Windows 10'dan Windows 11 25H2'ye geçiş kararsızlığı

Furkishya

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci Birimi: INTEL CORE I3 10105F @4.40GHZ
Grafik Birimi: MSI NVIDIA GT 1030 4GB
Depolama Birimi: LENOVO UMIS 256GB NVME SSD
Bellek Birimi: HIKVISION 8GB 2666MHZ
Meslek
Öğrenci
Şu an Windows 10 22H2 kullanıyorum. Hem desteği kesildi hem de Windows 11'in görünümü çok modern ve kullanışlı. Acaba Windows 11 25h2'ye geçsem RAM kullanımı, CPU kullanımı ve FPS düşüşü açısından pişman olur muyum, RAM kullanımım çok artar mı? Kısacası Windows 11 25h2'ye geçsem iyi olur mu?

Sistem özelliklerim:

İşlemci birimi: Intel Core i5-10400F
Grafik birimi: NVIDIA GTX 1660 Super 6 GB.
RAM boyutu: 24 GB 2666 MHz.
Depolama birimi: 256 GB NVMe, 242 GB SATA, 1 TB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
23H2 kullanın derim. 25H2 sürümünde sorun yaşadım ve stabil sürüm değil deniliyor. Günlük kullanımda bir problem gözükmüyor, fakat sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. Konu açtım hatta, şöyle bir konu. 23H2 kurup, modlayıp keyfinize bakın. Ben, öyle yaptım şu an.

@TheMaZi 23H2 desteği bitti. Önermiyorum.

25H2 kurun, CTT'nin WinUtil aracıyla debloat yapın kullanın. Recall kapama, eski sağ tık menüsünü getirme ve bazı aşırı gereksiz özellikleri kapamaya yarıyor. Aşırı işe yarar bir araç. Her windows kurulumumda kullanıyorum. Eğer Pro versiyon kurarsanız sadece güvenlik güncelleştirmelerini alma ayarı da mevcut. Özellik güncellemerini almayarak sistemin stabilitesini daha iyi korursunuz.

Hocam 1660 Super de sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum 25h2'den yana hiçbir problem görmedim.

Şu an Windows 10 22H2 kullanıyorum. Hem desteği kesildi hem de Windows 11'in görünümü çok modern ve kullanışlı. Acaba Windows 11 25h2'ye geçsem RAM kullanımı, CPU kullanımı ve FPS düşüşü açısından pişman olur muyum, RAM kullanımım çok artar mı? Kısacası Windows 11 25h2'ye geçsem iyi olur mu?

Sistem özelliklerim:

İşlemci birimi: Intel Core i5-10400F
Grafik birimi: NVIDIA GTX 1660 Super 6 GB.
RAM boyutu: 24 GB 2666 MHz.
Depolama birimi: 256 GB NVMe, 242 GB SATA, 1 TB HDD.

Bence geçebilirsiniz. RAM kullanımı biraz artar ama 24 GB RAM'iniz var bir sorun olmaz.

Format atıp güncellemeyle hiç bir zaman uğraşmadığım için, destek çok da umurumda değil. 23H2 daha kararlı bir sürüm.

Winutil'e katılıyorum, kendimde kullanıyorum. Revo + winutil ile debloat, kolay oluyor. W11, debloatsız kullanılacak bir sistem değil.

@TheMaZi Güvenlik güncelleştirmesi bayağı gerekli. Hemde aşırı. Her yıl microsoft bir şekilde windows'u bozmanın yolunu biliyor. Bu sene özellik güncellemesiyle SSD'leri bozdu, geçen sene küçücük bir hatadan bütün dünya genelinde ev bilgisayarlarından IoT havalimanı bilgisayarlarına kadar mavi ekran hatası oluştu, dünyada resmen zaman sekteye uğradı. Daha daha geçmişte ise tarihin en büyük çaplı fidye yazılımı olaylarından WannaCry olayı olmuştu. Microsoft'a güvenlik ve stabilite olarak pek güvenilmez. Adamlar kendi server'larında bile Linux kullanıyor. O yüzden madem hala Windows kullanıyorsanız en azından aylık güvenlik güncelleştirmelerini almanız şart. Her geçen gün daha fazla windows'ta yapay zeka kodlarıyla beraber Microsoft'un bir kez daha balon olup patlamayacağının garantisi yok.

Revo'yu bende kullanmıştım. Fakat açık kaynak demelerine rağmen hala daha bana pek güven vermemişti. WinUtil hem aşırı biliniyor hem de kodları direkt ortada. Bence WinUtil + 24/25H2 Pro en iyi tercih olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı