RX570 sistem tekte açılmıyor

Erdem Önder

Hectopat
Daha fazla  
Belirttiğim gibi bilgisayarımı ilk açılışta açamıyorum 3-4 kere reset tuşuna basıyorum falan sonra açılıyor. Anakartta VGA hata ışığı veriyor ama ne yaptıysam düzeltemedim. BIOS güncel ekran kartı OC yapılmadı ama ekran kartının BIOS Switch tuşu var. Şu an kasanın önüne sağa doğru üstünde yazmıyor hangi tarafın ne olduğu o yüzden. Format atıldı, ekran kartı, BIOS pili, RAM'ler söktüm taktım ama yine de düzelmedi. Anakart MSI B450 GAMING Plus ekran kartı Sapphire RX570 Nitro.

Nasıl düzeltebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi açtığınızda klavye caps-lock ışığınız veya num-lock ışığınız yanıyor mu?

Tüm fanlar dönüyor kasa RGB'leri geliyor ama klavye mouse ışığı falan gelmiyor ekranada hiçbir şekilde sinyal gelmiyor

Ekran kartının kutusundan çıkan bir kağıtta yazar hangi tarafın "Gaming" hangi tarafın "compute" VBIOS olduğu, ona göre ikisinde de deneyin. VGA hata ışığı yanması garip. Anakart nedir? Kartı ikinci el mi aldınız?

Hayır anakart 0 son 3 4 aydır böyle yapıyor o düğmeyi hangi tarafa almam lazım. Çünkü şu an kapatrıp açsam açılıyor direkt gece kapatıyorum sabah açmaya çalışınca açılmıyor

Son düzenleme:
@Erdem Önder hocam bu sorun bende de vardı. Hatta dün baya uğraştık. Tüm parçaları sök çıkar , CMOS reset vs. Ama sorunun RAM'den kaynaklandığını öğrendim. Yeni RAM taktım ve görüntü alabiliyorum. Diğer RAM arızalıymış. Sen de RAM'in slotunu değiştirip denersen belki olabilir.

@Erdem Önder hocam bu sorun bende de vardı. Hatta dün bayağı uğraştık. Tüm parçaları sök çıkar, CMOS reset vs. ama sorunun RAM'den kaynaklandığını öğrendim. Yeni RAM taktım ve görüntü alabiliyorum. Diğer RAM arızalıymış. Sen de RAM'in slotunu değiştirip denersen belki olabilir.

RAM'lerde sorun olduğunu sanmıyorum RAM ışığı yanmıyor VGA hata ışığı yanıyor direkt RAM'ler 8x2 tek 8 şeklinde 2'sini de denedim gene aynısı oluyordu.

Muhtemelen BIOS arızası var. O anahtarı 2 BIOS'a da getirip yani her 2 BIOS'ta da çalıştırmayı deneyin, önce açılmayan tarafın tersindekini deneyin. Olmazsa bir tamircinin ona BIOS yazması lazım, fikrimce sorununuz bu. Ekipman varsa videodakini deneyebilirsiniz, umarım çip arızası değildir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı