RX590 Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

Technolock

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba, 2 haftadır yüksek FPS aldığım oyunlarda düşük FPS alıyorum özellikle CS:GO'da. Ekran kartı ve Windows güncellemelerini yaptıktan sonra olmaya başladı bu olay. Sürücüleri silip tekrar kurdum hiçbir sorun yok oyun içi ayları yaptım AMD ayarlarını yaptım oyun profillerini silip denedim yeni profil oluşturup performansa ayarladım ama ne yaptıysam bir türlü FPS sorununu çözemiyorum. Günlerdir format atmak dışında her yolu denedim. Sistemimde zaten çok fazla bir oyun uygulama yok 2-3 ay önce format attıktan sonra 1-2 oyun dışında bir şey yüklemedim CS:GO'da 60-70 FPS arası alıyorum düşük ayarlarda ve anlık FPS düşmeleri çok sık oluyor 40-50 arası iniyor. Sistem parçalarım MSI Gaming 970 anakart, FX8350 İşlemci, RX590 Nitro + ekran kartı, 4x4 (16) GB Kingston HyperX Fury DDR3 RAM Corsair 550W 80+ Gold PSU. Isı değerlerim full yükte 47 Max 50.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Technolock Dalgınlıkla yazının tam içeriği gözümden kaçmış olabilir. Cevap olarak darboğaz değil başka bir nedenden ötürü yazmak zor gelmiş sanırım. Alaycı tavırlarınız kişiliğinizin sergilenmesinde gayet yeterli oluyor. İyi sosyaller!
Sizinle polemiğe girmeden bir konuya yorum yaparken konu sahibinin sorununu iyi algılayıp cevap vermenizi, konu sahibine yardımcı olmak istiyorsanız bile konu hakkında bilgi edinip cevap vermenizi, konuyla alakalı bilginiz yoksa alaycı yaklaşımlara maruz kalmamak adına hiç cevap vermemenizi öneririm. Saygılarımla.

Sizin gibi bir düşünceye sahip olmadığım için mutluyum. İnsanları aşağılamak yerine onları tatlı bir dille uyarmayı veya bilmediğini öğretmeyi yeğlerim. Buna sahip olmak için önce iyi bir aile terbiyesi ardından iyi bir eğitim gerekir. Çok bilgili engin tecrübeli arkadaşım. Bende sana insanları kırmadan nazikçe nasıl davranman gerektiğini öğrenmeni öneririm. Saygılarımla @Technolock

Sizin gibi bir düşünceye sahip olmadığım için mutluyum. İnsanları aşağılamak yerine onları tatlı bir dille uyarmayı veya bilmediğini öğretmeyi yeğlerim. Buna sahip olmak için önce iyi bir aile terbiyesi ardından iyi bir eğitim gerekir. Çok bilgili engin tecrübeli arkadaşım. Bende sana insanları kırmadan nazikçe nasıl davranman gerektiğini öğrenmeni öneririm. Saygılarımla @Technolock
Aldığınız aile terbiyesi ve eğitim size cahilliğinizi insanların içerisinde sergilemeyi ve sırf laf olsun diye konuşmayı öğrettiyse farklı derslere girdiğimiz için bende mutluyum. Size daha fazla cevap vermek ve muhatap olmak istemiyorum şimdi bu başlığın altını istediğiniz kadar şiirlerle hikayelerle doldurabilirsiniz.

Arkadaşın dediği gibi güncel sürücüde sorun vardı sanırım eski sürümü yükleyince FPS değerlerinde tekrar artış oldu 150-200 arası alıyorum ama gene eski seviyede değil ve anlık düşmeler oluyor stabil bir seviyeye getiremedim. Windows 10 üzerinden bazı ayarlar yaptım FPS tekrardan 250 - 300 seviyelerine geldi ama yine tatmin edici bir düzeyde değil değerler kağıt üzerinde iyi gözükse de oyun içerisinde ara ara gelen drop lar ve anlık fps düşüşleri can sıkıcı oluyor. Sanırım birazda ekranım la alakalı olduğunu düşünüyorum bu sorunun Samsung 55 ekran 60HZ LCD televizyon kullanıyorum monitör olarak.
Dostum şunu merak ediyorum 250-300 FPS alıyorum diyorsun ama tatmin edici değil diyorsun beklentin nedir tam olarak ? Ekran kartın 1660 Tİ ekran kartının bir tık altı. İşlemci dediğin gibi biraz eski, olabileceğinin maksimumu bu zaten. Eğer gözle görülür bir değişiklik istiyorsan önce işlemci ve ana kartı değiştir.

Dostum şunu merak ediyorum 250-300 FPS alıyorum diyorsun ama tatmin edici değil diyorsun beklentin nedir tam olarak ? Ekran kartın 1660 Tİ ekran kartının bir tık altı. İşlemci dediğin gibi biraz eski, olabileceğinin maksimumu bu zaten. Eğer gözle görülür bir değişiklik istiyorsan önce işlemci ve ana kartı değiştir.
Zaten belirtmiştim tatmin edici olmayan kısmı FPS Drop oluyordu ara, ara. Stabil bir çalışma sunmadığı için yeterli değil dedim sistemi komple değiştim zaten. Eski sistemin eksik yanı çok fazlaydı FPS değerleri bazen yanıltıcı olabiliyor bunu anlatmak istemiştim hani bir söz var ya bilirsin belki, istatistik mini eteğe benzer, çok şey gösterir, ama asıl görünmesi gerekeni göstermez. Bunun detayı o sitem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı