RX7600 sistemde ekran bir anda gitti

mssfxwas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 2 saat önce PC de oyun oynarken ekranım bir anda gitti bu esnada kasada hala güç vardı bilgisayarı resetlemeye çalıştım ama olmadı ardından kapatmayı denedim ama kapanmadı gene en son çare olarak kasadaki açma kapama düğmesine basılı tutarak kapattım. PC'yi tekrar açmayı denediğimde görüntü gelmedi. Kasayı söküp CPU hariç her şeyi söktüm taktım fakat düzelmiyordu. Bu deneme anlarında kasayı sürekli tuşuyla kapattığım için midir bilemiyorum ama kapattıktan sonra ve PSU'nun arkasındaki tuşu 0 konumuna getirdikten sonra statik elektrik biriktiyse diye açma tuşuna bastığımda kasaya çok kısa bir süre elektrik gelip gidiyordu. En son çare olarak PSU'nun 24 pinlik güç giriş kablosunu ve 6 pinlik CPU güç giriş kablosunu çıkarıp takıp şansımı denemek istedim ve sorun çözülmüştü. Şu anda da bu sorunun neden kaynaklandığını bulmaya çalışıyorum bir daha başıma gelmemesini sağlamak için. Yardımcı olursanız sevinirim iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı ile alakalı olabilir acaba fazla ısı mı oldu? Havalar da çok sıcak olduğu için bir ihtimal? Onun harici bir ancak mavi ekran dosyası çıkartıp araştırmanız lazım minidump dosyası biraz karışık bir iş ama YouTube'da nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler var bakıp yapabilirsiniz. Yani sorunun tam ne olduğunu anlayabilmek adına. Tabii anlamak için de bu sorunu burada paylaşmanız lazım yani bilenler oluyor onlar söyler. Bellek hatası mı? Sürücü hatası mı? Vs.

Sorundan sonra minidump dosyası oluşmamış fakat şu an fark ettim ki bilgisayarın saati geride kalmış. Ayarlardan otomatik saat ayarla düğmesini kapatıp açtıktan sonra düzeldi. Olay görüntüleyicisinden bakmaya çalışıyorum fakat çok fazla şey var aralarından seçmem pek mümkün gözükmüyor.

Isı ile alakalı olabilir acaba fazla ısı mı oldu? Havalar da çok sıcak olduğu için bir ihtimal? Onun harici bir ancak mavi ekran dosyası çıkartıp araştırmanız lazım minidump dosyası biraz karışık bir iş ama YouTube'da nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler var bakıp yapabilirsiniz. Yani sorunun tam ne olduğunu anlayabilmek adına. Tabii anlamak için de bu sorunu burada paylaşmanız lazım yani bilenler oluyor onlar söyler. Bellek hatası mı? Sürücü hatası mı? Vs.

İlk montajın üstünden yaklaşık 1 sene geçti ve oturttuğumdan da eminim aslında fakat fikrin için teşekkürler
Ekran kartını zero frozr açık kullanıyorsanız kapayın bence, bireysel olarak Kartın 60 dereceye kadar fanlarının çalışmamasını önermiyorum. 0'dan %100'e eğri yapın en düşük 30 seviyesinde de olsa dönsün fanlar zaten o seviyede gürültü de yapmaz. Zira GPU 60 derece olana kadar olan belleklere olur belleklerde zarar görebilir. Bir de ek olarak kendi yaşadığım benzer bir şeyi anlatayım, benim PC yük altındayken diğer oda da birden televizyon açtıklarında görüntü gidip gelmesi yaşıyordum ama PC kapanacak kadar değil ve bu olduğunda da 1050Ti kullanıyordum RX7600 değil. Evinizdeki diğer aletlerin (Buzdolabı bile olabilir) ani voltaj çekmesi de böyle sorunlar yapabiliyor.

Ekran kartını zero frozr açık kullanıyorsanız kapayın bence, bireysel olarak Kartın 60 dereceye kadar fanlarının çalışmamasını önermiyorum. 0'dan %100'e eğri yapın en düşük 30 seviyesinde de olsa dönsün fanlar zaten o seviyede gürültü de yapmaz. Zira GPU 60 derece olana kadar olan belleklere olur belleklerde zarar görebilir. Bir de ek olarak kendi yaşadığım benzer bir şeyi anlatayım, benim PC yük altındayken diğer oda da birden televizyon açtıklarında görüntü gidip gelmesi yaşıyordum ama PC kapanacak kadar değil ve bu olduğunda da 1050Ti kullanıyordum RX7600 değil. Evinizdeki diğer aletlerin (Buzdolabı bile olabilir) ani voltaj çekmesi de böyle sorunlar yapabiliyor.
Hiç bir zararı yok 60'a kadar dönmemesinin belleklere falan da hiç bir şey olmaz. Aksine enerji tasarrufu sağlar.

Gereksiz iken dönüp boşuna ömründen yemesin fanlar 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı