RX6600'dan RTX 3060'a geçilmeli mi?

Donup kalıyorsa VRAM sıkıntısı olabilir. Direkt gücü kesiyorsa beslemede sorun olabilir. Çünkü 6XXX serisinde kara ekran hataları sıfıra yakın.

PSU'dan emin değilseniz dediğimi (OCCT) yapabilirsiniz.

Hocam burada bunu yaşayanların çoğu AMD kullanıcısı ve hepsi kart değişiminde düzeldiğini söylemiş.

@The Omega hocam siz görüntü klavye mouse gidip sadece kasa fanları ve ışıklarının yandığı hakkında birşey söylediniz bundan önce dört kere sistem çöktü üçünde sadece ekran donuyordu herşey çalışıyordu en sonuncudan bir öncekinde Wattman yedim sistem tekrar çöktü sonuncusundada klavye mouse kulaklık ve monitör gitti kasa ve fanları kaldı sadece ve bir anda oldu bir anda gitti bu saydıklarım. Sorun ekran kartında diye düşünüyorum.

Ben onu PSU için söylemiştim, konusunu da bırakayım.

Konuda da dediğim gibi, eğer teoride kaliteli ve sorun çıkarması düşük ihtimal bir PSU'n var ise önce alternatif çözümlere bak. Baktın hiçbiri derman olmuyor, PSU'ya ibren dönebilir.

Beslemede bir sorun yok 650W 80+ Cooler Master PSU bulunmakta.

Ben onu PSU için söylemiştim, konusunu da bırakayım.

Konuda da dediğim gibi, eğer teoride kaliteli ve sorun çıkarması düşük ihtimal bir PSU'n var ise önce alternatif çözümlere bak. Baktın hiçbiri derman olmuyor, PSU'ya ibren dönebilir.
Garantide PSU kontrolünün yapılmasını istediğimi talep ettim göreceğiz bakalım sorun nerede ama PSU olacağını çok düşünmüyorum.

Ekran kartım değişirse satıp 3060'a geçmeyi düşünmekteyim.

Hocam burada bunu yaşayanların çoğu AMD kullanıcısı ve hepsi kart değişiminde düzeldiğini söylemiş.
Evet, fakat RX 5XX serisi zaten bu sorunlar neticesinde AMD'nin ismini çıkartan bir seridir. RX 570'de ben de karşılaştım bu sorunla. 6XXX serisinde hiç duymadım.

Beslemede bir sorun yok 650W 80+ Cooler Master PSU bulunmakta.

Modeli önemli, Cooler Master'mış 650W'mış 80+'mış falan bunlar model iyi olmadıktan sonra hikaye.

Kasan TD500, içindeki PSU MWE White serisi sanırım, ben onları kafamda Aero White PSU'lar ile yakın segment olarak tutuyorum.

Modeli önemli, Cooler Master'mış 650W'mış 80+'mış falan bunlar model iyi olmadıktan sonra hikaye.

Kasan TD500, içindeki PSU MWE White serisi sanırım, ben onları kafamda Aero White PSU'lar ile yakın segment olarak tutuyorum.
Giriş seviyesi bir PSU zaten. Çokta iyi değil, D segmenti diye hatırlıyorum.

Sonuçta ikiside AMD sorunun azda olsa kalması ihtimal.
Hocam karttan soğuduysanız değiştirin, kimse size değiştirmeyin demiyor. Ancak sorunun ondan kaynaklanmıyor olabileceğini açıklamaya çalışıyoruz, RX 5XX serisi 2017'de çıktı, 5 yıl geçti yepyeni mimari kullanıyor şu an AMD, 5XX serisiyle alakası bile yok şimdiki kartların.

Hocam karttan soğuduysanız değiştirin, kimse size değiştirmeyin demiyor. Ancak sorunun ondan kaynaklanmıyor olabileceğini açıklamaya çalışıyoruz, RX 5XX serisi 2017'de çıktı, 5 yıl geçti yepyeni mimari kullanıyor şu an AMD, 5XX serisiyle alakası bile yok şimdiki kartların.
Hocam evet biliyorum zaman gösterecek bakalım gelişmeleri eklerim.

Güç kaynağım iyi mi peki? Sorun çıkartabilecek bir ürün mü?

Güç kaynağım iyi mi peki? Sorun çıkartabilecek bir ürün mü?

Olası, MWE White serisinin V1'inde PWR_OK'lar hepsinde yanlış ayarlıydı. 650W'lık modelinde yanlış voltaj giden süre 41ms'ti ki bu çok fazla. MWE V2'de durum ne bilmiyorum, araştırmadım henüz.

Hocam peki sizce sorun nedir?

Olası, MWE White serisinin V1'inde PWR_OK'lar hepsinde yanlış ayarlıydı. 650W'lık modelinde yanlış voltaj giden süre 41ms'ti ki bu çok fazla. MWE V2'de durum ne bilmiyorum, araştırmadım henüz.
V2 serisi hakkında bana bilgi verebilir misiniz hocam gerçekten güç ünitesi beni korkutmaya başladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı