RX570 ekran gitme sorunu

Makaleler
3
Az önce oyundayken birden ekran gitti. Bilgisayar çalışmaya devam ediyordu. Reset attım, ekran kartı fanları en son devirde çalışmaya başladı. Uzun bir sürenin ardından ilk defa Afterburner açmadan oyuna girdim.
Sistem:
Ryzen 3 1200.
ASUS Prime A320M-K.
Kingston Hyper X 4 GB 2666MHz.
ASUS Expedition RX570 4G.
Sharkoon SHP650 V2.
Yükteki sıcaklıklar (ortalama):
Ekran kartı: 68°
İşlemci: 40°
Oyunun kurulu olduğu disk: 38°
Chipset: 49°
Sürücüler:
Ekran kartı: Son sürüm.
BIOS: Son sürüm.
Chipset: Son sürüm değil, Windows'un kendi kurduğu.
Oyun: Farcry 4
Ayarlar: 1080P Ultra.
Önceden böyle bir hata yaşamış mıydım? Hayır.
Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Böyle genel bir hata yapabilecek yazılımsal sorun sadece BIOS kaynaklı olabilir. Sanırım keşfedilmeyen bir bug ile karşılaştınız. Özellikle belleklerinizi test etmenizi öneririm, yakın zamanda yapılan bir OC vb. şeyler var ise geri alın hatta önemli ayarlarınız yok ise doğrudan BIOS'u sıfırlayın. Sorun o anlık ise ve şuan da hiçbir sıkıntı yok ise yüksek ihtimal yazılımsal bir hata mevcut. BIOS'u yeni güncellediyseniz eski sürüme dönmeyi deneyin. Ayrıca chipset sürücüsünü güncelleyin, OS ve BIOS arasındaki performansı doğrudan etkileyen kritik bir yazılımdır.

@CillianMurphy
5 dakikalık test sonucu:
ss181.PNG

Nadir de olsa ben de bir kere denk geldim. Ekran gitti ama müzik felan çalmaya devam ediyordu, kopyalama işlemi de vardı o da devam etti. Sürücü sorunu olsa gerek.
Ben 19.20 sürümünden 20.2.2 sürümüne geçtim, aradaki tek far ekran kartının 2-3 derece daha sıcak çalışması oldu. Sorun devam ederse 19.20'ye geri dönebilirim.
Böyle genel bir hata yapabilecek yazılımsal sorun sadece BIOS kaynaklı olabilir. Sanırım keşfedilmeyen bir bug ile karşılaştınız. Özellikle belleklerinizi test etmenizi öneririm, yakın zamanda yapılan bir OC vb. şeyler var ise geri alın hatta önemli ayarlarınız yok ise doğrudan BIOS'u sıfırlayın. Sorun o anlık ise ve şuan da hiçbir sıkıntı yok ise yüksek ihtimal yazılımsal bir hata mevcut. BIOS'u yeni güncellediyseniz eski sürüme dönmeyi deneyin. Ayrıca chipset sürücüsünü güncelleyin, OS ve BIOS arasındaki performansı doğrudan etkileyen kritik bir yazılımdır.
Teşekkürler, herhangi bir overclock işlemi yapmadım, anakart işlemciye overclock yapmama izin vermiyor, RAM'leri de 16GB yapınca overclock yapmayı düşünüyorum. Şimdi BIOS'u sıfırlayıp chipset sürücüsünü kurmayı deneyeceğim.

Testte problem çıkmaz ise şu yolu izle dostum. Aklıma gelenleri yazıyorum, sırasıyla yaparsan daha sağlıklı olur. DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal
  • Memtest86 ile RAM'leri test et.
  • Memtest86 ile RAM'leri test ederken, tek tek takıp test et. XMP veya DOCP profilleri kapalı olsun.
  • Chipset güncel olsun.
  • BIOS'a default çek.
  • DDU ile sürücülerini kaldır, attığım sürücüyü yükle.
  • Sorun düzelirse, RAM hızını yükseltmeyi unutma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı