RX580 sistemde ekran gidiyor

Makaleler
1
Merhabalar, Oyun oynarken rastgele Full 1 renk oluyor. 5 saniye ses var 5 saniye sonra dııııt diye ses geliyor. Restart atınca bilgisayar tekrar açılıyor oyuna giriyorum 10dk geçiyor tekrar aynı şeyi yaşıyorum. FurMark'ta test yapınca da aynı şey oldu. Ve çok sayıda mavi ekran yiyorum eğer isterseniz minidumpları paylaşabilirim. Ve ekran kartımın 1 fanı çok az dönüyor arada bir duruyor bazen tekrar çalışıyor bazen hiç çalışmıyor.

Özellikler:

İşletim sistemim: Windows 10 aktifleştirilmemiş.
GPU: Gigabyte RX 580 4 GB.
CPU: Intel Pentium G4400.
Anakart: ASUS Z270G.
SSD: Samsung M.2 860 Evo 500GB.
RAM: Tek slot 8 GB (markasını bende bilmiyorum)
PSU: 500GB (Bronz Sertifikalı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki performans kaybı yaşarmıyım? veya bir hata çıksa ne yapmalıyım.

@07alone07 bir mağdur daha

GPU frekansını (-%30) yap ve en fazla 55 derecede fanlar (%100) seviyesinde çalışsın.

Bu ayarlarda dene. Eğer çözülürse imzamda bir rehber var, oradan da yazabilirsin.
Hocam bu durum nolucak AMD Buna çözüm üretmicekmi? Çoğu kişi yaşıyor bunu bir çözüm çıksa çok büyük bir yükten kurtulucak

Peki performans kaybı yaşarmıyım? veya bir hata çıksa ne yapmalıyım.
SSD varsa olmaz yavaşlama. Ama HDD ise PC açılışta attan inip eşeğe binmiş gibi olur. Performans kaybı derken işlemci tüketimi yükselir haliyle işlemci ısısı yükselir. Ama sorduğun fps düşüşleri yaşarmıyım diyorsan Adrenalin yazılımını iyi seçersen oyunda performans kaybı yaşamazsın.
Hatta güncel yazılım daha iyiyse fps artabilir çok az bi miktar.
Sorunla karşılaşırsan başka sürümleri dene. Yani ekran kartı driverlerini bunu ancak deneyerek gözlemleyebilirsin. Kimse size şu sürüm sizin PC de kesin hiçbir sıkıntı vermez diyemez. Dese de zanda bulunur ancak.

FurMark'da 1.30dakda 80 dereceyi görüyor yüksekmi sizce?

FurMark'da 1.30dakda 80 dereceyi görüyor yüksekmi sizce?
Sen birde benim XFX RX 590 ekran kartını gör. Açıyorum FurMark testini getiriyorum etleri mangala hazır oluyor. Şaka bir yana ekran kartı ve diğer sistem parçalarının sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı da etkiler. Genelde 80 derece üstü tehlikeli denir. Zaten FurMark testi tabiri caiz ise ekran kartı ağlatan test programı olduğu için yüksek sıcaklık değerlerine ulaşabilir.

Artık ekran kartları o kadar gelişti ki soğutamıyor adamlar. Yeni bi teknoloji gelmezse kasanın yüzde 60 ı fanla dolacak galiba. Eskiden sırf aliminyum blok olurdu fan bile yoktu ekran kartlarında. Şimdi kasalar hava akımından uçuşa geçecek nerdeyse

Evet eskiden kullandığım NVIDIA FX 5200 ekran kartında da fan yoktu. Bu ekran kartını yaklaşık 15 sene kullandım. Eski kasa tiplerini bilirsiniz hava akışı neredeyse yoktur onun içerisindeydi. Sıcaklık değerini hiç kontrol etmedim fakat aşırı ısınma olsaydı 15 sene içerisinde bozulurdu sanırım. Bir diğer ekran kartım ise HD 6570 idi ve ufacık fanı ile yine hava akışı sıfır olan bir kasa içerisinde 60 dereceyi geçmezdi. Artık ekran kartlarında fan sayısından ziyade markası, modeli, ekran kartının güç tüketimi, markanın soğutma başarısı gibi olaylara bakmak gerekiyor tercih ederken. Yani kendi kartıma bakıyorum kocaman iki fana sahip fakat alev topu.

Zaten ekran kartları aslında incecik bişey kalınlığının yüzde 90 ı soğutma kısmı Bence hep bu oyun yapımcılarının suçu sıvı soğutmalı titan ekran kartlarıyla oyun yapıyorlar sonra AMD ve NVDİA düşünüp duruyor bu kart o oyunu nasıl oynayacak nasıl soğuyacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…