Çözüldü Ryzen 2600X Sistem Donma ve Kilitlenme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trkn

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Yaklaşık 3 gün önce topladığım sistemimde, topladığım günden bu yana donma sorunu ile karşı karşıyayım. Herhangi bir program ya da oyuna giriş yapmasam bile ummadık bir anda sistem donuyor/kilitleniyor, görev yöneticisini açamıyorum, klavye ve mouse tepkisiz kalıyor. Buna ek olarak sorunsuz çalışan USB kulaklığımı bilgisayar görmüyor ancak USB portları sorunsuz çalışıyor.

İşletim sistemim Windows 10, güncellemeler yüklü, anakartın kendi sitesinden indirmiş olduğum driverlar yüklü. BIOS güncel.

Sistemim;
  • Ryzen 2600x
  • Asus ROG Crosshair VI Hero X370
  • GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3000MHz CL16 (F4-3000C16D-16GTZR) 3000mHz'de çalışıyor.
Bu donma/kilitlenme sorununa, neden olabilecek yazılımsal ya da donanımsal durumlar nedir?
Diğer parçalar hakkında bilgi isterseniz yazarım.

Bir de az önce dikkatimi çekti BIOS sürüm numaraları aynı ancak tarihleri farklı güncel mi değil mi anlamadım?

asda.jpg
12313.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konuyu güncellemek gerekirse, bir süre önce yaşadığım sorunlar üzerine RAM için BIOS ayarlarını aşağıdaki gibi yaptım daha sonra Windows Pro sürümünü Home sürümüyle değiştirdim ve Windows Insider programına katıldım yaklaşık bir iki hafta seyrek bir şekilde mavi ekran hatası aldım bunun üzerine geri bildirim yolladım.

Üç hafta kadar bir süre içerisinde tamamen bu sorunlardan kurtuldum ve yaklaşık iki aydır herhangi bir mavi ekran ya da kilitlenme problemiyle karşılaşmadım. Bunlardan hangisi çözüm oldu bilmiyorum ancak ben sorunun Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bu arada ASUS CROSSHAIR VI HERO için BIOS 6401 (AGESA 1.0.0.6) güncellemesi resmi olarak 13 Aralıkta yayınlandı BIOS güncellemesi yapmayı unutmayın.

20181107_051711-min (2).jpg
Maalesef mümkün değil. RAM'ler de uyumsuzluk söz konusu olabilir mi?

Edit: Anakart debug led şu an 24 gösteriyor, bazen sisteme reset attığımda 40 gösteriyor bu kodlar hata kodu mu?

Son düzenleme:
Yaklaşık 3 gün önce topladığım sistemimde, topladığım günden bu yana donma sorunu ile karşı karşıyayım. Herhangi bir program ya da oyuna giriş yapmasam bile ummadık bir anda sistem donuyor/kilitleniyor, görev yöneticisini açamıyorum, klavye ve mouse tepkisiz kalıyor. Buna ek olarak sorunsuz çalışan USB kulaklığımı bilgisayar görmüyor ancak USB portları sorunsuz çalışıyor.

İşletim sistemim Windows 10, güncellemeler yüklü, anakartın kendi sitesinden indirmiş olduğum driverlar yüklü. BIOS güncel.

Sistemim;
  • Ryzen 2600x
  • Asus ROG Crosshair VI Hero X370
  • GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3000MHz CL16 (F4-3000C16D-16GTZR) 3000mHz'de çalışıyor.
Bu donma/kilitlenme sorununa, neden olabilecek yazılımsal ya da donanımsal durumlar nedir?
Diğer parçalar hakkında bilgi isterseniz yazarım.

Bir de az önce dikkatimi çekti BIOS sürüm numaraları aynı ancak tarihleri farklı güncel mi değil mi anlamadım?

Eki Görüntüle 319909Eki Görüntüle 319910
Merhaba,
Aynı sorunu ben de yaşıyorum takipteyim.

Eğer bir şekilde çözerseniz bizi bilgilendirin. Yoksa anakart ve işlemciyi iade edip İntele geçmeyi düşünüyorum. Büyük ihtimal driverlardan kaynaklı gibi umarım en kısa sürede çözüme kavuşur.

Merhaba,
kilitlenmeler ile ilgili makeleri bulabildiğim kadarı ile baktım RYZEN RAM saat frekans hızları ile ilgili. Çok fazla sorun var hepsi de yazılımsal olarak. Hala eksikliler olduğu belirtilmiş ve durum çözülene kadar stabil bir ayar keşfedilmişe benziyor. Uygulayıp en kısa zaman da durum hakkında bilgi vereceğim.

Bugün ile birlikte üçüncü kez yaşadığım bir sorunu daha eklemek istiyorum; Bilgisayarı kapattığımda Windows kapanıyor ancak sistem çalışmaya devam ediyor. Çalışan sistemde açma düğmesine bastığımda sanki sistem kapalıymış gibi normal boot ederek açılıyor. Ryzen bana yaşamadığım duyguları yaşattı.

Bugün ile birlikte üçüncü kez yaşadığım bir sorunu daha eklemek istiyorum; Bilgisayarı kapattığımda Windows kapanıyor ancak sistem çalışmaya devam ediyor. Çalışan sistemde açma düğmesine bastığımda sanki sistem kapalıymış gibi normal boot ederek açılıyor. Ryzen bana yaşamadığım duyguları yaşattı.

O sorun benim leptopta da vardi bir aralar. Sistemi Windows 7'den Windows10'a yükseltince düzelmisti.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı