RX580'in termal macunu değiştirilmeli mi?

muhammet acar

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
160
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ekran kartı ile işlemci macun değişimi yapacağım yakında. 2 yıldır bende PC, sizce değiştirmeli miyim? İşlemci kesin değiştireceğim fakat ekran kartında şüpheciyim. Sizce ne yapmalıyım?

  • Ekran kartı: RX580 ROG STRIX.
  • İşlemci: Ryzen 5 1600X six Core 3.6 GHz.
  • Anakart: B450M-K Prime 5X.
  • RAM: G.Skill 3600MHz CL18. 16 GB.
  • PSU: 650W.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklı 75 üstüne çıkmıyorsa boşuna açtırtma ekran kartını. Aynı ekran kartını kullanıyormuşuz ve benimkisi 75 hala geçmedi 2. yılda olmasına rağmen.

Sıcaklıklar ne durumda? Sıcaksa değiştirin. Çok sıcak değil ise gerek yok.

2 yıldır bende kart garantisi bitti ve boşta 48-55 arası gidip geliyor Steam PUBG oynuyorum genellikle onda ise 86 derece görüyor macun yenilemem lazım mı sizce.
 
2 yıldır bende kart garantisi bitti ve boşta 48-55 arası gidip geliyor Steam PUBG oynuyorum genellikle onda ise 86 derece görüyor macun yenilemem lazım mı sizce.

O zaman bir anormallik var. Boşta benimkisi 29 geçmiyor. Ek olarak model olarakta soğutması iyi bir kart aslında. Bu ısı oranları Dual olanında bile yok. Farklı bir sorun olabilir.
 
O zaman bir anormallik var. Boşta benimkisi 29 geçmiyor. Ek olarak model olarak da soğutması iyi bir kart aslında. Bu ısı oranları Dual olanında bile yok. Farklı bir sorun olabilir.

İşte konu olarak ısınma sorunu yazıyorum 55 dereceyi geçmeden kart fanları dönmediği için normal diyorlar konu açıyorum boşta bu dereceler normal mi diyorum normal diyorlar garantisi bitti sizce servise göndermem gerekiyor mu?
 
Merhabalar. Elbette 2 yılı geçmiş yenilenmesi gerekir fakat sıcaklığı etkileyen başka unsurlara da bakmak lazım. Kullandığınız kasa modeli nedir? Eğer kasanın hava akışı kötü ise başka ekran kartı da olmak üzere sistem parçaları ısınacaktır. Kasanın hava akışını denemek için yan tarafı açık şekilde kullanın. Eğer yan tarafı açık şekilde kullanınca sıcaklık değerleri düşüyorsa hava akışı kötü demektir. Ayrıca genelde stok fan ayarları çok düşük seviye oluyor ve bu durumda kartın ısınmasına neden oluyor. Fan ayarı yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca undervolt yaparak stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı