RX5600M sistemin BF5 ve Valorant performansı

@ue666 Bugün bi' retest yaptım ve sonuç:

Eki Görüntüle 1139687

Tutmayın küçük enişteyi :D Hava serin olunca performansı da artıyor keratanın. Grafik tarafında neredeyse 7K'ya vuracak. 6791 yapan 2060 Mobile 115W'lık versiyonu 6860 puanla geçmiş bulunmaktayım. Bu da RX 5600M karşısında herhangi bir RTX 2060'ın tutunamayacağına işaret ediyor.
Gayet güzel puan hocam. Oyun testlerinde 115W 2060'ı geçebileceğini pek düşünmüyorum ama.

@Radeon RX 5500M Evet hocam. DGPU ile ilgili bir ayardan sonra çökmüştü. Daha önce başka bir denememde harici ekran kartını devre dışı bırakabildim. Tam tersini denediğim işlemde BIOS çöktü. Durumu bildirdim, pek oralı olmadılar. Böyle bir şey başka seride olsa şimdiye güncelleme gelmişti eminim.

Gayet güzel puan hocam. Oyun testlerinde 115W 2060'ı geçebileceğini pek düşünmüyorum ama.

@Radeon RX 5500M Evet hocam. dGPU ile ilgili bir ayardan sonra çökmüştü. Daha önce başka bir denememde harici ekran kartını devre dışı bırakabildim. Tam tersini denediğim işlemde BIOS çöktü. Durumu bildirdim, pek oralı olmadılar. Böyle bir şey başka seride olsa şimdiye güncelleme gelmişti eminim.

Primary video adapter ve Special display features kısmından ayarlamak gerekiyor sanırsam. Bakım için servise yollamadan önce deneyeceğim bu ayarları.
@Tolga Samet @ue666
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video hakkında ne diyorsunuz? Denemeye değer mi?

Son düzenleme:
@Radeon RX 5500M Hocam birincil olarak 5600M'i seçtiğim zaman onu devre dışı bırakmıştı. Servisten geldikten sonra da uğraşmadım hiç. Videoda 5500M için işlem yapılmış, ayrıca bir VBIOS var yayınlanan. Biz sanırım aynı şeyi yapmak için mevcut VBIOS'u çekip onun üzerinde işlem yapıp yazdıracağız. Normalde direkt denerdim ancak o kadar servisle içli dışlı oldum ki, yine uğraşmak istemiyorum ne yalan söyleyeyim.

@Radeon RX 5500M Hocam birincil olarak 5600M'i seçtiğim zaman onu devre dışı bırakmıştı. Servisten geldikten sonra da uğraşmadım hiç. Videoda 5500M için işlem yapılmış, ayrıca bir VBIOS var yayınlanan. Biz sanırım aynı şeyi yapmak için mevcut VBIOS'u çekip onun üzerinde işlem yapıp yazdıracağız. Normalde direkt denerdim ancak o kadar servisle içli dışlı oldum ki, yine uğraşmak istemiyorum ne yalan söyleyeyim.

VBIOS güncel olduğu için flashlamaya gerek yokmuş hocam. Reddit'te VBIOS'unuz güncelse dokunmayın yazılmış. MPT için gösterilen adımlar geçerli. Tabi 5600M'e göre o değerleri modifiye etmemiz lazım. Güzel bir overclock ile 6600-6700 puanı görürüz bence.

VBIOS güncel olduğu için flashlamaya gerek yokmuş hocam. Reddit'te VBIOS'unuz güncelse dokunmayın yazılmış. MPT için gösterilen adımlar geçerli. Tabi 5600M'e göre o değerleri modifiye etmemiz lazım. Güzel bir overclock ile 6600-6700 puanı görürüz bence.
Anladım hocam. Uygun değerleri bulmak lazım o halde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı