RX580'li sistem kaç yıl sorunsuz gidebilir?

4850hd ile 10 yıldır devam, oynadığın oyuna göre değişir ancak oyunu indirip sistem gereksinimlerini karşılamıyor uyarısı alana kadar kullanırsın.

Kaç yıl sorunsuz gidebilir derken kullanılmaz hale gelir anlamında mı? Yoksa işletim sistemine, oyunlara, programları kasmadan, donmadan kullanmaktan mı bahsediyorsunuz?
Bir kere Rampage PSU'ysa muhtemelen yakın zamanda PSU patates olacaktır gibi geliyor. İşlemciniz biraz kötü RX 580 günümüz için gayet yeterli.
Hocam mesela şu an rahat oynayabilirim oyunu 2 yıl sonra da aynı şekilde rahat oynar mıyım? Bunu merak ediyorum

R9 290X, 280X bile hala kullanılıp günümüz oyunları oynanabiliyorsa RX 580, RX 590'ın 4-5 senesi var. Grafikleri düşürüp devam edersiniz yıl geçtikce.
Yanlış düşünüyorsunuz. Günümüz oyunları 1.8 teraflopsluk zayıf base konsollar baz alınarak geliştirilen oyunlar bu nedenle halen altından kalkabiliyor bu eski nesil kartlar bile. Ama 1-2 sene sonra çıkış yapacak oyunlar çok güçlü GPU ve CPU birimine sahip olacak olan yeni nesil konsollar baz alınarak geliştirileceği için haliyle PC tarafında da oyunların sistem gereksinimlerinde sıçrama yaşanacak. 580-1060'ı geçtim 1070'ler 1080'ler bile miladını doldurmuş olacak.

Öyle bir takıntım geleceğe dair bi oyun planlamam da yok yaşımız geçti artık şimdi oynadıklarımı 2 yıl daha oynayabilir miyim rahat olarak?
RAM'i 16 yap 2 sene rahat gider. Ultra olmasa bile high ayarlarda rahatça oynarsın.

Yanlış düşünüyorsunuz. Günümüz oyunları 1.8 teraflopsluk zayıf base konsollar baz alınarak geliştirilen oyunlar bu nedenle halen altından kalkabiliyor bu eski nesil kartlar bile. Ama 1-2 sene sonra çıkış yapacak oyunlar çok güçlü GPU ve CPU birimine sahip olacak olan yeni nesil konsollar baz alınarak geliştirileceği için haliyle PC tarafında da oyunların sistem gereksinimlerinde sıçrama yaşanacak. 580-1060'ı geçtim 1070'ler 1080'ler bile miladını doldurmuş olacak.
Hocam kaç yılından bahsediyorsunuz 2030 mu? O zamana kim bilir oyun oynamak yerine nasıl uğraşlarla meşgul olacağız
Şimdi oynadıklarınızı sistemde sorun olmadığı sürece çok uzun süreler oynarsınız. Ama yeni oyunlar derseniz, en fazla 3 yıl.
İnşAllah. O zaman sıkıntı yok

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı