RX580 Ryzen 5 2600 düşük FPS sorunu

Arrowqueen

Centipat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle hayırlı bayramlar. Ryzen 5 2600 ve RX580 8 GB kullanıcısıyım. Anakartım MSI A320M Pro'e. RAM G.Skill 8 GB 2133 MHz. Oyunlarda düşük FPS alıyorum. YouTube'dan baktığımda bu kartla ve işlemciyle adam 70-80 FPS aldığı oyunlar oluyor misal The Witcher 3 ben 45'in üstüne çıkamıyorum. Metro Exodus'ta ani FPS droplar yaşıyorum ekran kartı Driver'ım güncel. Windows orijinal ve oyunlar da orijinal. Bunun sebebi RAM'in 8 GB ve 2133 MHz olmasından mı kaynaklanıyordur acaba veya anakartın A320 chipset olmasından mı? RAM'i 8x2 3000 MHz yaparsam ne gibi değişiklik olacaktır. Video çeken kişinin ki gibi değerleri alır mıyım? Ekran kartı markam XFX bu arada. Aynı kartla video çeken birini izledim dediğim değerleri alıyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

RAM slotunuzda sadece 1 RAM var. Üstelik 2133 Mhz. Youtube üzerinden dual vs single RAM videolarına baktığınızda farkı anlayacaksınız. Neredeyse ekran kartı uptade edilmişcesine FPS farkı oluyor. En yakın zamanda bir RAM daha almanızı öneririm.

Selamlar öncelikle hayırlı bayramlar. Ryzen 5 2600 ve RX580 8 GB kullanıcısıyım. Anakartım MSI A320M Pro'e. RAM G.Skill 8 GB 2133 MHz. Oyunlarda düşük FPS alıyorum. YouTube'dan baktığımda bu kartla ve işlemciyle adam 70-80 FPS aldığı oyunlar oluyor misal The Witcher 3 ben 45'in üstüne çıkamıyorum. Metro Exodus'ta ani FPS droplar yaşıyorum ekran kartı Driver'ım güncel. Windows orijinal ve oyunlar da orijinal. Bunun sebebi RAM'in 8 GB ve 2133 MHz olmasından mı kaynaklanıyordur acaba veya anakartın A320 chipset olmasından mı? RAM'i 8x2 3000 MHz yaparsam ne gibi değişiklik olacaktır. Video çeken kişinin ki gibi değerleri alır mıyım? Ekran kartı markam XFX bu arada. Aynı kartla video çeken birini izledim dediğim değerleri alıyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Hocam YouTube videolarına bakarken açıklamasına sistem özelliklerini yazan kanalları takip edin. Sadece ekran kartı işlemciyle olmuyor maalesef. Ben de öyle hata yapmıştım zamanında uyarmak istedim :).

Seneler önce 256 MB ramden 1 GB rame dededen kalma bilgisayarı yükselttiğimde anlamıştım RAM kavramının önemini. Muazzam farklar olmuştu.

Şu an fiyatlar çok da uçuk değil bence. Bir kontrol edin derim.

RX 590 Nitro SE bende de aynı kardeş

Öncelikle teşekkürler cevaplar için. Ekran kartımı upgrade etmeli miyim sizce 1660super alabilirim veya 1660ti. İşlemcimin 5600xtye dar boğaz yapacağını düşünüyorum o yüzden ona gerek duymuyorum. 1660super/ti’a geçmeye değer mi
Hocam YouTube videolarına bakarken açıklamasına sistem özelliklerini yazan kanalları takip edin. Sadece ekran kartı işlemciyle olmuyor maalesef. Ben de öyle hata yapmıştım zamanında uyarmak istedim :).
Hocam valla benim sistemimle ram hariç birebirdi ekran kartı markası dahil

Öncelikle teşekkürler cevaplar için. Ekran kartımı upgrade etmeli miyim sizce 1660SUPER alabilirim veya 1660 Ti. İşlemcimin 5600XTYE dar boğaz yapacağını düşünüyorum o yüzden ona gerek duymuyorum. 1660super/ti’a geçmeye değer mi?

Hocam valla benim sistemimle RAM hariç birebirdi ekran kartı markası dahil.

RAM az bir etken değil ki hocam. Yeri geliyor 20-25 FPS fark yaratıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı