RX570 sistemde performans düşüklüğü

dogukankabadayi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarımda bir performans düşüklüğü hissediyorum. Birkaç nedeni var hemen açıklayayım:

Eskiden yayın yaparken zorlanmadığım halde şu an yaparken zorlanıyorum Valorant yayınları yapmak için geçen yayın denemesi yaptım ve ne yazık ki FPS sorunları yaşadım. Yayın ayarlarım vs. oldukça optimize ve 720p olarak açmıştım. Buna rağmen FPS değerlerim çok fazla düşmeye başladı yeri geldi 90, yeri geldi 80'e kadar düştü. Eskiden bu FPS değeri bu kadar düşmüyordu.

Bu durumu düzeltmek için ise şunları denedim:

* Uzun zamandır BIOS Update yapmadığımı hatırladım ve güncelledim.
* RAM hızım 3000 olmalıyken 2133'te çalıştığını fark edip 3000 MHz'e yükselttim.
* Uzun zamandır format atmıyordum, Windows 10 formatını gerçekleştirdim.
* Driverler güncellendi.

Gibi birkaç şey yaptım. Oyunları oynarken çok kasma yaşamıyorum bazen drop yemem dışında bir sorun görmüyorum. Genelde FiveM ve Valorant oynuyorum ama tek sorunum bu yayın olayı. Bu bilgisayarda yayın yapamıyor olmam şaşırtıyor beni, 720p yayın yapmak bu kadar zor olmamalı.

Sistemim:

AMD RX570 4 GB.
Ryzen 5 2600
Corsair 8 GB 3000 MHz RAM.
240 GB SSD vs.

Önerilerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı