RX570 vs GTX1050 Ti

Ben anlamadım zaten bu RX570 sahiplerinin millete RX570 aldırma isteğini. 😄 Bırak adam versin 300 lira fazla verip daha güzel kart alsın. Bak ben GTX1050ti kullanıyorum almasın diyorum. Kendin bile undervolt yapıp kullanıyorsun @r.yasar10 kartını, verseler bedavaya şimdi sana GTX1650Super'i "verme kullanmam." mı dersin? Biliyorum yancı arıyorsunuz kendinize. 😄

Ben anlamadım zaten bu RX570 sahiplerinin millete RX570 aldırma isteğini. 😄 Bırak adam versin 300 lira fazla verip daha güzel kart alsın. Bak ben GTX1050ti kullanıyorum almasın diyorum. Kendin bile undervolt yapıp kullanıyorsun @r.yasar10 kartını, verseler bedavaya şimdi sana GTX1650Super'i "verme kullanmam." mı dersin? Biliyorum yancı arıyorsunuz kendinize. 😄
Sıkıntı adamın parasının olmaması, ve o bütçeyle bir kart alması gerektiği. Şimdi o parayla kimse git GTX1050 TI al demez. RX570 o kartın 2 katı. Parası olsa gidip GTX1650 S alsa daha iyi, ben de o bütçede o kartı öneririm fakat bütçesi belli.

Ben GTX1050 Ti i arkadaş sorduğu için, GTX1650 i ise fiyat farkı biraz daha az olduğu için yazıma dahil ettim. 400TL ye fark yok diyerek ne o arkadaşı anlayabilecek ne de fiyat performans konusunda adil bir şekilde karşılaştırma yapabilecek biri olmadığını göstermiş oldun. RX570 piyasadaki en iyi fiyat performans kartıdır; bunu kabullenin artık, bırakın fan boyluğu.
Kardeşim adam bütçesini belirtti. İleride işlemci değiştireceğini de belirtti. Ne acıtasyon yaptın ya. 😄 Bırak 300 lira versin daha güzel temiz, ileri teknolojili kartı alsın adam. Benim söylediğim kanun değil ya, parası yetmiyorsa zaten parasının yettiğini alacak. 😄

1650 Super'e fazladan vereceğim parayla daha iyi bir işlemci aldım, gayet de memnunum şu an. Ayrıca undervolt öncesi sıcaklıklardan da memnundum, kartın ömrünü uzatmak ve daha da soğutmak için undervolt yaptım. Ayrıca RX serisi kartlara fazladan voltaj verildiğini siz de biliyorsunuzdur, daha stabil ve soğuk bir sistem için yaptım yani. Undervolt öncesinde de en fazla 75 görüyordum ki zaten tehlikeli sıcaklıklar 80-85 aralığı. 400 lira fazla para verecek olmasına rağmen Nvidia almasında ısrar ediyorsun ya, tescilli fanboy oldun artık. Geçmiş olsun.

Kardeşim adam bütçesini belirtti. İleride işlemci değiştireceğini de belirtti. Ne acıtasyon yaptın ya. 😄 Bırak 300 lira versin daha güzel temiz, ileri teknolojili kartı alsın adam. Benim söylediğim kanun değil ya, parası yetmiyorsa zaten parasının yettiğini alacak. 😄
Verebiliyorsa versin GTX 1650 S alsın zaten 😄
1650 Super'e fazladan vereceğim parayla daha iyi bir işlemci aldım, gayet de memnunum şu an. Ayrıca undervolt öncesi sıcaklıklardan da memnundum, kartın ömrünü uzatmak ve daha da soğutmak için undervolt yaptım. Ayrıca RX serisi kartlara fazladan voltaj verildiğini siz de biliyorsunuzdur, daha stabil ve soğuk bir sistem için yaptım yani. Undervolt öncesinde de en fazla 75 görüyordum ki zaten tehlikeli sıcaklıklar 80-85 aralığı. 400 lira fazla para verecek olmasına rağmen Nvidia almasında ısrar ediyorsun ya, tescilli fanboy oldun artık. Geçmiş olsun.
Arkadaş RX570 i geçip RX580 yerine diğer parçalardan kısmadan 1650S alabilirse alsın diyor. Ortalık karıştı biraz 😀
RX580 ile 1650S in fiyatları aynı olduğu için 1650S almak daha mantıklı tabi para varsa.

Son düzenleme:
@Erdinç Eren Alan 0 arkadaşımız da mı fanboy peki? Kardeşim GTX1650 Super yerine AMD RX 570 SUPER diye bir kart olsaydı git onu al derdim. Nvidia ile AMD'nin marka anlamında benim için tek farkı birisinin adının Nvidia diğerinin AMD olması. Bu arada AMD'nin çok grafik işlemcisini kullandım ben. Şimdide AMD fanboyu mu oldum?
Nedir GTX1650 SUPER'in artıları?
1) Son teknoloji olması.
2) Arada %30'a varan performans farkı olması
3) Bunu verirken daha az ısınması ve dolayısıyla daha stabil çalışması.
4) GDDR 6 bellek kullanması.
5) RTX açılabilir durumda,
tamam belki büyük oyunları oynayamayacak ama ister ise rahatlıkla RTX Minecraft, QUAKE II gibi oyunları RTX:ON oynar.
Diğer BattlefieldV'te şöyle 20 FPS'te bir açar ha iyimiş der kapatır. RX570'te bunların hiçnirisini yapamıyor.
Ben bu farklar için bu 390 liralık farkın verilebileceğini düşünüyorum durumu el veriyorsa. Olay bundan ibaret. Neyin savaşını veriyorsun anlamıyorum gerçekten.

Ekran kartı almak istiyorsan diğer bileşenleri de gözden geçirmelisin, işlemcin darboğaz yaratır mı, ram yeterli mi, güç kaynağı besleyebilir mi, besleme bile 8-pin güç çıkışı var mı, en önemlisi ve fazla dikkat edilmeyen de anakartın pci-e desteğidir. RX 570 PCI-E 3.0 standardı ile uyumlu. Senin anakartın 3.0 değilde 2.0 destekliyse bu kartın çalışmayacağı anlamına gelmez fakat karttan tam randıman alamazsın. Karta o kadar para veripte doğru düzgün oyun oynayamadıktan sonra o kadar paranın boşa gittiği hissine kapılmanı istemem.

1) Son teknoloji olması.
Buna güldüm.
2) Arada %30'a varan performans farkı olması
Burası doğru denilebilir.
3) Bunu verirken daha az ısınması ve dolayısıyla daha stabil çalışması.
Stabilite ile sıcaklık farklı şeyler. Undervolt yapılmış RX 570 de stabil ve serin çalışıyor.
4) GDDR6 bellek kullanması.
Belleğe lafım yok doğru.
5) RTX açılabilir durumda
Kaynak?
390 liralık fark
Mesajımı oku, fark daha fazla.

Verebiliyorsa versin GTX 1650 S alsın zaten 😄

Arkadaş RX570 i geçip RX580 yerine diğer parçalardan kısmadan 1650S alabilirse alsın diyor. Ortalık karıştı biraz 😀
RX580 ile 1650S in fiyatları aynı olduğu için 1650S almak daha mantıklı tabi para varsa.

Ben ortalığı biraz daha karıştırayım bari. RX 5500XT 8GB 🤣

Edit: Sanıyorum bu fiyattan tavsiye ettiğim herkes almış stok kalmamış. Daha dün vardı :)

Buna güldüm.

Burası doğru denilebilir.

Stabilite ile sıcaklık farklı şeyler. Undervolt yapılmış RX 570 de stabil ve serin çalışıyor.

Belleğe lafım yok doğru.

Kaynak?

Mesajımı oku, fark daha fazla.
Neyine güldün pardon? 20 yıl önce çıkan bir karttan mı bahsediyoruz. Nvidia'nın son çıkarttığı kartlar bunlar. Bu arada GTX1650 Super ile RTX açılabiliyor. Araştırabilirsin, araştırmak güzel bir şeydir tavsiye ederim. Söylediklerimin tamamına pozitif bakmışsın özetle. 400 lira ben olsam verirdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı