RX480 MSI vs ASUS

Performansları benzer, iki markada kaliteli. 1500 TL RX 480 modeline verilmez. İki model arasından da daha ucuz olan Asus alınmalı. Tavsiyem ise başka sitelerde daha ucuz satılan hem aynı marka ürün var hemde daha ucuz. Başka markalarda var. Site olarak Sinerji, bizdehesaplı, Nanokatalog sitelerine bak.

MSI ı kullanmadığım için bilemem ama Asus Rx 480 kullanıyorum ve soğutma performansının bu kadar iyi olacağını düşünmüyordum açıkcası. Kart yük altında 64 dereceyi geçmiyor ve en önemlisi bunu da 1000-1100 RPM ile çok düşük devirde dönerek başarıyor.
Ayrıca sırf bu Asus modeli için pencereli kasa aldım zira RGB aydınlatmaya sahip en hoş model bence.
Ha şu da var 3 fanlı olmasından dolayı 2 fanlı modellere kıyasla daha sessiz çalışıyor.

Yalnız fiyatlar dolar kuru yüzünden gereğinden pahalı şu sıralar. Vatan dan 1110 liraya aldığım kart şimdi 1400 küsür lira larda.

Son düzenleme:
Ha şu da var 3 fanlı olmasından dolayı 2 fanlı modellere kıyasla daha sessiz çalışıyor.
Bende R9 270x Windforce var. 3 Fanlı oyuna girdiğim zaman duramazsın burda o derece pancar motoru gibi çalışıyor. 3 fan kimseye tavsiye etmiyorum. Bu MSI o kadar patenti boşuna almadı mutlaka bir fiyat farkı olacaktır. Ha dersen ucuz alcam Sapphire modelleri mevcut 1.100 den bulunuyor.
MSI Radeon RX 480 Gaming X 8192MB.PCI-E.DVI.2xHDMI.2xDP

Bende R9 270x Windforce var. 3 Fanlı oyuna girdiğim zaman duramazsın burda o derece pancar motoru gibi çalışıyor. 3 fan kimseye tavsiye etmiyorum. Bu MSI o kadar patenti boşuna almadı mutlaka bir fiyat farkı olacaktır. Ha dersen ucuz alcam Sapphire modelleri mevcut 1.100 den bulunuyor.
Hocam 3 fanlı modeller 2 fanlı modellere kıyasla daha düşük devirde dönüp benzer soğutma performansı gösteriyorlar 3 fanlı modeller dezavantaj değil tam aksine avantajdır.Bunda tartışılacak bir şey yok.
Ayrıca ben kullandığım modelden deneyimlerimi aktarıyorum kullanmadığım kart için yorum yapmam doğru olmaz.

Tabi ekran kartının soğutmasının yanı sıra kasa içi hava sirkülasyonu da büyük önem taşıyor. Benim kasamda 5 fan var ve geniş ferah bir iç mekana sahip dolayısı ile bunun da etkisi var tabi ki.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı