RX5600M sistemin BF5 ve Valorant performansı

@Radeon RX 5500M Kesinlikle. GPU'ya undervolt ilaç gibi geliyor. 756mV ile Time Spy'da aldığınız skorları alabiliyorum, ortalama 1500MHz alıyor. 856mV ile üzerine %15 katıyorum, ortalama 1700MHz alıyor. Frekanstan azıcık kısmak zorunda kaldım ama. 1750MHz yerine 1721MHz üst limit. MSI'da da üst limit 1750MHz imiş, VBIOS'tan inceledim.

Alpha'da merak ettiğim tek şey bellek frekansı, Dell'de 50MHz yükseltmek bile zor çünkü.

MPT ile performans sekmesini aktifleştirdim, yeniden başlatıp kontrol ettim. Manuel kısmında üst değerler 1750 MHz 976 mv. Herhangi bir değişiklik yapmadım ama baktım ki sapıtıyor, geri kapattım. Sapıtıyordan kastım ayarlar kendi kendine bi görünüyor bi gidiyor, sekmeler kayboluyor vs.(Radeon Software arayüzü açıkken oluyor bunlar).

@ue666 Boştayken normaldir. GPU-Z'dan ufak testi çalıştırın ve ayarları öyle yapın. Bellek frekansı acaba ne kadar artacak, benimkiler Samsung olmasına rağmen en fazla 1550MHz oluyor. Masaüstülerin 1750MHz, o sebepten bir tık üzüyor :D

@Tolga Samet Hocam yük altında da sapıtıyor ne yazık ki. 😀 Bir yere değiştirmek için tıklıyorum, sekme tamamen kayboluyor. Bir ara kapatmaya çalıştığınız zaman yer değiştiren pencereler vardı belki hatırlarsınız onun gibi bir şey oluyor. Ben bu durumu nereye elimi atsam kurutuyorum diye yorumluyorum. 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı