RX580 sistemde oyun oynarken ekran kapanıyor

Bir daha AMD ekran kartı almayacağım gerçekten. Bir dahakine GTX 1660 Super alacağım çok daha iyi. Hem NVIDIA arayüzü vs daha alışmıştım.

Yani bütçeyi gıdıklaması dışında hiçbir sorunu yok inanın ki. Satış sonrası destek ve sürüm kararlılığı yüksek bir firma. Çıkardığı sürüme WHQL ekini cidden hak ediyorsa verir hep. Dizüstü bilgisayarımda NVIDIA kullanmaktayım.

Yani bütçeyi gıdıklaması dışında hiçbir sorunu yok inanın ki. Satış sonrası destek ve sürüm kararlılığı yüksek bir firma. Çıkardığı sürüme WHQL ekini cidden hak ediyorsa verir hep. Dizüstü bilgisayarımda NVIDIA kullanmaktayım.
Farkettiğim bir şey de Nvidia ekran kartları AMD ile kıyaslarsak buz gibi. Sıcaklık değerleri çok daha az. Tükettiği güçte az. Ve buna rağmen daha iyi.

Fark ettiğim bir şey de NVIDIA ekran kartları AMD ile kıyaslarsak buz gibi. Sıcaklık değerleri çok daha az. Tükettiği güçte az. Ve buna rağmen daha iyi.

Bunun ayrımını üretici firmalar yansıtır genelde. Ancak NVIDIA cephesinde belirli standart kalıplar var. Standartın altında üretim yaptıklarını hiç görmedim. Ancak iş bir AMD kart üretimine gelindiğinde MSI soğutması ASUS performansı ya da tam tersi piyasa atışmalarına dönüyor ortalık.

Farkettiğim bir şey de Nvidia ekran kartları AMD ile kıyaslarsak buz gibi. Sıcaklık değerleri çok daha az. Tükettiği güçte az. Ve buna rağmen daha iyi.
Sıcaklık olarak çok memnunum fakat tükettiği güç olarak yani... RX 580 140W çekiyor. 140W! Şaka mısın kardeşim?

Dostum bu hata ekran kartından kaynkalanmıyor olabilir herhangi parcada sıkıntı varsa ilk ekran kartı hatalı olarak gözükür 1yıldır aynı sorunları yaşiyordum sonrasında sistemi komple garantiye verince işlemci arızalı olduğu tespit edildi ve değişince sorun düzeldi.

Yüklendiği gibi bırakmayın bu arada sevgili konu sahibi. En az bir saat deneyin mutlaka. Hadi bir de benim içimi rahatlatmak adına bir saat daha denersiniz. 😅 sorunlarımız çözülmüş olsun da gerisi mühim değil. O kadar para verip almış olduğumuz ekipmanlar bunlar. Ayriyeten buradan öncesi de var bu olayın. Konu içerisinde konu açmış gibi olacağım biraz. 😅 lakin olay şu şekilde;

27 Kasım 2020 tarihinde ekte vermiş olduğum hatayı her sabah bilgisayarımı açtığımda almamla başladı her şey. Türkiye de belirli olan bir distrübitörden temin etmiş olduğum sistemimi olduğu gibi tarlayıp toplayıp kapılarına dayandım. Tam olarak geçtiğimiz hafta son bulan teknik servis maceramız nereden baksanız üç ay oldu. Önce anakart ve güç kaynağı, ardından sistemin tüm bileşenleri en son olarak da işlemcinin ayrı ayrı servislerine gönderilip 20 gün kadar bekletilmesinin ardından. Sorunun anakart kaynaklı olduğunu kendi çabalarımla tespit ettim. Bu arada sorunda tanımlanan statik elektrik arızasıdır. Ve bilin bakalım hangi anakartı kullanmaktaydım? MSI MPG X570 GAMING Plus marka anakartımda bu sorun meydana gelmişti. Ancak yine uslanmadım yine yılmadım MSI B450M-A PRO Max anakartını alıp yoluma devam etmiş bulunmaktayım. 😂 asıl MSI olan ürün alınmaz diyeceğim MSI vs. ASUS'cular toplanacak aman deyim çaktırmadan konuyu kapatalım. 😂

Belki de kim bilir sevgili Technopat Sosyal sakinleri bunu ileride gülüp geçeceğim bir konu olarak hatta bu yeni alınan anakartın arızasını da gündeme getirmek adına bir konu açarım. 😅

Dosya Ekleri

• ac44b477-9333-4cea-ba0c-781c11c20451.jpg
    ac44b477-9333-4cea-ba0c-781c11c20451.jpg
    76,1 KB · Görüntüleme: 48
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı