Ryzen 3 1300X ve GTX 1050 Ti sistem düşük FPS sorunu

KiracAta

Hectopat
Daha fazla  
Benim sorun mudur bilmem ama sistemimle ilgili bir memnuniyetsizliğim var. Yeni bilgisayar topladım heyecanla ve LoL yükledim su an sadece. En yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 50 70 arasına kadar FPS düşüşleri alıyorum, ortalama 80 civarı. Bu hiç normal gelmiyor bana.
Sistem özellikleri;
  • AMD Ryzen 3 1300X işlemci.
  • Team Elite 8 GB 2133 MHz RAM tek kanal
  • MSI A320M Gaming Pro anakart
  • Asus ROG Strix GTX 1050 Ti ekran kartı
  • Aerocool KCAS 600w 80+ güç kaynağı
  • Seagete Barracuda 7200 rpm 1 TB hard disk
  • Kingston 120 GB SSD
  • Windows 10 Pro 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sorun mudur bilmem ama sistemimle ilgili bir memnuniyetsizliğim var. Yeni bilgisayar topladım heyecanla ve LoL yükledim su an sadece. En yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 50 70 arasına kadar FPS düşüşleri alıyorum, ortalama 80 civarı. Bu hiç normal gelmiyor bana.
Sistem özellikleri;
  • AMD Ryzen 3 1300X işlemci.
  • Team Elite 8 GB 2133 MHz RAM tek kanal
  • MSI A320M Gaming Pro anakart
  • Asus ROG Strix GTX 1050 Ti ekran kartı
  • Aerocool KCAS 600w 80+ güç kaynağı
  • Seagete Barracuda 7200 rpm 1 TB hard disk
  • Kingston 120 GB SSD
  • Windows 10 Pro 64 bit
Aynı durumu bende yaşıyorum. Anakart, Ekran Kartı, Harddiskimi garantiye gönderdim sorun çıkmadı. Aynı sistemle 40 ila 80 FPS alıyorum. İtem seçerken ani takılmalar oluyor ve FPS düşüyor. Cevabını bulursanız bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Aynı durumu bende yaşıyorum. Anakart, Ekran Kartı, Harddiskimi garantiye gönderdim sorun çıkmadı. Aynı sistemle 40 ila 80 FPS alıyorum. İtem seçerken ani takılmalar oluyor ve FPS düşüyor. Cevabını bulursanız bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Bende takılma yok fakat ani fps düşüşleri var benim görüşüm oyun ile ilgili bi durum.

Tekrar merhabalar. Sorunu çözemedim ama birsürü deneme yaptıgım icin suan elim daha cok bilgi var.
1- Önce yeni gelen BİOS güncellemesini yaptım.
Sonra Nvidia denetim masasından performans odaklı bir ayar yaptım. Geforce Exprience sürücüsünü güncelledim. Anakart sürücülerini de güncelledim. Sonuc değişmedi CPU genel olarak LOL de dahi GPU dan cok daha fazla kullanılıyor.
2-Bunların sonrasında temiz bir format attım ve Windows u orjinal key alarak orjinal yaptım sürücüleri vs tekrar yükledim tüm güç ayarlardı Nvidia ayarları performansa odakladım. Sonuç asagıda hiçbir şey calısmıyor oyunu açtığımda LOL deki FPS ortalaması arttı ama droplar hala devam aynı. Hatta sonrasında Black OPS 3 yükledim. Bu oyun biraz daha zorlar diye düşündüm tam performans alabilirim belki diye. Ortalama 60 70 FPS i ara ara düştü ama bir patlama olduğunda 2 6 FPS e düşüyor hatta kendini birkaç saniye bilgisayar kilitliyor. CPU %95 i hiç düşmüyor GPU %60 larda maksimum. FPS droplarında %100 CPU kulllanımı var bilgisayar bomboş. Hatta %104 e kadar çıkıyor CPU kullanımı.

Son düzenleme:
Siz Windows’un hangi sürümünü kullanıyorsunuz. Siz de hiçbir sıkıntı yok demi. Ortalama hangi oyunda hangi fps leri alıyorsunuz. Benim işlemci %100 e yakın çalışıyor ama ekran kartı cok düsük oranlarda. Güç ile ilgili bir sorun olduğunu düşündürüyor bu. Bilemiyorum. Recep hocam el at bu konuya lütfen

Son düzenleme:
Oynadığınız oyunları söyler misiniz ve oyun içi sıcaklık değerlerini bizimle paylaşır mısınız?
Xbox DVR'yi kapattınız mı? Windows orjinal ile ayarlara gelip gereksiz servisleri kapatın ve oyun modunu aktifleştirin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı