RX570 vs GTX1050 Ti

Şimdi mesajları okudum da, iki tarafın da haklı ve haksız tarafları var.
Öncelikle, RX570 ile 1650 Super'i karşılaştırmak nedir yahu? Ciddi misiniz? 1650 Super'in en ama en düşük rakibi RX580. Bu neyin kafası?

Diğer anlamsız taraf ise Fingolfin arkadaşın Nvidia ekran kartı kullanımıyla AMD ekran kartlarının kullanımını görmemesi. Yani ülkemizde AMD ekran kartlarını özellikle RX 500 serisi olmak üzere çok kişi kullanıyor. Mesela Sahibinden'de yüzlerce RX580 ilanı görürsün ama 1650 Super ilanı ya 2 tane vardır ya da hiç. O yüzden AMD tarafında daha fazla sorun konusu görmeniz gayet normal. Yazılımlar düzeliyor zaten, bu AMD'yi kötülemek için bahane olarak sunulamaz.

@kino
Belki biraz kaba bir tabir olacak ama 5500XT tam anlamıyla çöp bir kart. Fiyatı kadar performans veremiyor ve 1650 Super'i bile zar zor geçiyor. Aralarında çok az bir fiyat farkı olan 1660 Super ezici bir farkla önde. Yurt dışı yorumlarına bakarsanız AMD'nin hayal kırıklığına uğrattığı bir kart olduğunu görürsünüz. Ülkemizde neden bu konu gündeme gelmedi hiç anlamadım.

Şimdi mesajları okudum da, iki tarafın da haklı ve haksız tarafları var.
Öncelikle, RX570 ile 1650 Super'i karşılaştırmak nedir yahu? Ciddi misiniz? 1650 Super'in en ama en düşük rakibi RX580. Bu neyin kafası?

Diğer anlamsız taraf ise Fingolfin arkadaşın Nvidia ekran kartı kullanımıyla AMD ekran kartlarının kullanımını görmemesi. Yani ülkemizde AMD ekran kartlarını özellikle RX 500 serisi olmak üzere çok kişi kullanıyor. Mesela Sahibinden'de yüzlerce RX580 ilanı görürsün ama 1650 Super ilanı ya 2 tane vardır ya da hiç. O yüzden AMD tarafında daha fazla sorun konusu görmeniz gayet normal. Yazılımlar düzeliyor zaten, bu AMD'yi kötülemek için bahane olarak sunulamaz.

@kino
Belki biraz kaba bir tabir olacak ama 5500XT tam anlamıyla çöp bir kart. Fiyatı kadar performans veremiyor ve 1650 Super'i bile zar zor geçiyor. Aralarında çok az bir fiyat farkı olan 1660 Super ezici bir farkla önde. Yurt dışı yorumlarına bakarsanız AMD'nin hayal kırıklığına uğrattığı bir kart olduğunu görürsünüz. Ülkemizde neden bu konu gündeme gelmedi hiç anlamadım.
RX570 ile 1650 Super i karşılaştırmıyor kimse. RX580 ile GTX1650 Super i karşılaştırıyorlar. Bu karşılaştırmadan çok başka yerlere geldi konu.
Bu arada GTX1650 Super "YAZILIMSAL" olarak RTX destekliyor, yani açıyor ama pek oynanmalık bir yanı yok.

Anlatamazsın kardeşim, bir saattir teknik olarak anlatıyorum kendisine. Daha fazla uğraşmayacağım tabii ki.
Yabancı forumlarda araştırırım zaten ben genellikle bu tarz arızaları. Dediğim gibi incelemek serbest dostum. En basidinden Youtube'a bakabilirsin reballing videolarına bu kadar söyleyeyim. RX500 serisi arıza yüzdesi yüksek bir kart. @@Recep Baltaş'a veya Ali Bey'e sorabilirsin bunu.

RX570 ile 1650 Super i karşılaştırmıyor kimse.
@r.yasar10 'ın mesajlarını okumuyorsun herhalde. Ama anlayabiliyorum senin yerinde olsam bende dikkate alıp okumazdım. 😄 Diyaloğumuz şöyleydi bak.
-GTX 1650 Super RTX destekliyor. RTX Minecraft, Quake 2 gibi oyunları oynayabilir.
-Desteklemiyor diye biliyorum. Kaynak var mı?
- Al sana kaynak.
-Burada donanımsal olarak desteklemiyor, yazılımsal olarak destekliyor.
Ne anlatacaksın buna? 😄
Edit: Hatta GTX1660 dan başlıyor sanırım. Ve çakma RTX gibi birşey yani RTX kartlardaki gibi değil.
Çakma RTX nedir dostum? 😄 Birisinde RayTracing işlemini onun için ayrılmış bir çekirdek yapıyor, diğerinde ise aynı işlemi ana çekirdek yapıyor fark bu. Çakmalık bir durum yok yani. 😄

@r.yasar10 'ın mesajlarını okumuyorsun herhalde. Ama anlayabiliyorum senin yerinde olsam bende dikkate alıp okumazdım. 😄 Diyaloğumuz şöyleydi bak.
-GTX 1650 Super RTX destekliyor. RTX Minecraft, Quake 2 gibi oyunları oynayabilir.
- Al sana kaynak.
-Burada donanımsal olarak desteklemiyor, yazılımsal olarak destekliyor.
Ne anlatacaksın buna? 😄

Çakma RTX nedir dostum? 😄 Birisinde RayTracing işlemini onun için ayrılmış bir çekirdek yapıyor, diğerinde ise aynı işlemi ana çekirdek yapıyor fark bu. Çakmalık bir durum yok yani. 😄
En kaba tabir ile acele ile yazılmış bir mesaj "Çakma RTX" :D
gtx-rtx-on-100791281-large.jpg

Burada görüldüğü üzere arada kalite farkı var onu anlatmaya çalışıyordum "Çakma" ile :D

Ben böyle bir şey demedim yalnız. Kaynak bulamadım dedim, desteklemiyor diye biliyorum demedim. Gözün dönmüş uyduruyorsun. Ayrıca diğer @stevesm1221 adlı arkadaş senin de aleyhine şeyler söylemiş, sadece leyhine olan kısmı alıntılayıp cevap yazmışsın, oysaki orada söylediğin şeyin bile tersini söylemiş o adam.
RX500 serisi arıza yüzdesi yüksek bir kart.
ülkemizde AMD ekran kartlarını özellikle RX 500 serisi olmak üzere çok kişi kullanıyor. Mesela Sahibinden'de yüzlerce RX580 ilanı görürsün ama 1650 Super ilanı ya 2 tane vardır ya da hiç. O yüzden AMD tarafında daha fazla sorun konusu görmeniz gayet normal. Yazılımlar düzeliyor zaten, bu AMD'yi kötülemek için bahane olarak sunulamaz.
Sen okumuyorsun mesajları yani. Daha dikkatli ol. 😉

Ben böyle bir şey demedim yalnız. Kaynak bulamadım dedim, desteklemiyor diye biliyorum demedim. Gözün dönmüş uyduruyorsun. Ayrıca diğer @stevesm1221 adlı arkadaş senin de aleyhine şeyler söylemiş, sadece leyhine olan kısmı alıntılayıp cevap yazmışsın, oysaki orada söylediğin şeyin bile tersini söylemiş o adam.

Sen okumuyorsun mesajları yani. Daha dikkatli ol. 😉
Kardeş! Aç kulaklarını GTX1650 Super varken RX570'e dönüp bakılmaz bile. Sen kabul etsen de öyle kabul etmesen de öyle. İnsanlarda zaten aklını kullanıp tercihini bu yönde yapıyor. 5 yıl sonra da RX570 önermeye devam et tamam mı? Güle güle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı