RX580 vs RX 470 mining Edition vs P106-100 6 GB

YagamiLight

Decapat
Katılım
12 Mayıs 2021
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar öncelikle.

Bir ay içinde mining işine girmeyi planlıyorum. Bütçem yaklaşık 25-30 k olacak fakat kartlar arasında kaldım. RX 580 piyasasına bakılırsa bu bütçeye 5-6 adet alınabilir. 470 4 GB mining Edition olan da 7-8 tane alınabilir. P106 olan da yine 5-6 adet gibi. İlanlar var bakıyorum fakat birine odaklanmak lazım hangisine odaklanmaliyim. Bu kartları modlayarak kullanmayı planlıyorum modlu hallerinin hashrate ve TDP değerlerini nereden bulabilirim? İlanlarda yazıyor kazim sırasında fotoğraf da eklemişler ama yine de güvenemiyorum ( piyasa sağ olsun sahtekar dolu ). Mining Edition olan 4 GB bana daha makul geliyor ama 580 ile de 31 mh değerlere 80-90 Watt ile çıkılan fotoğrafları gördüm. Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum. Özellikle bu işle uğraşan arkadaşların.

Ayrıca ikinci el alacağım için alırken nelere dikkat etmeliyim ne gibi testler yapmalıyım onu da belirtebilirseniz iyi olur.

Benim bilgim başlangıç seviyesinde yeni başlayacağım araştırma aşamasındayım bu arada. Şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar.
Bu arada kartlar etherium için kullanılacaktır.
 
Son düzenleme:
Hocam mining e girmeden önce araştırma yaptınızmı ? bilmiyorum ama
1 Mart 2022' den önce eth madencilik işi bitmeyecek, bu ay gelmesi beklenen update vardı ağustos 4 ' e sarkıttılar bu süreden belirttiğim tarihe kadar gelirleri daha da düşecek.Mining işi hiç bitmeyecek bu doğru ama diğer coin projelerinin insanlar tarafından arz ve talebi nasıl olacak orası meçhul şimdilik. Eth projesine bir güven oluştuğu için fiyatı yükselmişti. Ağustosta oluşacak hard fork itibariyle algoritmaya eklenecek bombalar vesilesiyle gelirler ciddi oranda gün geçtikçe azalmaya başlayacak ve 1 mart 2022 tarihinde hesaplanan block numarası dahilinde pos merging tamamlanmış oluyor. Bu tarihten sonra blocklarda pow için sağlanan gas fee mevcut olmayacak bunlar pos sisteme sağlanacak.aralıkta yeni bir hard fork projesi çıkış yapabilir ya da hali hazırdakilerde hareketlenmeler olacaktır.bir kaç aya fiyatlarda kırılmalar olabilir ciddi boyutlarda..!
 
Son düzenleme:
Birşeyler okudum eth 2.0 ile madencilik iptal olacakmış sanırım onu biliyorum fakat dediğiniz hakkında fikrim yok ne kadar fark edebilir ki . Eth 2.0 a geçince başka coinlerden devam ederim diye düşünmüştüm tabi o zamanki şartlarda neler olur bilinmez ama
 
Birşeyler okudum eth 2.0 ile madencilik iptal olacakmış sanırım onu biliyorum fakat dediğiniz hakkında fikrim yok ne kadar fark edebilir ki . Eth 2.0 a geçince başka coinlerden devam ederim diye düşünmüştüm tabi o zamanki şartlarda neler olur bilinmez ama
yazdıklarım eth 2.0 ın gelişi ile ilgiliydi pow dan posa geçiş süreci eth dışındakiler içinde yukarıda dediğim gibi "Mining işi hiç bitmeyecek bu doğru ama getirisi eth gibi olurmu.! diğer coin projelerinin insanlar tarafından arz ve talebi nasıl olacak orası mechul şimdilik" 1-2 ay kaybınız olsun ama mantıklı bir getiri oluşmadan riske girmeyi ben uygun görmüyorum.
 
Son düzenleme:
Kartlar düşüşte. Şimdi yüksekten girmiş olacaksınız. Tabii karar sizin. Belki biraz daha düşük fiyattan kartları toplayabilirsiniz. Unutmayın ki bu boğadan önce RX 580 8GB Modeller 1600-1800₺ civarındaydı.
 
RX 580 ler 2.5-3 k arasi değişiyor . RX 470 de 2-2,5 arası gibi. P106-100 ise 4,5-5 i buluyor bakalım ona göre bulacağım. Biran önce başlamak istiyorum. Bu ara ekran kartı fiyatları düşüyor malum ama bu kartları pek etkileyeceğini sanmam. Bakalım araştırmaya devam . Benim merak ettiğim bunlarin içinde en verimlisi hangisi. Rx580 galiba daha verimli
 

Geri
Yukarı