Ryzen 2600X ve MSI GTX 1080 ile sistem toplama

250986

Hectopat
Herkese selamlar.
Elimdeki parçalar:
Almayı düşündüğüm diğer parçalar:

Merak ettiğim:
1- Bu sistemde birbirine uymayan parça var mı?
2- Performans olarak düşük kalan aynı fiyatlarda bu sisteme daha iyi gelecek parça var mı?
3- AMD Ryzen 2600X mi yoksa Intel Core i5-8400 Soket 1151 2.8GHz 9MB İşlemci Fiyatı bununla bir sistem kurmak mı?
4- Elimdeki parçalara ilave 4,000-4,500 arası bütçe ile nasıl iyi bir sistem kurabilirim.
görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese selamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizde uyumsuz parça yok. Fakat bazı parçalardan kısarak RAM miktarını 16'ya çıkarmanızdan yanayım. Zira diğer bileşenlerin performansına ağır darboğaz yapıyor. 2600X'ten memnunum. Sadece odanın sıcaklığı biraz artınca ısınmasıda artıyor. Sıvı soğutmaya geçeceğim bu yüzden. Onun dışında performanslı bir işlemci. İntel yerine AMD tercihi iyidir.

Sisteminizde uyumsuz parça yok. Fakat bazı parçalardan kısarak RAM miktarını 16'ya çıkarmanızdan yanayım. Zira diğer bileşenlerin performansına ağır darboğaz yapıyor. 2600X'ten memnunum. Sadece odanın sıcaklığı biraz artınca ısınmasıda artıyor. Sıvı soğutmaya geçeceğim bu yüzden. Onun dışında performanslı bir işlemci. İntel yerine AMD tercihi iyidir.
Merhaba RAM *2= 16 GB olarak düşünüyorum. Başka kasma yapacak ekran kartı yanında hafif kalacak parça var mı ? Sistemi 12 yaşındaki oğlum için topluyorum. 5-6 sene götürür mü?
Monitör Asus yerine BenQ XL2411 alabilirsin, daha uygun ve 144Hz 1 Ms.
Maalesef monitörü ve ekran kartını aldım :(

Belki işlemci ekran kartını daha iyi beslesin diye 9600K ve Z390 bir anakart alınabilir ama tabi bütçe artıyor ve 12 yaşındaki oğlunuz için fazla gereksiz lüks bir sistem bana kalırsa ama size kalmış.
SSD seçimi Adata veya Samsung yada Toshiba marka daha iyi olur. Kasa kesinlikle değişmeli çok sırıtıyor.

Belki işlemci ekran kartını daha iyi beslesin diye 9600K ve Z390 bir anakart alınabilir ama tabi bütçe artıyor ve 12 yaşındaki oğlunuz için fazla gereksiz lüks bir sistem bana kalırsa ama size kalmış.
SSD seçimi Adata veya Samsung yada Toshiba marka daha iyi olur. Kasa kesinlikle değişmeli çok sırıtıyor.
Bencede. Böyle bir baba her yiğide nasip olmaz. :D

Son düzenleme:
Bencede. Böyle bir baba her yiğide nasip olmaz. :D
Okul birincisi oldu. Hak etti bence. Ayrıca teknolojiye çok meraklı 2600x ve 1070 ti istemişti ben 1080 yaptım.
GTX 1080 olarak buradan alabilirsin.
Gigabyte GTX1080 AORUS 8GB 256Bit GDDR5X 11Gbps Ekran Kartı (GV-N1080AORUS-8GD) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri

Pardon elinde varmış 1080. :) Neyse almak isteyene kaynak olur artık. :)

Kasa olarak : Phanteks Eclipse P350X Dahili RGB Işıklandırmalı Siyah Bilgisayar Kasası
Güç kaynağı olarak : FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze Power Supply Fiyat
Bu iki ürünü almanız daha iyi olur.
Önerinizi beğendim. değerlendireceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı