RX6750XT vs RTX4060 Ti

Fanboyluğu siz yapıyorsunuz. Teknoloji olarak önde diyorsun karşı tarafın eli armut toplamıyor. Sırf DLSS için 3060 almıştım, AMD'ye geçince gördüm ki FSR ile DLSS'in hiçbir farkı yok, üstelik DLSS tensor çekirdeklerini kullanıyor, FSR ise tamamen yazılım. AMD'nin FG'ına da input lag yapıyor falan diyorlardı. Kardeşimin laptopta ve kendi PC'imde Ghosts of Tsushima'da denedim ikisi de neredeyse aynı ve benim PC'de görüntü daha keskindi. AMD muadil kartı çok daha ucuza satıyor ve daha fazla VRAM koyuyor. Kesinlikle AMD tercih edilmeli, Nvidia kafasını yapay zekaya gömmüş durumda oyuncu ekran kartlarını zaten alan alıyor kafasında satmaya başladılar, ufacık bir gelişme görsem tamam diyecem de yok yani.

8 GB VRAM yetersiz olabilir.

Bu 8 GB VRAM yetersiz ise neden 4060 Ti ve 6750XT 2K çözünürlükte aynı FPS'i veriyor? 8 GB VRAM'e yetersiz diyenleri halen çözemedim.

Arkadaş sistem alacağım demiş. 7700XT'li sistemler bir fırsat denk gelmedikçe 4060 Ti kadar ucuz olmuyor. Yakın fiyata bulunursa kaçırılmaması gerek tabii.

Bu 8 GB VRAM yetersiz ise neden 4060 Ti ve 6750XT 2K çözünürlükte aynı FPS'i veriyor? 8 GB VRAM'e yetersiz diyenleri halen çözemedim.

8 GB bence de yeterli. Çok nadir 8 GB kullanım oluyor. İleriye dönük yetersiz kalabileceği söyledim ama zaten bu kartlarda Max grafiklerle calistiramayacaksin o oyunları. Fazladan VRAM iyidir ama çok da gerek yok. Mesela benim RTX 3060 12 GB da ne ise yariyor. Daha 9 GB'ın üstüne cikamadim.

Hocam attığın videodaki sistemler arasında uçurum var, sadece DDR4 DDR5 kıyaslaması değil bu. 7500F vs 5600, RTX 4090 VS RTX 3080, ram miktarında dahi DDR5 daha yüksek. Bir forumda 2 senelik bir yorum gördüm adam DDR5 topla geleceğe dönük demiş 2 sene oldu DDR5 hala oyunlarda büyük fark yaratmıyor. Oyunlar en çok gpu ve sonra da işlemciye bakıyor. Ki alternatiflerim arasında 5600 yok zaten 12400F var en düşük. O da DDR5 destekliyor. Ha 32GB da şuan çok gerekli değil tabi dediğin gibi.

DLSS FSR'den net daha iyi yalnız.

Son düzenleme:
Değil. Arada uçurum yok. FSR3 AA bile sabah akşam övdükleri DLAA'dan daha iyi. Nvidia sadece PR işini iyi yapıyor, AMD yapmıyor diye kötü sanıyorsunuz. AMD de bilirdi YouTuber'lara videolarının girişinde RT, FSR, FG, FSR 3 AA övdürmeyi.

Uçurum cevabını başka arkadaşa verdim, seninle alakası yok. Attığım linkte Recep Baltaş DLSS FSR'den daha iyi diyor görüntülerle, aksini söylüyorsan sen de ispat için görüntüler yani kanıt atmalısın. Ben sadece gördüğümü söylüyorum

Haklısın FSR'ın daha iyi veya aynı derecede olduğunun kanıtını bekliyorum bende.

Hocam şimdi 6750XT'li bulduğum sistem 20300 liraya çok uygun, işlemcisi de iyi, sisteme dahil işlemci soğutucusu da var, ne kadar iyi bilmiyorum ama. Net bir karara varamadım, burada da yoğun bir tartışma var ama eğer 6750XT al, o daha iyi, DLSS yokluğu seni üzmez derseniz bunu alacağım.

Eğer 4060Ti daha iyi derseniz bulduğum alternatifler bunlar:

Vatanda böyle bir sistem var 7500F-DDR5-4060Ti'li ama ekran kartı MSI Ventus, Ventus serisi hakkında internette kötü yorumlar gördüm o yüzden bilmiyorum.

Şu RX 6800'lü bir sistem :

Siz ne dersiniz?

Meraktan soruyorum RX7600 her ikisindende daha güçlü ve daha çok vram i yok mu bence bu sistem daha mantıklı.

Hocam RT kullanacaksanız 4060 Ti alın yoksa 7700XTli bir sistem iyi gidecektir. Hatta 30k ya kadar bütçe varsa 7700XT AM5 bir sistem bulunabilir gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…