RX580'li sistem kaç yıl sorunsuz gidebilir?

Hocam kaç yılından bahsediyorsunuz 2030 mu? O zamana kim bilir oyun oynamak yerine nasıl uğraşlarla meşgul olacağız

Ne 2030'u üstat 🤣 mağarada mı yaşıyorsunuz ? Bu sene sonuna doğru geliyor yeni nesil konsollar. Günümüz grafik teknolojisi ile geliştirilen oyunlarda elindeki sistem tatmin edici bir seviyede 1 bilemedin 2 sene götürür ancak o da dediğim gibi sistem belleğini 16'ya upgrade etmek şartı ile.

Yeni nesil oyunlarda orta-yüksek detaylarda iyi bir performans bekleme derim.

Son düzenleme:
RX580 çok ısınan bir çipe sahip olmasına ve yüksek güç tüketmesine rağmen orta sınıf yani orta seviyede slikon kalitesine sahip bir kart. Orta kalite bir çip üstünden geçen yüksek akım ve buna bağlı ısınma kartın ömrünü kısaltır. Undervolt yaparsan ve sorunsuz bir kart olduğundan eminsen. Soğutman da iyise tadından yenmez kullanırsın uzun süre.

CS gibi oyunlarda çok fazla FPS kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ancak yeni çıkan oyunlarda orta ayarlarda oynayabilirsiniz. Ben düşük ayarlarda oynarım diyorsanız rahat 5-6 sene götürür diye düşünüyorum. Şu anda ultra ayarlarda oynadığınız oyunları yüksek ayarlarda oynarsınız 2-3 sene içerisinde bence. Sadece yeni çıkan oyunları düşük ayarlarda oynamanız gerekebilir. 2-3 sene gider diyenlere kesinlikle katılmıyorum çünkü Nvidia eski kartları mesela 750ti şuan CS Lol gibi oyunları rahatlıkla oynatıyor. Biraz overclock ile PUBG'yi de oynatıyor. Birçok videosu da mevcut.

CS gibi oyunlarda çok fazla FPS kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ancak yeni çıkan oyunlarda orta ayarlarda oynayabilirsiniz. Ben düşük ayarlarda oynarım diyorsanız rahat 5-6 sene götürür diye düşünüyorum. Şu anda ultra ayarlarda oynadığınız oyunları yüksek ayarlarda oynarsınız 2-3 sene içerisinde bence. Sadece yeni çıkan oyunları düşük ayarlarda oynamanız gerekebilir. 2-3 sene gider diyenlere kesinlikle katılmıyorum çünkü Nvidia eski kartları mesela 750ti şuan CS Lol gibi oyunları rahatlıkla oynatıyor. Biraz overclock ile PUBG'yi de oynatıyor. Birçok videosu da mevcut.
Hocam siz 5-6 sene diyorsunuz 2-3 arkadaş 2 ay yazmış anlamadım bu işi ama size inandım

Hocam siz 5-6 sene diyorsunuz 2-3 arkadaş 2 ay yazmış anlamadım bu işi ama size inandım
Allah aşkına RX 580 2-3 ay sonra kullanılmaz hale gelecekse RTX serisi 2 yıl sonra kullanılmaz hale gelecek. Üstelik siz de 3-4 sene boyunca aynı sistemi kullanmassınız heralde en azından bir RAM eklemesi PSU değişimi gibi bir şeyler yaparsınız yani. Özellikle işiniz bunun üstüneyse veya gerçekten severek oynuyorsanız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı