Ryzen 2600 sistem 2500 TL'ye yükseltme tavsiyesi

2.5 bin TL civarında bütçem var.
Ryzen 3600 ya da 3600X almayı düşünüyorum, ekran kartı veya RAM'lerde de değişikliğe gideyim mi?
Sizce gerekli mi önerinizi ve tavsiyeniz ne olur?

Bilgisayarımın özellikleri:
MSI Tomahawk B350 anakart.
Ryzen 5 2600 işlemci.
ASUS RX 580 4 GB ekran kartı.
2667MHz 2x8 RAM.
ViewSonic 24" VX2458-C-mhd 1ms 144Hz monitör.
Herkes ram demiş te ram açıkcası yapmaman düşüncesindeyim. Ekran kartın ile mining yapmadıysan 1000 tl civarında satarsın. Elinde toplam 3.5 bin bütçen olucak ve bu para ile xfx rx 5700 xt almanı tavsiye ederim. (ince hesaptan)
Herkes ram demiş te ram açıkcası yapmaman düşüncesindeyim. Ekran kartın ile mining yapmadıysan 1000 tl civarında satarsın. Elinde toplam 3.5 bin bütçen olucak ve bu para ile xfx rx 5700 xt almanı tavsiye ederim. (ince hesaptan)
Bu arada ilk değişiklikten bahsediyorum. Anakartın destekliyorsa minimum 3000 mhz 16 gb ram takmanı da öneririm.

Mevcut 2.5₺ var zaten örnek veriyorum işlemci aldım ryzen 3600 ortalama 1300₺ 1400₺ civarında geziniyor kalana Ram alayım diyorum çıkanıda satarım zaten onla da ekstra gelir. Benim istediğim Bi üst seviye 2k görüntü ihtiyacım yok 1080 şuan yeterli bana ve OC yapılmış durumda zaten bilgisayar. Marka model gerekli gereksiz mi tavsiyesi? Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.
Bana kalırsa şu anlık sistem iyi. GPU'nun VRAM'i az, ama bir süre daha idare ettirir. RAM'in frekansı 2667 olsa da bir süre daha götürür. İşlemcin de gayet iyi. SSD yoksa M.2 SSD alabilirsin. Paran dursun kenarda.
240gb ssd 500gb HD var. M2 ssd bende düşünüyorum onda indiririm bekliyorum.
İşlemciniz yeterli. Onun yerinde bu ekran kartını alıp belleklerinize de 3200MHZ'e o.c yapıp kullanabilirsiniz. Oyun içerisinde FPS'i asıl etkileyen parça ekran kartıdır. O yüzden ekran kartına yatırım yapmak daha doğru olur.
Darboğaz dedikleri olay olmaz mı? İşlemci kaldırır mı kısacası?

Son düzenleme:
Parçaları satıp yerlerine yenilerine almak ile uğraşmak istemiyorum derseniz sadece ekran kartınızı değiştirmeniz sizi performans anlamında çok yukarı çıkaracaktır.

Normalde aldıktan sonra satmayı düşünüyordum. Çoğu kişi gerek yok diyor RAM konusunda değişikliğe gidebilirim belki ve m2SSD'de aynı şekilde. İleriye dönük yükseltme düşünüyordum. Bilen insanların tavsiyesi doğrultusunda bakacağım bakalım.

Darboğaz dedikleri olay olmaz mı? İşlemci kaldırır mı kısacası?
Hayır olmaz. İşlemciniz gayet yeterli.
Videoda CPU usage ve GPU usage kısmına baktığınızda işlemcinin rahatlıkla Rx 5600XT ekran kartını beslediğini görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca belleklerinizi kendiniz o.c yapabilirsiniz. Kaldı ki 3000-3200MHZ ve 2666MHZ arasında çok büyük bir FPS farkı olmayacaktır. Hadi varsayalım etmiyor da 10FPS fark etsin.
E peki ekran kartını değiştirince kaç FPS fark edecek? 30-50 FPS fark olacak!
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ryzen işlemcilerde RAM frekansı önemli. Bu örnekte Vega 56 için 2133 ile 3000 arası 30 FPS'e kadar fark olduğu görülüyor. Özellikle 1080P çözünürlükte çok büyük fark oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı