Ryzen 3 2200G Overclock Sonrası Restart ve Ekran Kararma

WhiteWalker23

Megapat
Aşağıda belirttiğim şekilde bir sistem topladım, gayet memnunum, kararlı bir şekilde çalışıyor bilgisayar. Fakat Ryzen 3 2200G'yi 3.5'den 3.7 GHz'e aşırınca sistem açıldıktan belirli bir zaman sonra ya restart atıyor ya da ekran kararıyor görüntü ve ses gidiyor, sistem çalışmaya devam ediyor. Restart sonrası normale dönüp tekrar aynı döngüye sarıyor durum. Sebebi ne olabilir? Stok soğutucudan ve N10 kasadan memnunum, gayet iyi yapıyorlar işlerini. 3.7 GHz'de dahi boşta sıcaklık 30 derecelerde.

Sistem:
  • Ryzen 3 2200G
  • ASRock B450M Anakart
  • G-Skill 2x4 2800 MHz RAM
  • Dark N10 ve HighPower 500w80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani? 3.5 den auto 3.7 ye mi çıkıyor? Ben izliyorum işlemci hızını 3.5'e ayarlı olunca çıkmıyor. Manuel 3.7'ye alınca çıkıyor bu seferde dediğim gibi restarta düşüyor.
Kendisi otomatik çıkıyor hocam. Oyun oynarken MSI Afterburner'den izlediğimde sürekli 3700MHz hızını görüyorum. Anakartta belki o ayarınız kapalıdır. Ayar falan yapmayın islemcinin özelliği zaten.

Kendisi otomatik çıkıyor hocam. Oyun oynarken MSI Afterburner'den izlediğimde sürekli 3700MHz hızını görüyorum. Anakartta belki o ayarınız kapalıdır. Ayar falan yapmayın islemcinin özelliği zaten.

Tüm ayarları sıfırladım BIOS dahil. Şuan oyunlarda 3700MHz sabit . Yardımınız için sağ olun peki ben 3.9'a alsam yine restarta ya da siyah ekrana mı düşecek?

Tüm ayarları sıfırladım BIOS dahil. Şuan oyunlarda 3700MHz sabit . Yardımınız için sağ olun peki ben 3.9'a alsam yine restarta ya da siyah ekrana mı düşecek?
Hiç fikrim yok hocam. Denemedim ancak genelde hızaşırtma için manuel ayar öneriliyor. Anakart fazla voltaj verebiliyor stabil olmuyor falan filan mevzuları. Hiç denemedim ancak siz bilirsiniz.

Hiç fikrim yok hocam. Denemedim ancak genelde hızaşırtma için manuel ayar öneriliyor. Anakart fazla voltaj verebiliyor stabil olmuyor falan filan mevzuları. Hiç denemedim ancak siz bilirsiniz.

Anladım. Onu da daha sonra ekran kartı takviyesi yaptığımda denerim artık. Tekrar sağ ol
Konuyu yeniden düzeltmek istiyorum sanırım bu restart durumunun OC ile vs. alakası yok çünkü PC yine restart atıyor kendi kendine herşey normal ayarlarda olmasına rağmen. Monitörüm arızalı bi cızıltısı var ekran arada gidip geliyor monitörün onla alakalı bir durum olabilir mi? Monitör etki eder mi buna? Bağlantı VGA direkt anakarttan alıyorum görüntüyü?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı