RX5600M sistemin BF5 ve Valorant performansı

@Mamdiuf Fazla değil hocam, Jarrod tarafsız bir inceleme kanalı. Attığı her sonuç tutarlı. Şöyle diyeyim. 90W RTX 2060 Mobile grafik tarafında 6253 puan almış. 5600M'den %4,23 daha iyi gözüküyor. O sebepten aşağı yukarı aynı diyoruz ancak 115W farklı bir boyut. Dell ile grafik skoru tarafında 7000 puan bile alınabilir ancak ben serinliği tercih ediyorum. Kim tercih etmez ki? Geçmesine geçerim yoksa.

@Mamdiuf Yani bu aralar çok çeşit oyun oynamıyorum ama birkaçını yazayım. Rocket League'de ultra ayarlarda 300-220 FPS arası alıyor. 240'a sabitledim. CS oynuyorum, 350-450 arası. Valorant oynuyorum, genel olarak 200'ün üzerinde. Monster Hunter World oynadım biraz, genel olarak 70-80'lerde ancak çok değişken, 100'e çıktığı da oluyor 60'a düştüğü de. Forza'da ultrada 135 FPS üzeri, Rust ultra'da tam hatırlamıyorum ama sanırım 80 üzeriydi. RAM'i 16GB yaparsam muhtemelen dual channeldan güzel bir performans gelir.

Ram tek kanal ile böyleyse anladım hocam dell farklı bir şey yapmış ki bizimkilerden farki var çok net bir şekilde bizimki aslında vermesi gerekeni veriyor ama sizinki ekstra fazla veriyor

@Mamdiuf Tam tek kanal değil aslında, 8+4 ama çoğu oyunda 12 kurtarmıyor. Single channel'a düşüyorum yani.

Dell'den, özelliklle bloatware yazılımlarından her ne kadar nefret etsem de iç donanım tarafını hafife almamış. Helal valla.

@Mamdiuf Hocam Advanced BIOS'a girmediğiniz sürece problem olmaz. O kısma girmenizi de önermiyorum. En azından bir BIOS güncellemesi yayınlanana kadar.

@Tolga Samet Hocam CS:GO'da hangi ayarlarda 350 FPS alıyorsunuz? Bir de Rocket League oyununda bende 60 FPS üzerine çıkmıyor. FPS kilidi var sanırım ama bir türlü bulamadım.

Hocam dediğiniz gibi kotlebmistir bende 200leri görüyordu tek kanal iken şimdi denemedim ama 300 leri görür heralde

@ue666 Düşük ayarlarda hocam, 1280x720 olması gerekiyor. Ortalama 380 falan alıyorum sanırım. 450 peek olarak değerlendirilebilir. Rocket League'de FPS kilidi var, evet. Grafik ayarlarında cap tarzı bir şey olmalı. Veya ekran alıntısı atın, işaretleyeyim.

Hocam dediğiniz gibi kotlebmistir bende 200leri görüyordu tek kanal iken şimdi denemedim ama 300 leri görür heralde
Anladım hocam bir bakayım güncellemesini yapıp.

Güncelleme sonrası bakıp çözülmezse atayım hocam. CS:GO'da 1080p Yüksek ayarlarda 240 FPS alıyorum ortalama(Normalde düşüktü, başlangıç seçeneklerini falan ayarlayınca yükseldi). Çözünürlüğü düşürünce 200 FPS'e düşüyor. Düşük ayarlarda denemedim gerçi sadece düşük çözünürlükte denedim. Valorant ve Forza'da sonuçlarımız aynı diyebilirim. Diğer oyunları ise deneme şansım olmadı.

Edit: Ölüm maçı ile rekabetçi arasında FPS farkı oluyor mu?

@ue666 Oluyor. En iyisi atölyeden benchmarkı indirin ve test edin. Sonrasında karşılaştırırız. CS:GO CPU tabanlı bir oyun. 350'den fazla alırsınız muhtemelen. Forza'da 12 RAM kurtarmıyor bazı durumlarda, 16 yapıp gerçek sonucu paylaşabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…