RX7800XT çok ısınıyor

Mr. Style

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dün yeni sistemimi güncelledim ve RX 7800 XT Sapphire Nitro+ aldım Afterburner'ı açtığım zaman GPU temp-2 diye bir şey var ve sıcaklığı 90 derece gösteriyor neyin 90 derecede çalıştığını anlamadım ayrıca GPU temp-1 65 derecede temp-2 ne anlama geliyor ve 90 derece sıkıntılımı pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Sadece RDR 2 de denedim

Son düzenleme:
Dün yeni sistemimi güncelledim ve RX 7800 XT Sapphire Nitro+ aldım. Afterburner'ı açtığım zaman GPU temp-2 diye bir şey var ve sıcaklığı 90 derece gösteriyor. Neyin 90 derecede çalıştığını anlamadım, ayrıca GPU temp-1 65 derecede temp-2 ne anlama geliyor ve 90 derece sıkıntılı mı?Pek bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
temp 1 genel sıcaklık için kullanılıyor hocam, temp2 ise ekran kartında noktasal olarak en yüksek ölçülen sıcaklığı ifade eder. Sistem bileşenlerinizi yazabilir misiniz ? HWMonitor, HWiNFO, GPU-Z, AIDA64 Extreme gibi programları da ayrıca indirip MSI Afterburner ile eşzamanlı olarak test edebilir misiniz

90 derece olan kısım muhtemelen hotspot denilen kısımdakidir. MSI afterburner dışında gpu-z techpowerup uygulamasına bakabilirsiniz. Voltaj değerleri de yazıyordu onda.

temp 1 genel sıcaklık için kullanılıyor hocam, temp2 ise ekran kartında noktasal olarak en yüksek ölçülen sıcaklığı ifade eder. Sistem bileşenlerinizi yazabilir misiniz ? HWMonitor, HWiNFO, GPU-Z, AIDA64 Extreme gibi programları da ayrıca indirip MSI Afterburner ile eşzamanlı olarak test edebilir misiniz
Aıda64 Extreme kullanıyorum ve M2 Ssd nin bile sıcaklığını görebiliyorum, öneririm, gpu hotspot gibi bişey yazan gerden bakabilirsiniz Ekran Kartı sıcaklığınızq.

90 derece hotspot ise sorun yok o çoğu kartta öyle 95e bile çıkıyor. Çok yüksek sıcaklıklara çıkarsa zaten siyah ekran atar, öncesinde de bir kasma donma yaşarsınız. Furmark girip ordan test edin bence orda birkaç dakika deneyin sorun çıkmazsa kullanabilirsiniz.

90 derece normal mi peki

fanların rpm hızı düşük olabilir ekran kartı Quiet BIOS modunda olabilir bir inceleyin isterseniz

Sorun olmaz zaten yük binince fanlar çalışıyor normal kullanımda kartınız zorlanmaz bile. Çok istiyorsanız stres testine tabi tutun da bence gerek yok furmark yeterince zorluyor. Sapphire nitro+ diyorsunuz zaten en iyi model AMD kartları için.

Daha yeni AMD Software üzerinden fan ayarlarımı yaptım şimdi öyle deneyeceğim teşekkür ederim yardımınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı