Selam arkadaşlar;
Geçen hafta yeni PC topladım.
Özellikleri:
Ryzen 1700x
Corsair 16 GB 3200 MHz RAM
Msi X370 Gaming Pro Carbon anakart
Msi 1080 GTX Gaming X ekran kartı
Cooler Master 240 sıvı soğutucu
Corsair rm750x + 80 gold PSU
Samsung 960 Pro 250 GB m.2 SSD
Seagate 1 TB HDD
1080p Asus 24’ 60 Hz monitör(idareten, eski monitörüm)
Örneğin Pubg’de FPS en düşük ayarlarda 60-70 arası geziyor, nadiren 80-90 oluyor boş yerlerde. Buna karşın 6700K Intel, 980 TI'lı arkadaşım bile benden 30 FPS fazla alıyor. GTA5'te ultra da bile 60-70 FPS arası kalıyor. Sorunun ne olduğu hakkında yardım ederseniz çok sevinirim. Monitörü şimdilik idareten eski monitörü kullanıyorum en kısa sürede 144 Hz alacam.
Lütfen biri el atsın, şimdiden teşekkürler.
Zaten youtube testlerinde de Ryzen 1700x'in 1080p PUBG'de 70-110 FPS arası değerler veriyor. 2K da da FPS değeri bunu aşmıyor. Ancak 1080p çözünürlükde 60 FPS'den sonra tasarruf moduna girebiliyor. Sizin durumunuzda DSR vb. yöntemlerle ekran kartı kullanımı artırılabilir. Sonuçta FPS değeri değişmediği sürece alınabilecek en yüksek görüntüyü almak daha iyidir.
Evet arkadaşlar sorun çözülmüştür. Yaptığımız tek şey diğer arkadaşların dediği gibi ayarları yükselttik. Böylelikle ekran kartına binen yük artmış ve FPS artışı yaşadık.
Ama gene düşüşler yaşadık bu da PUBG'nin berbat optimizasyonu sebep oldu. Yer, yer 45 FPS düşüyor.
Bu tür durumlarda en çok yapılan yanlışı yapıyorsunuz. Ekran kartınız güçlü bunu yormak (ayarları yükselterek) yerine güç kısmasını (ayarları düşürerek) yapıyorsunuz.
Ama ekran kartı çok güçlü bu durumda güçlü bir oyun ayarı vereceksiniz ki kart oyunu ciddiye alıp gücünü kullansın.