RX6650 XT %50 kullanım sorunu

EmreCmn

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
512gb
Ekran kartı
RX6650 XT GAMING
Anakart
MSI H510M-A PRO
İşlemci
i5 - 11400f
Oyunlarda ekran kartı kullanımım çok düşük oluyor. Örnek vermek gerekirse, Warzone 2.0 da %30-%40'lara kadar düşüyor. Sabit bir şekilde %80 üstünü hiç görmüyorum. Aynı şekilde God of War'da da aynı sorun bulunuyor. YouTube'dan aynı sistemin oyun performansı testini izlediğimde aldığım FPS değerlerinin çok düşük olduğunu görüyorum. Ayrıca sık sık FPS droplar yiyorum. Yardımcı olun ne yapmam gerekiyor? Sistemi bilinen bir mağazadan hazır sistem olarak almıştım. Şimdiden teşekkürler.

Oyun ayarlarını yükseltiyor musunuz? Ayrıca işlemci sıcaklığı ne durumda?
Ultrada oynuyorum. İşlemci sıcaklığım da ortalama 65 derece diyebilirim.

Oyun ayarlarını yükseltiyor musunuz? Ayrıca işlemci sıcaklığı ne durumda
Bu arada şunu da belirteyim. Yaşadığım sorun tüm oyunlarda aynı, hepsinde ekran kartı kullanım yüzdem çok düşük.

Ultrada oynuyorum. İşlemci sıcaklığım da ortalama 65 derece diyebilirim.

Bu arada şunu da belirteyim. Yaşadığım sorun tüm oyunlarda aynı, hepsinde ekran kartı kullanım yüzdem çok düşük.
Chipset sürücüleri yüklü mü? Ekran kartı sürücüleri güncel midir? BIOS sürümü güncel mi?

Tek kanal hocam.
Çift kanal olması sağlıklı olacaktır. Bütçeniz varsa aynı RAM'den alıp çift kanal yapabilirsiniz. Yoksa da elinizdekini satıp çift modül 2x8 alabilirsiniz.

Aşağıdaki videodan da anlaşılacağı üzere GPU kullanımı ile arasında bir ilişki olmalı ki çift kanal olunca GPU kullanımı artmış, CPU kullanımı az da olsa düşmüş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak, oyunların SSD'de ve SSD'yi sağlıklı varsayıyorum. Çift kanala geçiş yaptıktan sonra sorun çözülürse bu mesajı raporlayıp "Çözüm" seçeneğini işaretleyip gönderirseniz sevinirim.

Edit 2: Yine PC'de kötü amaçlı yazılım, oyunların crack vs. olmadığını varsayıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı