RX590 sistemde Twitch yayınıda drop giriyor

Cemil1973

Hectopat
Öncelikle selamlar, yaklaşık 1 ay önce 50 Mbps download 5 Mbps Upload'ı olan bir pakete geçtim ve yayın açmak istedim ve bir sürü ayarlar yaptım. Hazır olduğunda Twitch'de canlı yayın açtım ama çok fazla drop sorunum oldu. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Daha iyi anlamanız için aşağıda OBS ayarlarının sslerini koyacağım.
Sistemim de şu:
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 six-Core
Ekran kartı: AMD Radeon RX590.
RAM: 16 GB.
SSD: Crucial BX500 240GB SSD.
HDD: WD 3.5" 1 TB Caviar Blue.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-01-31 143152.jpg
    Ekran görüntüsü 2021-01-31 143152.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 69
  • Ekran görüntüsü 2021-01-31 143209.jpg
    Ekran görüntüsü 2021-01-31 143209.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 80
Öncelikle selamlar, yaklaşık 1 ay önce 50 Mbps download 5 Mbps Upload'ı olan bir pakete geçtim ve yayın açmak istedim ve bir sürü ayarlar yaptım. Hazır olduğunda Twitch'de canlı yayın açtım ama çok fazla drop sorunum oldu. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Daha iyi anlamanız için aşağıda OBS ayarlarının sslerini koyacağım.
Sistemim de şu:
Yayınlarda işlemci önemli bir etkendir.
Sizden Ricam temp, %temp% temizlemesi ve geri donusum kutusu bosaltma yapabilir misiniz? Ve gereksiz programlari hatta tum masaustunu tek bir klasore koyabilir misiniz? Çünkü masaustunde ne kadar program varsa işlemci onlari da işliyor yani masaustu yuzunden yorulabilir.

Ethernet ile bağlaniyorsunuz değil mi internete?

Sistemim de şu:

5Mbps upload ile ideal bir yayın yapman için 720p30fps yapmanı öneririm.

Speedtest yapıp ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Öncelikle neden bilmiyorum ama downloadım 50 olmasına rağmen Speedtest'e 97 gözüküyor ama Türk Telekom'un hız testinde 50 gösteriyor.

Yayınlarda işlemci önemli bir etkendir.
Sizden ricam temp, %temp% temizlemesi ve geri donusum kutusu bosaltma yapabilir misiniz? Ve gereksiz programlari hatta tum masaustunu tek bir klasore koyabilir misiniz? Çünkü masaustunde ne kadar program varsa işlemci onlari da işliyor yani masaustu yuzunden yorulabilir.

Ethernet ile bağlaniyorsunuz değil mi internete?

Evet Ethernet kablosu ile bağlanıyorum.

5Mbps upload ile ideal bir yayın yapman için 720P30FPS yapmanı öneririm.

Bitrate i kaç önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• 1612110496331.png
    1612110496331.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 58
Öncelikle neden bilmiyorum ama downloadım 50 olmasına rağmen Speedtest'e 97 gözüküyor ama Türk Telekom'un hız testinde 50 gösteriyor.

Evet Ethernet kablosu ile bağlanıyorum.

Bitrate i kaç önerirsiniz?

Bize niye gelmiyor böyle mucizeler :D
Size başka birinin portunu verdiler sanırsam :D
Çaktırmayın bu hiz gayet iyi fark edilmez ise guzel olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı