde ultrada 65 fps'in altına inmiyorum.
FX9590 ile ilgili gameplay:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da 8350:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videolarla anlatmak daha objektif olur, 1. nesil Ryzen işlemciler bile oyunlarda darboğaz yapabiliyor. Kaldı ki daha eski nesil Amd işlemcilere sakın yaklaşma. 8320 kullanmış biri olarak söylüyorum, o nesildeki bütün anakartlarda kuzey köprüsü cayır cayır yanıyordu (65 dereceyle başlayıp 85 derecelere çıkıyordu) ve anakartların sata kontrolcüleri kötü olduğundan daha önce intel laptopta kullandığım ssd 450-500 mb okuma yazma oranlarından 350-380 mb okuma yazma oranlarına düştü.
Aynı SSD'yi şu anda 9600k sistemimde kullanıyorum. Okuma yazma hızları 450-500 mb hızlara geri çıktı.
Örnek olarak paylaştığım videolar Conquest moduna aittir. 64 kişilik online haritalar, uçak kullanımı, gerçek zamanlı yıkılıp değişen zemin ile işlemcileri resmen oyun testine sokar.
Battlefield serisinin ana oyun modudur ayrıca.

Son düzenleme:
Türk sitelerinde sana ve elindeki RAM' lere uygun bir anakart bulamadım. Aslında 1 tane buldum yalan olmasın oda 1000 TL civarındaydı. Gereğinden fazla pahalı. Aliexpress üzerinden aradım bende çok kolay bir şekilde buldum hemde oldukça ekonomik fiyata. Elindeki RAM'ler ile de uyumlu. Kullanabilirsin. Toplamda 16GB RAM desteği var ve 4+4+4+4 şeklinde kullanılıyor bu anakart ile.

Link;

Ekran kartın için darboğaz sorunu olmayacak en uygun işlemci AMD FX-8350 Eight-Core bu belirttiğim anakart ile sorunsuz bir şekilde de kullanabilirsin.

Gelgelelim bundan daha iyi alabileceğin işlemciler de var bu anakart üzerinde kullanabileceğin.

Eki Görüntüle 372729

Bu listedeki işlemciler yukarıdan aşağı iyiden kötüye doğru sıralanmış ve en az FX-8350 kullanman gerekiyor.

Fiyatlara gelince;

FX-8350 = TRY 531.68

FX-8370 = TRY 615.49

FX-9370 = TRY 656.32

FX-9590 = TRY 695.73

Bu işlemcilerin fiyatları bu şekilde artık bütçene göre bu anakart ile en iyi işlemciyi alabiliyorsun. Sorunsuz bir şekilde 3-5 yıl daha götürürsün.

Link;

Eki Görüntüle 372729

Fiyatlara gelince;

FX-8350 = TRY 531.68

FX-8370 = TRY 615.49

FX-9370 = TRY 656.32

FX-9590 = TRY 695.73

Verdiğiniz işlemciler için çok teşşekür ederim araştırma yapmışız ama ben aliexperes ile uğraşmak istemiyorum bir kaç kere sıkıntı çıkmıştı karkoda bu yüzden itopya ya da vatan üzerinden almak istiyorum işlemci ryzen 5 2600 diye düşünüyorum buna uygun bi anakart öneriniz var sa belirttiğim sitelerden çok memnun olurun

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı