RX570 düzensiz FPS ve FPS düşmesi

F!N4LShare

Hectopat
Daha fazla  
  • işlemci: AMD FX 8120 8 çekirdek.
  • Soğutucu: Zalman.
  • Anakart: ASUS M5A 78L-M.
  • RAM: 8 GB Kingston DDR3.
  • Ekran kartı: RX 570.

Öncelikle ekran kartını Vatan'dan aldım ve bu sorunların asıl kaynağını bulmaları için birkaç sefer götürdüm ve belli bir sonuç bulamadılar. Testlerde RAM'lerim işlemcimin ve ekran kartımın hatta 1 TB'lık HDD'nin bile performanslarının oldukça iyi olduğunu söylüyorlar. Ama asıl benim sorunum PUBG Lite oynarken bile ani FPS düşmeleri çok oluyor ve çok takılmalara sebep oluyor. Destiny 2 yükledim burada da aynı şekilde medium ayarlardayken 50-60 larda FPS alıyorum vu bununla da kalmıyor ani bir şekilde 30'un altlarına kadar düşüyor. 7-8 yıllık bir sistem belirtmek isterim ama ekran kartını alırken bende farkında olarak %10'luk bir darboğaz yapacağı bilincinde aldım buna rağmen beklentiminde ötesinde düşük ve düzensiz FPS akabinde de takılmalar yaşıyorum. Bu sistemi bu sorunların temel sebebi nedir ve kesin bir çözümü var mıdır merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Savcıya dilekçe yazar gibi konu yazmışsın helal olsun. Baştan soka okudum bu sayede. Soruna gelecek olursak ısı sorunu olabilir, yazılımsal bir hata olabilir, montaj sorunu olabilir... Var da var.

MSI Afterburner programını indirip tam FPS düşmesi yaşadığınız yerde fotoğrafını çekip atmanız lazım.

Örnek verdiğiniz iki oyunda da geniş dünya konsepti mevcut. Yani siz ilerledikçe oyunun belirli yerleri hard diskt'ten ekran kartına ve RAM'e yükleniyor. Üstelik ikisi de online oyunlar. Bu durumda;

1) işlemcinizden
2) RAM'inizin DDR3 olmasından

Ciddi performans sıkıntıları yaşıyorsunuz. Online bir oyunda darboğaz ihtimaliniz %10'un epey üzerinde.

AMD'nin o dönem işlemcileri ne yazık ki oyunların büyük çoğunluğunda iyi performans veremiyorlar.

RAM'lerin DDR3 ve üstelik 8 GB. İşlemcin de söylediğin gibi ekran kartına darboğaz yapabilir. Yaşadığın sorunun sebebinin ekran kartı olacağını sanmıyorum. FPS düşüşleri anlıksa ve uzun süreli değilse sisteminin ekran kartını besleyemediğini söyleyebilirim.

Bahsettiğimiz ekran kartının GTX 1060'a benzer bir performans gösterdiğini biliyoruz. Ben i5 7500, GTX 1060 ve 16 GB DDR4 RAM ile benzer sorunlar yaşıyordum.

İlk olarak işlemci sıcaklıklarını kontrol edin. İkinci olarak da HDD kaynaklı bir problem olabileceğini düşünüyorum. Özellikle PUBG Lite çok daha düşük sistemlerde bile sorunsuz olarak çalışabilen bir oyun ama bu tarz testlerde online oyunların referans alınmaması gerekiyor. Farklı, online olmayan bir oyunla da test edin sistemi.

Örnek verdiğiniz iki oyunda da geniş dünya konsepti mevcut. Yani siz ilerledikçe oyunun belirli yerleri hard diskt'ten ekran kartına ve RAM'e yükleniyor. Üstelik ikisi de online oyunlar. Bu durumda;

1) işlemcinizden
2) RAM'inizin DDR3 olmasından

Ciddi performans sıkıntıları yaşıyorsunuz. Online bir oyunda darboğaz ihtimaliniz %10'un epey üzerinde.

AMD'nin o dönem işlemcileri ne yazık ki oyunların büyük çoğunluğunda iyi performans veremiyorlar.
Aynen katılıyorum.

RAM alıp 16 GB'a yükseltse bile gene benzer sorunları yaşayabilir. AMD Ekran kartların 2020 güncellemeleri ile FX serisi işlemcilerde benzer sorunlar okudum. Sanırım yavaştan sistemi upgrade etme zamanı geldi dostum.

Şöyle ki işlemcimin ısı değerleri baya düşük oluyor 50-60 lar bazen 70 derecelere yaklaşıyor. Dediğim gibi üzerindeki parçaların ısı ve performans konusunda bir sıkıntı olmadığını söylediler ki banada gösterdiler onayladım diyebilirim. Bende HDD den şüphelendim bunun için tekrar gittim ve 7-8 yıllık hdd olmasına rağmen baya iyi çalışıyor dediler. Ben hdd i test ettiğimde hd tune ile orda da ani iniş çıkışlar oluyordu 140 lardan 60-70 lere ani düşüşler yaşamasından şüphelenip gittim. Bunu söyledim orda da bununda normal olduğunu söylediler açıkcası. Son olarakta oyunlarda amd softeware den ölçümleri incellediğimde Gpu kullanımını da çok düzensiz gösteriyor aniden %100 gösteriyor 0 a kadar düşüyor bu programdan mı bilemiyorum.
Şöyle ki işlemcimin ısı değerleri baya düşük oluyor 50-60 lar bazen 70 derecelere yaklaşıyor. Dediğim gibi üzerindeki parçaların ısı ve performans konusunda bir sıkıntı olmadığını söylediler ki banada gösterdiler onayladım diyebilirim. Bende HDD den şüphelendim bunun için tekrar gittim ve 7-8 yıllık hdd olmasına rağmen baya iyi çalışıyor dediler. Ben hdd i test ettiğimde hd tune ile orda da ani iniş çıkışlar oluyordu 140 lardan 60-70 lere ani düşüşler yaşamasından şüphelenip gittim. Bunu söyledim orda da bununda normal olduğunu söylediler açıkcası. Son olarakta oyunlarda amd softeware den ölçümleri incellediğimde Gpu kullanımını da çok düzensiz gösteriyor aniden %100 gösteriyor 0 a kadar düşüyor bu programdan mı bilemiyorum. Ve son olarak eklemek isterim pubg lite da fps yi sınırlandırmadan oynadığımda 120-130 fps ler alıyor 50-60 lara düşüyor drop yiyorum keza. Sadece düşük fpslerde yaşamıyorum bu sorunu.
RAM'lerin DDR3 ve üstelik 8 GB. İşlemcin de söylediğin gibi ekran kartına darboğaz yapabilir. Yaşadığın sorunun sebebinin ekran kartı olacağını sanmıyorum. FPS düşüşleri anlıksa ve uzun süreli değilse sisteminin ekran kartını besleyemediğini söyleyebilirim.

Bahsettiğimiz ekran kartının GTX 1060'a benzer bir performans gösterdiğini biliyoruz. Ben i5 7500, GTX 1060 ve 16 GB DDR4 RAM ile benzer sorunlar yaşıyordum.

Şöyle ki işlemcimin ısı değerleri baya düşük oluyor 50-60 lar bazen 70 derecelere yaklaşıyor. Dediğim gibi üzerindeki parçaların ısı ve performans konusunda bir sıkıntı olmadığını söylediler ki banada gösterdiler onayladım diyebilirim. Bende HDD den şüphelendim bunun için tekrar gittim ve 7-8 yıllık hdd olmasına rağmen baya iyi çalışıyor dediler. Ben hdd i test ettiğimde hd tune ile orda da ani iniş çıkışlar oluyordu 140 lardan 60-70 lere ani düşüşler yaşamasından şüphelenip gittim. Bunu söyledim orda da bununda normal olduğunu söylediler açıkcası. Son olarakta oyunlarda amd softeware den ölçümleri incellediğimde Gpu kullanımını da çok düzensiz gösteriyor aniden %100 gösteriyor 0 a kadar düşüyor bu programdan mı bilemiyorum. Ve son olarak eklemek isterim pubg lite da fps yi sınırlandırmadan oynadığımda 120-130 fps ler alıyor 50-60 lara düşüyor drop yiyorum keza. Sadece düşük fpslerde yaşamıyorum bu sorunu.

Son düzenleme:
Şöyle ki işlemcimin ısı değerleri baya düşük oluyor 50-60 lar bazen 70 derecelere yaklaşıyor. Dediğim gibi üzerindeki parçaların ısı ve performans konusunda bir sıkıntı olmadığını söylediler ki banada gösterdiler onayladım diyebilirim. Bende HDD den şüphelendim bunun için tekrar gittim ve 7-8 yıllık hdd olmasına rağmen baya iyi çalışıyor dediler. Ben hdd i test ettiğimde hd tune ile orda da ani iniş çıkışlar oluyordu 140 lardan 60-70 lere ani düşüşler yaşamasından şüphelenip gittim. Bunu söyledim orda da bununda normal olduğunu söylediler açıkcası. Son olarakta oyunlarda amd softeware den ölçümleri incellediğimde Gpu kullanımını da çok düzensiz gösteriyor aniden %100 gösteriyor 0 a kadar düşüyor bu programdan mı bilemiyorum.

Bende GTAV'te benzer sorunu xfx rx 570 8gb modelinde yaşıyorum sorunu çözebildin mi?
Bende 80-100 fpsler alırken bir anda 40-50 fpslere düşüyor senle aynı sorunu yaşıyorum çözebildin mi dostum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı