Fanboyluğu siz yapıyorsunuz. Teknoloji olarak önde diyorsun karşı tarafın eli armut toplamıyor. Sırf DLSS için 3060 almıştım, AMD'ye geçince gördüm ki FSR ile DLSS'in hiçbir farkı yok, üstelik DLSS tensor çekirdeklerini kullanıyor, FSR ise tamamen yazılım. AMD'nin FG'ına da input lag yapıyor falan diyorlardı. Kardeşimin laptopta ve kendi PC'imde Ghosts of Tsushima'da denedim ikisi de neredeyse aynı ve benim PC'de görüntü daha keskindi. AMD muadil kartı çok daha ucuza satıyor ve daha fazla VRAM koyuyor. Kesinlikle AMD tercih edilmeli, Nvidia kafasını yapay zekaya gömmüş durumda oyuncu ekran kartlarını zaten alan alıyor kafasında satmaya başladılar, ufacık bir gelişme görsem tamam diyecem de yok yani.Dostum şu an sende AMD fanboyluğu yapıyorsun farkında değilsinfanboylardan gerçekten nefret ederim hangi kart iyise marka bakmaksızın onu almak lazım. 6750XT ise saf güç olarak bazı oyunlarda öne geçse de 4060 Ti teknoloji konusunda daha önde bir kart ve daha rahat ettirecektir. Ama fanboy olmadığım için 4060 Ti karşısında 7700XT'yi savunurum çünkü güç olarak her türlü önde oluyor.
Ayrıca bunu fiyata bakmaksızın diyorum eğer 6750XT ve 4060 Ti arasında 2-3K'den fazla fark varsa gerek yok 6750XT alınır.
8 GB VRAM yetersiz olabilir.
Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition GV-R77XTGAMING OC-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition GV-R77XTGAMING OC-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition GV-R77XTGAMING OC-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 18.856,09 TL'den başlayan...www.akakce.com Gigabyte RTX 4060 TI Windforce OC GV-N406TWF2OC-8GD 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte RTX 4060 TI Windforce OC GV-N406TWF2OC-8GD 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte RTX 4060 TI Windforce OC GV-N406TWF2OC-8GD 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 13.808,87 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Ben büyük bir fark göremiyorum. Arada 1500 TL fark var. Bu durumda 4060 Ti gibi zayıf bir kart tercih edilmemeli.
Bu 8 GB VRAM yetersiz ise neden 4060 Ti ve 6750XT 2K çözünürlükte aynı FPS'i veriyor? 8 GB VRAM'e yetersiz diyenleri halen çözemedim.
Hocam attığın videodaki sistemler arasında uçurum var, sadece DDR4 DDR5 kıyaslaması değil bu. 7500F vs 5600, RTX 4090 VS RTX 3080, ram miktarında dahi DDR5 daha yüksek. Bir forumda 2 senelik bir yorum gördüm adam DDR5 topla geleceğe dönük demiş 2 sene oldu DDR5 hala oyunlarda büyük fark yaratmıyor. Oyunlar en çok gpu ve sonra da işlemciye bakıyor. Ki alternatiflerim arasında 5600 yok zaten 12400F var en düşük. O da DDR5 destekliyor. Ha 32GB da şuan çok gerekli değil tabi dediğin gibi.Olaya böyle bakma bence.
AM5 sistemi 2-3 sene sonra satmak istediğinde de rahat satarsın.
AM4'ün miadı dolar 2-3 seneye. Senin belirlediğin bütçede AM4 hazır sistemler genelde 5600 işlemci ile geliyor. AM5 hazır sistemler ise 7500F ile.
Buyur izle aradaki farkı gör.
16GB ram'in bile şu anda hepsini kullanamazsın ki o sistemde. 32GB alıp napacaksın?
Şöyle düşün. 10 kişisiniz 2-3 seneden önce 13-14 kişi olmazsınız bile. Bu yüzden ben sana 16 kişilik 200km ile giden araba öneriyorum. Sen diyorsun ki 32 kişilik 150km ile giden araba daha mantıklı
Fanboyluğu siz yapıyorsunuz. Teknoloji olarak önde diyorsun karşı tarafın eli armut toplamıyor. Sırf DLSS için 3060 almıştım, AMD'ye geçince gördüm ki FSR ile DLSS'in hiçbir farkı yok, üstelik DLSS tensor çekirdeklerini kullanıyor, FSR ise tamamen yazılım. AMD'nin FG'ına da input lag yapıyor falan diyorlardı. Kardeşimin laptopta ve kendi PC'imde Ghosts of Tsushima'da denedim ikisi de neredeyse aynı ve benim PC'de görüntü daha keskindi. AMD muadil kartı çok daha ucuza satıyor ve daha fazla VRAM koyuyor. Kesinlikle AMD tercih edilmeli, Nvidia kafasını yapay zekaya gömmüş durumda oyuncu ekran kartlarını zaten alan alıyor kafasında satmaya başladılar, ufacık bir gelişme görsem tamam diyecem de yok yani.
Değil. Arada uçurum yok. FSR3 AA bile sabah akşam övdükleri DLAA'dan daha iyi. Nvidia sadece PR işini iyi yapıyor, AMD yapmıyor diye kötü sanıyorsunuz. AMD de bilirdi YouTuber'lara videolarının girişinde RT, FSR, FG, FSR 3 AA övdürmeyi.Hocam attığın videodaki sistemler arasında uçurum var, sadece DDR4 DDR5 kıyaslaması değil bu. 7500F vs 5600, RTX 4090 VS RTX 3080, ram miktarında dahi DDR5 daha yüksek. Bir forumda 2 senelik bir yorum gördüm adam DDR5 topla geleceğe dönük demiş 2 sene oldu DDR5 hala oyunlarda büyük fark yaratmıyor. Oyunlar en çok gpu ve sonra da işlemciye bakıyor. Ki alternatiflerim arasında 5600 yok zaten 12400F var en düşük. O da DDR5 destekliyor. Ha 32GB da şuan çok gerekli değil tabi dediğin gibi.
DLSS FSR'den net daha iyi yalnız.Karşılaştırdık: NVIDIA DLSS vs. AMD FSR
NVIDIA geçtiğimiz günlerde bir basın konferansı düzenleyerek DLSS teknolojisindeki güncellemeleri paylaştı. Yeni sürüm DLSS 2.3, özellikle hareketliwww.technopat.net
Uçurum cevabını başka arkadaşa verdim, seninle alakası yok. Attığım linkte Recep Baltaş DLSS FSR'den daha iyi diyor görüntülerle, aksini söylüyorsan sen de ispat için görüntüler yani kanıt atmalısın. Ben sadece gördüğümü söylüyorumDeğil. Arada uçurum yok. FSR3 AA bile sabah akşam övdükleri DLAA'dan daha iyi. Nvidia sadece PR işini iyi yapıyor, AMD yapmıyor diye kötü sanıyorsunuz. AMD de bilirdi YouTuber'lara videolarının girişinde RT, FSR, FG, FSR 3 AA övdürmeyi.
Uçurum cevabını başka arkadaşa verdim, seninle alakası yok. Attığım linkte Recep Baltaş DLSS FSR'den daha iyi diyor görüntülerle, aksini söylüyorsan sen de ispat için görüntüler yani kanıt atmalısın. Ben sadece gördüğümü söylüyorum.
Hocam şimdi 6750XT'li bulduğum sistem 20300 liraya çok uygun, işlemcisi de iyi, sisteme dahil işlemci soğutucusu da var, ne kadar iyi bilmiyorum ama. Net bir karara varamadım, burada da yoğun bir tartışma var ama eğer 6750XT al, o daha iyi, DLSS yokluğu seni üzmez derseniz bunu alacağım.Verebilecek hiçbir cevabın yok.
Dediğim gibi 7500F ve DDR5 bir sistem alman ileride upgrade yapabilmeni sağlar. Sinerji, İtopya, Gaming Gen ve Vatan gibi yerlere bak bütçene uygun kasalara, beğendiklerini yanıt olarak gönder bakalım.
Hocam şimdi 6750XT'li bulduğum sistem 20300 liraya çok uygun, işlemcisi de iyi, sisteme dahil işlemci soğutucusu da var, ne kadar iyi bilmiyorum ama. Net bir karara varamadım, burada da yoğun bir tartışma var ama eğer 6750XT al, o daha iyi, DLSS yokluğu seni üzmez derseniz bunu alacağım.
Eğer 4060 Ti daha iyi derseniz bulduğum alternatifler bunlar:
Vatan da böyle bir sistem var 7500F-DDR5-4060 Ti'li ama ekran kartı MSI Ventus, Ventus serisi hakkında internette kötü yorumlar gördüm o yüzden bilmiyorum.
AMD R5 7500F - RTX 4060 TI OC 8G - A620M-E - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD R5 7500F - RTX 4060 TI OC 8G - A620M-E - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
OPTIMA-4060Ti / INTEL i5-12400F / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
OPTIMA-4060Ti Powered by GG temasıyla hazırlanmış sistem tavsiyesidir. GALAX RTX 4060 Ti 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Şu RX 6800'lü bir sistem:
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
Siz ne dersiniz?