Ryzen 2700X sistem sıcaklık değerleri

Daha fazla  
Meslek
Product Designer
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta:
Anakart: Gigabyte Aorus Ultra Gaming x470,
İşlemci: AMD Ryzen 2700x,
Soğutucu: AMD Stok Fan,
Ekran Kartı: Gigabyte Aorus GTX 1080,
Ram: Corsair RGB (2x8GB) 16GB 3000 MHz,
SSD: Samsung 250GB 970 EVO M2,
HDD: Seagate 1TB 7200RPM,
Kasa: Cooler Master Box Pro,
PSU: Cooler Master 700W Bronze 80+

Özelliklerinde bir sistem topladım. Fakat ısı değerleri bana çok normal değil gibi geldi. Örneğin Asassin's Creed Origins'i açtığım zamanlarda işlemcim 60 ~ 70 dereceleri görüyor. Boştayken de 40 ~ 45 dolaylarında geziyor. Ayrıca kimi zaman oyundayken ani FPS düşüşleri yaşayabiliyorum. Oyunda tüm değerler "Ultra"da ve HD seçeneğinde oynuyorum. Kart 1080P kartı değil fakat çok fazla oyun oynamayıp, iş istasyonu olarak kullandığım için makinemi monitörümü yenilemek istemedim. AIDA64 isimli program ile ısı değerlerimin ekran görüntüsünü aldım. Sizce bu değerler normal mi ?

aydeniz_isi_degeri.png

Son düzenleyen: Moderatör:
@207061 Ryzen 2600 kullanıyorum da ben BIOS'tan sadece CPU Ratio'yu 40.00 yapsam voltajı otomatik mi ayarlayacak?
40'a kadar destekleyecek mi onu bilmiyorum. 36 ya da 38 deneyebilirsiniz. Dediğim gibi, bir değere kadar kendisi voltaj ayarını yapabiliyor. ben 32'de kullanıyorum. Tam stres altında bile şu anda işlemcim 55 dereceyi geçmiyor. Bunda soğutma sistemimin de önemi var tabi.

@cgrertgrl Ya işte anlamadığım nokta işlemci zaten Turbo ile 3.9 Ghz çalışıyor. Voltajı otomatik veriyor, yanlış hatırlamıyorsam 1.200-1.262V arası değişiyor. Ben CPU Ratio'yu 39.00 yapsam, voltajı da 1.262'ye sabitlesem, ne gibi değişiklik olur? Olmaması gerekmiyor mu? Yani bu bahsettiğin dalgalanmanın kaynağı nedir?

@cgrertgrl Ya işte anlamadığım nokta işlemci zaten Turbo ile 3.9 Ghz çalışıyor. Voltajı otomatik veriyor, yanlış hatırlamıyorsam 1.200-1.262V arası değişiyor. Ben CPU Ratio'yu 39.00 yapsam, voltajı da 1.262'ye sabitlesem, ne gibi değişiklik olur? Olmaması gerekmiyor mu? Yani bu bahsettiğin dalgalanmanın kaynağı nedir?
İnan bilmiyorum. Voltajı düşürdüm bi kez, görüntü vermedi. Sonrasında da oynamadım. Herşeyi auto yapıp güç modunu ryzen e alıyorum 4.20 GHz çalışıyor. Boşta 45 e düşüyor sonra 51-52 ye vuruyor anlık. Sanırım sıvı soğutma olmadan olmayacak o değerler.

Eğer anlık takip ediyorsanız, ben ediyorum, voltaj 1.41 lere kadar zıplıyor o özellik açık iken. Sonra da yük altında BSOD hatası alıyor.

Hira'nın paylaştığı resimde fps, cpu gpu değerlerini gösteren programın adını bilen var mı acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı