Belirttiğim gibi bilgisayarımı ilk açılışta açamıyorum 3-4 kere reset tuşuna basıyorum falan sonra açılıyor. Anakartta VGA hata ışığı veriyor ama ne yaptıysam düzeltemedim. BIOS güncel ekran kartı OC yapılmadı ama ekran kartının BIOS Switch tuşu var. Şu an kasanın önüne sağa doğru üstünde yazmıyor hangi tarafın ne olduğu o yüzden. Format atıldı, ekran kartı, BIOS pili, RAM'ler söktüm taktım ama yine de düzelmedi. Anakart MSI B450 GAMING Plus ekran kartı Sapphire RX570 Nitro.
Ekran kartının kutusundan çıkan bir kağıtta yazar hangi tarafın "Gaming" hangi tarafın "Compute" VBIOS olduğu, ona göre ikisinde de deneyin. VGA hata ışığı yanması garip. Anakart nedir? Kartı ikinci el mi aldınız?
Ekran kartının kutusundan çıkan bir kağıtta yazar hangi tarafın "Gaming" hangi tarafın "compute" VBIOS olduğu, ona göre ikisinde de deneyin. VGA hata ışığı yanması garip. Anakart nedir? Kartı ikinci el mi aldınız?
Hayır anakart 0 son 3 4 aydır böyle yapıyor o düğmeyi hangi tarafa almam lazım. Çünkü şu an kapatrıp açsam açılıyor direkt gece kapatıyorum sabah açmaya çalışınca açılmıyor
@Erdem Önder hocam bu sorun bende de vardı. Hatta dün baya uğraştık. Tüm parçaları sök çıkar , CMOS reset vs. Ama sorunun RAM'den kaynaklandığını öğrendim. Yeni RAM taktım ve görüntü alabiliyorum. Diğer RAM arızalıymış. Sen de RAM'in slotunu değiştirip denersen belki olabilir.
@Erdem Önder hocam bu sorun bende de vardı. Hatta dün bayağı uğraştık. Tüm parçaları sök çıkar, CMOS reset vs. ama sorunun RAM'den kaynaklandığını öğrendim. Yeni RAM taktım ve görüntü alabiliyorum. Diğer RAM arızalıymış. Sen de RAM'in slotunu değiştirip denersen belki olabilir.
RAM'lerde sorun olduğunu sanmıyorum RAM ışığı yanmıyor VGA hata ışığı yanıyor direkt RAM'ler 8x2 tek 8 şeklinde 2'sini de denedim gene aynısı oluyordu.
Muhtemelen BIOS arızası var. O anahtarı 2 BIOS'a da getirip yani her 2 BIOS'ta da çalıştırmayı deneyin, önce açılmayan tarafın tersindekini deneyin. Olmazsa bir tamircinin ona BIOS yazması lazım, fikrimce sorununuz bu. Ekipman varsa videodakini deneyebilirsiniz, umarım çip arızası değildir.