The Hunter
Decapat
Abilerim aklımda Sosyal sayesinde oluşturduğum bir sistem vardım. Biraz daha gezerek çoğu parçada ikilemler yaşamaya başladım. Alt alta sıralıyorum. Doğrularını söylerseniz sevinirim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 RAM için anakart feda etmeye değer mi? MSI B450 Tomahawk model anakartı ve G.Skill RipjawsV 8GB 3000MHz CL15 model RAM'i seçmiştim. Anakartı RAM'i 16GB yapmak için düşürmeye değer mi? Yoksa 6-7 ay sonra 2. 8GB RAM'i takmak daha mı mantıklı?
Hangi ekran kartı tercih edilmeli?
Seçtiğim monitör: Samsung 23,5
Normalde Asus ROG Strix GTX1050 Ti 4GB modelini seçmiştim.
Monitörüm FreeSync desteklediği için biraz bütçeyi aşıp Asus ROG Strix OC RX 570 4GB mı tercih edilmeli?
Yoksa Asus Dual OC GTX1060 3GB mı alınmalı?
Kasa ve PSU markaları
Kasa olarak;
FSP CMT110A veya Aerocool Aero 300
PSU olarak;
FSP Hydro 600W 80+ Bronz veya High Power 600W 80+ Bronz
Güç kaynağında eğer yakın performansı ve kaliteyi veriyorsa ikinci seçeneği tercih etmek istiyorum. Ama güç kaynaklarından hiç anlamam.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 RAM için anakart feda etmeye değer mi? MSI B450 Tomahawk model anakartı ve G.Skill RipjawsV 8GB 3000MHz CL15 model RAM'i seçmiştim. Anakartı RAM'i 16GB yapmak için düşürmeye değer mi? Yoksa 6-7 ay sonra 2. 8GB RAM'i takmak daha mı mantıklı?
Hangi ekran kartı tercih edilmeli?
Seçtiğim monitör: Samsung 23,5
Normalde Asus ROG Strix GTX1050 Ti 4GB modelini seçmiştim.
Monitörüm FreeSync desteklediği için biraz bütçeyi aşıp Asus ROG Strix OC RX 570 4GB mı tercih edilmeli?
Yoksa Asus Dual OC GTX1060 3GB mı alınmalı?
Kasa ve PSU markaları
Kasa olarak;
FSP CMT110A veya Aerocool Aero 300
PSU olarak;
FSP Hydro 600W 80+ Bronz veya High Power 600W 80+ Bronz
Güç kaynağında eğer yakın performansı ve kaliteyi veriyorsa ikinci seçeneği tercih etmek istiyorum. Ama güç kaynaklarından hiç anlamam.