Ryzen 3 1200 ve RX 580 vs i5 4. Nesil ve GTX 1060 Sistem

Ryzen 5 1200 işlemci büyük ihtimalle RX 580'e darboğaz yapacaktır. Ancak ileride işlemciyi değiştirebilirsiniz. Ancak RX 580'in, 1060'dan daha iyi olduğu da bir gerçek. Hem İ5 4. Nesil çok geride kaldı. Bu saatten sonra alınmaz.

İlk sistem kesinlikle alınmaz. Ağır darboğaz var. 4. nesil i5, 1060 6 gb besleyebiliyor ki bu 3gb modeli sıkıntısız oynarsın ama hem r3 1200 hemde rx 580 hemde 8 ramle olacak iş değil. İleride upgrade mantığı diyenler de o da çok saçma birşey o sistem için detaylarını merak edersen söylerim.
Fiyat konusunda şöyle diyim i5 4440+1060 6gb strix oc + 12gb ram + yanında oyuncu mouse,kavlye,kulaklıklı 2800'e sattık.

İlk sistem kesinlikle alınmaz. Ağır darboğaz var. 4. nesil i5, 1060 6 gb besleyebiliyor ki bu 3gb modeli sıkıntısız oynarsın ama hem r3 1200 hemde rx 580 hemde 8 ramle olacak iş değil. İleride upgrade mantığı diyenler de o da çok saçma birşey o sistem için detaylarını merak edersen söylerim.
Fiyat konusunda şöyle diyim i5 4440+1060 6gb strix oc + 12gb ram + yanında oyuncu mouse,kavlye,kulaklıklı 2800'e sattık.
i5 4. nesiller artık zaten değersiz. Alınmıyor performanslarıda iyi değil. 1060 dediğiniz gibi 3 GB VRAM kapasitesine sahip. RX580'li sistem bu yüzden zaten önde. Birde GPU'ların saf performans farkı var onda da 580 zaten önde. Arkadaşın oynayacağı oyunlara göre darboğaz oranı değişecektir. Heleki ilerde de işlemciyi değiştirebilirse tadından yenmez.

i5 4. nesiller artık zaten değersiz. Alınmıyor performanslarıda iyi değil. 1060 dediğiniz gibi 3 GB VRAM kapasitesine sahip. RX580'li sistem bu yüzden zaten önde. Birde GPU'ların saf performans farkı var onda da 580 zaten önde. Arkadaşın oynayacağı oyunlara göre darboğaz oranı değişecektir. Heleki ilerde de işlemciyi değiştirebilirse tadından yenmez.
Bana bunları anlatmana gerek yok sistemin içini dışını biliyorum zaten. Bu sistemle oyun oynayamadıktan sonra rx 580 1080'den güçlü olsa ne yazar. 4. nesil değersiz(kime göre neye göre?) iş gördükten sonra kime ne? Sistemi kendine alsan böyle düşünmezsin ama. Faydanız olmuyor böyle arkadaşa aksine zarara sokuyorsunuz yok ileride işlemci değişse vs. zaten bu bütçe aralığında aradığına göre parası ortada kolay kolay yükseltmeye gideceğini sanmıyorum. İlk sistem kesinlikle alınmaz.
Yukarıda ki sistemi ancak şu şekilde alabilirsin 1. yi kastediyorum. Gidip aliexpress den r5 1400 ve üstü bi işlemci alırsın o gelene kadar da anca elindekini satarsın zaten ki r3 1200'e kimse para vermez emin ol i5 2. nesile para verirler ona vermezler. Bunu bile demeden yok '1. yi al' diyorlar boşa zarar edersin benden söylemesi.

Bana bunları anlatmana gerek yok sistemin içini dışını biliyorum zaten. Bu sistemle oyun oynayamadıktan sonra rx 580 1080'den güçlü olsa ne yazar. 4. nesil değersiz(kime göre neye göre?) iş gördükten sonra kime ne? Sistemi kendine alsan böyle düşünmezsin ama. Faydanız olmuyor böyle arkadaşa aksine zarara sokuyorsunuz yok ileride işlemci değişse vs. zaten bu bütçe aralığında aradığına göre parası ortada kolay kolay yükseltmeye gideceğini sanmıyorum. İlk sistem kesinlikle alınmaz.
Kendime sistem alsam param arkadaşınki kadar olsa yine gider birinci sistemi alırdım. Kendi almayacağım sistemi başkasına pohpohlayacak kadar haysiyetsiz değilim. İş görmesine görüyor demişsin, 2. sistem çoktan eskiyen bir sistem zaten. Bir sene sonra o GPU'nun hangi oyunları açıp açamayacağı bile belli değil. Adamın bütçesi hakkında yorum yapıyorsun bir sene sonra sistem değiştirebilecek adam işlemci değiştirsin o zaman. Ben kesinlikle şu bu alınmaz diye bir şey söylemiyorum. Sana da bu kadar keskin yargılarda bulunmanı tavsiye etmem.

Oyun oynanmaz demişsiniz;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyrun oynanır mı oynanmaz mı?

1. sistem darboğaz yapar. Fiyat olarak R3 1200'ün sıfırı 350 TL.
2. sistem performans olarak çok yakın ama daha stabil olur. 2. el 4. nesil işlemciler 400 TL'den başlıyor. İşlemci 4690K ise 600-700 TL ikinci el fiyatı var.
Yalnız işlemci 4460 ise 2. sistem de bir miktar darboğaz yapar.
1. sistem'de anakart değiştirmeden işlemci güncellenebilir. Anakarta göre değişir ama bazı A320 anakartlar 3. nesili desteklemiyor ama 2. nesile geçilebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı