RX570 ve R3 1200 sistemde oyunlarda anlık FPS düşüşü

DavidCaines

Kilopat
Katılım
28 Kasım 2016
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ryzen 3 1200 RX570 4 GB M.2 SSD ve 2x8 16 GB 2400MHz RAM var bilgisayarda. Hangi oyunu oynarsam Valorant'ta 150-110 civarı oynarken bir anda drop girmeye başlıyor ve kasarak oynatıyor rocket leagudede aynı şekilde. Bilgisyarı yenilediğimde ise düzeliyor. Bunun neden olduğunu biliyor musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum çünkü daha yeni formatladım ve uygulamalar orijinal artıdanda Kaspersky kullanıyorum. Virüs taramasındada bir şey çıkmadı. Isınma içinse M.2 SSD için ısınmasıyla alakalı bir program bulamadım birtanesinde HDD'nin sıcaklığını gösterirken M.2 SSD'yi göstermiyordu.
 
tamamdır hocam deneyip tekrar yazıcam buraya.
@DavidCaines CrystalDiskInfo kullanabilirsin yalnız anlık sıcaklık için programı kapatıp açman gerekiyor, düzenli bir sayacı yok. Mesela droplar girmeye başladığında programı arkadan açıp bakabilirsin o an kaç derece olduğunu gösterir.
sabit 48 artmıyo sıcaklık oyundan önce baktım oyunu kapadığımda baktım aynı başka neyde olabilir problem
 
Son düzenleme:
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakma hocam. İşlemcim genellikle %75'lerde Alt Tab attığım zaman ise 99 oluyor direk aşırı bir şekilde kasma hissediyorum. Büyük ihtyimal işlemcimi değiştireceğim önereceğiniz işlemci var mı?

Benim bildigim Ryzen 3 1200 RX570'i besleyemez, MSI Afterburner'i indirin sonra oyun ici kullanim ve sicakliklara bakin. İslemci 90 100 falan oluyorsa ekran karti kullanimi dusukse darbogaz oluyordur.
 

Geri
Yukarı