RX580 Sistem Kapanmıyor

melihh7

Hectopat
İşlemcim 2008 model Xeon, anakartım 2009 model, ekran kartım RX580.
Bu zamana kadar bu konuda hiçbir problem yaşamıyordum, geçen hafta bilgisayarıma virüs girmişti. 2-3 ayrı virüs programı ve Windows 10'un kendi güvenlik yazılımıyla bilgisayarı komple tarayıp bütün her şeyi temizledim. Virüsün ilk girdiği gün bilgisayarım kapatılıyor yazısında takılı kalmıştı ve fişini çekmiştim. O günden sonra her seferinde aynı şeyi yapmak zorunda kaldım. Tüm driverlar güncel. Sorunun neden kaynaklandığını çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Çok kalıplaşmış bir laf ama özellikle virüs girdikten sonra USB bellekle güzelce format atılmalı. Küçük virüslerden genellikle pek bir şey olmuyor ama büyük çaplı virüsleri ne kadar temizleseniz de bilgisayarınızdan, bilgisayarınız hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor o yüzden format atmayı deneyin derim.

Şu aralar hiç vaktim olmadığı için bilgisayardaki tüm dosyalarım ve ayarlarımı en baştan ayarlamak maalesef yapabileceğim bir şey değil. Bu konuya bile ancak bugün bakabildim tavsiye edebileceğiniz başka bir şey yok mu?

Şu aralar hiç vaktim olmadığı için bilgisayardaki tüm dosyalarım ve ayarlarımı en baştan ayarlamak maalesef yapabileceğim bir şey değil. Bu konuya bile ancak bugün bakabildim tavsiye edebileceğiniz başka bir şey yok mu?

Virüs girmeden önce bir geri yükleme noktası varsa onu yükleyerek deneyebilirsiniz ama hemen hemen aynı yere çıkıyor. Belki olur da virüs kaynaklı değilse BIOS ayarlarında bir değişiklik olmuş olabilir onları kontrol etmenizde fayda var. Başka aklıma gelen çözüm yolu yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı